Ολυμπιακός: Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Τικίνιο κι ο Χασάν

Ολυμπιακός: Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Τικίνιο κι ο Χασάν

Ολυμπιακός: Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Τικίνιο κι ο Χασάν

bet365

Η διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής επηρεάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού, γι' αυτό και γίνεται η σχετική κίνηση για τον Τικίνιο Σοάρες, που ίσως επηρεάσει τον Αχμέντ Χασάν.

Η εξασφάλιση της τέταρτης θέσης στην Premier League από την Τσέλσι προκάλεσε ανακούφιση στον Ολυμπιακό, καθώς κέρδισε μια εβδομάδα ξεκούρασης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν πια τις υποχρεώσεις τους στον β' προκριματικό γύρο του Champions League και όχι στον α'. Θα δώσουν δηλαδή το πρώτο παιχνίδι στις 20-21 Ιουλίου και όχι στις 6-7 του ίδιου μήνα. Μιλάμε για μια ομάδα που παίζει δύο χρόνια ασταμάτητα και θα ήταν σκληρό να διανύσει τρίτο χρόνο με ελάχιστο χρόνο διακοπών. Κατά τη διάρκεια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, βέβαια, έχει λόγους να προβληματίζεται ο Ολυμπιακός.

Ένα από αυτούς είναι η διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2022, στην οποία έχουν εξασφαλίσει πρόκριση το Μαρόκο και η Αίγυπτος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά τόσο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί όσο και ο Αχμέντ Χασάν θα λείψουν για σημαντικό χρονικό διάστημα, στο οποίο μπορεί να μην υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θα υπάρχουν παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να κλείσουν τον 30χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό, Τικίνιο Σοάρες, στον οποίο έχουν καταθέσει πρόταση. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει φορ κλάσης ο Ολυμπιακός από τα τέλη Δεκέμβρη και για τουλάχιστον 15-20 μέρες αργότερα.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής λοιπόν δεδομένα επηρεάζει τον προγραμματισμό των «ερυθρόλευκων», γι' αυτό και καταφεύγουν στη λύση του άλλοτε στράικερ της Πόρτο, ο οποίος δεδομένα θα έχει υψηλό συμβόλαιο. Μιλάμε για αποδοχές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος με αποδοχές 2 εκατ. ευρώ. Ο Χασάν με τα 15 γκολ σε 39 συμμετοχές τη φετινή σεζόν έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023. Ο Αιγύπτιος είτε έπαιζε ως αλλαγή, είτε δεν έμπαινε καθόλου στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, δεν έκανε παράπονα, γνωρίζοντας ότι μπροστά του έχει έναν φοβερό επιθετικό που σκοράρει με μεγάλη ευκολία.

Αν αποκτηθεί και ο Τικίνιο Σοάρες, ή άλλος επιθετικός του ίδιου επιπέδου, ο ανταγωνισμός δεδομένα ανεβαίνει και σε θεωρητικό επίπεδο οι συμμετοχές του Αιγύπτιου ενδέχεται να μην είναι το ίδιο πολλές σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Ίσως δηλαδή και ο Χασάν να κάνει σκέψεις μεταγραφής για να πάει σε μια ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Πάντως και ο Ολυμπιακός αν το επόμενο διάστημα έχει πρόταση στα χέρια του για τον διεθνή σέντερ φορ, θα την εξετάσει σοβαρά. Το βέβαιο είναι ότι ο υψηλόσωμος στράικερ έχει δικαιώσει τον Πέδρο Μαρτίνς και τη διοίκηση όταν τον αγόραζε από τη Μπράγκα το καλοκαίρι του 2020.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ίδια μοίρα με τον Αραμπί και τον Χασάν βρίσκεται και ο Μαντί Καμαρά, αφού η Γουϊνέα έχει εξασφαλίσει πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Ο χαφ του Ολυμπιακού, όμως, κι αν είναι φαβορί για πώληση αυτό το καλοκαίρι, όπως άλλωστε έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτό το θέμα Φορτούνη, όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος των προτάσεων

Οι παίκτες επιστρέφουν στις 15 Ιουνίου, προβάδισμα η Αυστρία για προετοιμασία

Ολυμπιακός: Αν μπει στο Champions League θα είναι στο 4ο group δυναμικότητας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα