Άρης: Η ζημία των 8.500.000 ευρώ και η αύξηση του μπάτζετ

Άρης: Η ζημία των 8.500.000 ευρώ και η αύξηση του μπάτζετ

Άρης: Η ζημία των 8.500.000 ευρώ και η αύξηση του μπάτζετ

bet365

Η απόφαση αύξησης του αγωνιστικού προϋπολογισμού είναι δεδομένη, ανήκει στον Θόδωρο Καρυπίδη, παρά την απώλεια εσόδων η οποία προσδιορίζεται στα 8.500.000 ευρώ.
bwin - Τα playoffs του NBA με μεγάλες αποδόσεις και χιλιάδες αγορές! | 21+

Η επικύρωση της συμφωνίας με τον Άκη Μάντζιο είχε τυπικό χαρακτήρα, γι’ αυτό εξάλλου στη συνάντηση του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Έλληνα τεχνικό, η συζήτηση για τη μεταξύ τους συνεργασία δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Απέμενε να καταλήξουν στους οικονομικούς όρους και στη διάρκεια της συμφωνίας. Διαφωνία δεν προέκυψε κι έτσι η συζήτηση περιστράφηκε στα αγωνιστικά και οικονομικά δεδομένα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης στάθηκε στην απώλεια εσόδων του τελευταίου έτους η οποία προσδιορίζεται στα 8.500.000 ευρώ. Είναι το ποσό που θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει η εταιρία σε περίπτωση που ήταν διαφορετικές οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Δίχως εισιτήρια διαρκείας αλλά και μεμονωμένα εισιτήρια καθώς επίσης και εμπορική εκμετάλλευση του «Κλ. Βικελίδης», η… λυπητερή φτάνει στα 8.5 εκατ. ευρώ.

Παρά το μέγεθος της ζημίας, ο Θόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε την απόφαση αύξησης του αγωνιστικού προϋπολογισμού κατά τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ και με σκοπό την προσθήκη 5-6 ποιοτικών ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα ανεβάσουν αισθητά το επίπεδο της ομάδας. Ωστόσο, παρά την πρόθεση ενίσχυσης της οικονομικής επένδυσης, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση καθώς οι «κίτρινοι» δεν γνωρίζουν αν θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών λόγω της γνωστής υπόθεσης ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο.

Αυτό το… μυστήριο θα λυθεί εντός των επόμενων 20 ημερών καθώς η ενημέρωση που έχει η ΠΑΕ Άρης είναι ότι το CAS θα κοινοποιήσει την απόφασή του επί της προσφυγής που κατέθεσαν οι «κίτρινοι» (κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA) έως τις 15 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι αυτή την ημερομηνία οι Θεσσαλονικείς μπορούν να περιοριστούν σε φιλολογικές συζητήσεις καθώς δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα έχουν το δικαίωμα επικύρωσης μιας συμφωνίας.

Η πρόκριση σε όμιλο του Conference League είναι στόχος

Στη διάρκεια της συνάντησης του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άκη Μάντζιο, φάνηκε η αισιοδοξία του πρώτου ενόψει της απόφασης του CAS. Εκτιμά ότι η επιχειρηματολογία της ΠΑΕ Άρης είναι πειστική και ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο θα τη δικαιώσει. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να διατηρήσουν τις ήδη υπάρχουσες επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν (σ. σ. η συντριπτική πλειοψηφία είναι από την αγορά του εξωτερικού). Εφόσον η ομάδα αποδεσμευτεί από την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, ο πρώτος αγωνιστικός στόχος είναι η πρόκριση σε όμιλο του Conference League.

Πέρα από τη διαφαινόμενη αλλαγή των συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων και της οικονομικής ανάσας που προβλέπεται να πάρουν όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου και του Άρη, η μείωση της οικονομικής ζημίας του τελευταίου έτους μπορεί να γίνει μέσω της ευρωπαϊκής διάκρισης. Για την ακρίβεια, σε περίπτωση που οι «κίτρινοι» προκριθούν σε όμιλο του Conference League αυτομάτως θα εξασφαλίσουν ένα ποσό της τάξεως των 2.940.000 ευρώ, πέραν των άλλων εσόδων. Δηλαδή, από τα εισιτήρια που θα διατεθούν στην περίπτωση που επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων ή τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο η πρόκριση σε όμιλο της διοργάνωσης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, πέραν ασφαλώς της ενίσχυσης του αγωνιστικού πρεστίζ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα