Συνάντηση θα γίνει, συμφωνία θα υπάρξει αλλά το αντικείμενο της συζήτησης... αγνοείται

Συνάντηση θα γίνει, συμφωνία θα υπάρξει αλλά το αντικείμενο της συζήτησης... αγνοείται

Συνάντηση θα γίνει, συμφωνία θα υπάρξει αλλά το αντικείμενο της συζήτησης... αγνοείται

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη συνάντηση που θα κλειδώσει την επέκταση της συνεργασίας του Άρη με τον Άκη Μάντζιο αλλά και μια συζήτηση με ένα σωρό ερωτηματικά…
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επικύρωση της παραμονής του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Άρη, για το καχύποπτο και υποψιασμένο (για κάθε λογής σενάριο) ελληνικό κοινό, δημιουργεί μια δεξαμενή σκέψεων και υποθέσεων. Κάποιες φορές όμως η εξήγηση είναι η απλούστερη, την οποία ο ανθρώπινος νους την ξεπερνά με χαρακτηριστική ευκολία. Θόδωρος Καρυπίδης και Άκης Μάντζιος έχουν συμφωνήσει για την συνέχιση της συνεργασίας τους και το κλίμα που αναδεικνύεται μέσα από τις επαφές που προηγήθηκαν είναι ότι δεν υπάρχει λόγος για να τα χαλάσουν. Λογικά, αυτό θα επιβεβαιωθεί στην (πιθανότατα σημερινή) συνάντησή τους. Σε αυτή προβλέπεται να δώσουν τα χέρια και στην πραγματικότητα δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.

Κάθε άλλη συζήτηση εμπεριέχει ένα σωρό ερωτηματικά λόγω της συνθήκης που έχει να διαχειριστεί ο Άρης, δηλαδή της άγνοιας για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. Η τελευταία ενημέρωση από το CAS ανέφερε ότι θα λάβει ή θα κοινοποιήσει την απόφασή του στις 15 Ιουνίου, επεκτείνοντας έτσι το διάστημα της «ομηρίας» του συλλόγου. Ο όρος «ομηρία» δεν εμπεριέχει υπερβολή και θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Μιλώντας πρόσφατα με τον συνταγματολόγο αλλά και πρώην Ευρωβουλευτή, Κώστα Χρυσόγονο, χαρακτήρισε «ακραία» την τιμωρία που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA στον Άρη λέγοντας ότι «η ποινή είναι δρακόντεια για ζήτημα εξ’ αμελείας. Πρόκειται για αστείες αποφάσεις και το CAS έχει την ευθύνη αποκατάστασης τη αδικίας», βάζοντας στην εξίσωση το βαρύ χρηματιστικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ομοσπονδία και την άμεση παραδοχή ότι η τελευταία είχε την ευθύνη για την έκδοση του δελτίου του Φιορίν Ντουρμισάι, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΠΑΕ Άρης απλώς ακολούθησε τη νόμιμη οδό. Αυτό λέει η κοινή λογική.

Γιατί είναι «όμηρος» ο Άρης;

Καθ’ ύλην αρμόδιος για την παροχή απαντήσεων είναι ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, ο Άγγελος Χαριστέας ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μπούχτισε μεταξύ πλάνων και… αεροπλάνων. Ο Άγγελος των Ελλήνων και οι άμεσοι συνεργάτες του στον Άρη γνωρίζουν πολύ καλά τον αριθμό των διαφορετικών πλάνων που καταστρώθηκαν από την άνοιξη του 2020 έως την 30η του Ιούλη όταν τελικώς εξασφαλίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, ίσως, στην πιο ευχάριστη μέρα του στον Άρη σε διοικητικό πόστο. Μέχρι τότε ήταν σαν τον σκοπευτή δίχως πυρομαχικά. Ο ένας στόχος μετά τον άλλον έφευγαν από την μεταγραφικό κάδρο του, γι’ αυτό πλησίασε στα όρια της απελπισίας. Μετά από ένα σημείο συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα, δηλαδή, ότι δεν θα μπορούσε να φτιάξει την ομάδα που είχε ονειρευτεί.

Τότε οι «κίτρινοι» είχαν μισοκλεισμένες τουλάχιστον 5-6 συμφωνίες. Δύο ποδοσφαιριστές με εξαιρετική χρονιά στη Γερμανία, άλλους τόσους από το γαλλικό Πρωτάθλημα κλπ. Από τη στιγμή που δεν είχαν εξασφαλίσει το αυτονόητο, το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών, μπήκαν σε μια διαδικασία παζαριού καθώς ζητούσαν επιπλέον χρόνο. Κάποια στιγμή η κλεψύδρα άδειασε. Αυτό έγινε τουλάχιστον δύο φορές στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού κι έτσι μετά από ένα σημείο βγήκαν από το συρτάρι οι λίστες των εναλλακτικών επιλογών κι έτσι χτίστηκε ο Άρης της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και τώρα καθώς στον Άρη νιώθουν (και είναι) απόλυτα έτοιμοι για να προχωρήσουν σε επίσημες συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, αλλά δεν μπορούν να τους πουν το αυτονόητο. Άρα, ήδη έχουν διαπραγματευτικό μειονέκτημα με κάθε άλλη ανταγωνίστρια ομάδα. Ένα δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται δα και… Γη της Επαγγελίας για τους ξένους ποδοσφαιριστές. Μην κρυβόμαστε, είναι από τις τελευταίες επιλογές. Θέλει πολύ… ψήσιμο ένας παίκτης που προέρχεται από αξιόλογα Πρωταθλήματα για να δεχθεί να έρθει στην Ελλάδα. Φανταστείτε να του πεις και… «θα σου πω με σιγουριά στις 15 Ιουνίου γιατί τότε θα ξέρω αν θα έχω δικαίωμα μεταγραφών». Το πιθανότερο είναι να μην σε πάρει στα σοβαρά.

Και τι θα συζητήσουν;

Προφανώς θα μιλήσουν για το αγωνιστικό κομμάτι, θα συζητήσουν για την αγωνιστική φιλοσοφία αλλά και το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο Άρης την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς στο τραπέζι βρίσκεται η απόκτηση παικτών οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν και το 3-4-3. Στο τραπέζι θα πέσουν και οι φάκελοι ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν, λίγο πολύ όμως οι δύο άνδρες έχουν καταλήξει στην ιεράρχηση του κάθε στόχου. Αυτό μπορούν να κάνουν και τίποτε περισσότερο. Προφανώς επίσης θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των διαζυγίων αλλά και επί τούτου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν μπορούν να προχωρήσουν στη λήψη τελικών αποφάσεων γιατί δεν γνωρίζουν αν θα έχουν η δυνατότητα αντικατάστασής τους. Γι’ αυτόν τον λόγο η όποια συζήτηση θα γίνει για την επόμενη μέρα δεν έχει το ειδικό βάρος που θα είχε στην περίπτωση που ο Άρης γνώριζε το αυτονόητο. Αν δηλαδή θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.