Βόλος: Ο 32χρονος Αμπασκάλ, η Μασία, ο Μέσι και ο Γκουαρδιόλα!

Βόλος: Ο 32χρονος Αμπασκάλ, η Μασία, ο Μέσι και ο Γκουαρδιόλα!

Βόλος: Ο 32χρονος Αμπασκάλ, η Μασία, ο Μέσι και ο Γκουαρδιόλα!

bet365

Ο νεαρός προπονητής του Βόλου δηλώνει... μεγάλος σε ηλικία σε σώμα νέου, έχει σημαδευτεί από την Μπαρτσελόνα, αλλά και τη Σεβίλλη, έχοντας ως πρότυπο τον Πεπ Γκουαρδιόλα και συμμαθητή τον Λιονέλ Μέσι!

Έπειτα από την απομάκρυνση του Άνχελ Λόπεθ από την τεχνική ηγεσία, ο Βόλος είχε εντείνει την προσπάθειά του για να κλείσει τον προπονητή ώστε αυτός να αναλάβει την ομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μετά την επιτυχημένη επιλογή του Λόπεθ, αλλά και του Χουάν Φεράντο, ήταν αναμενόμενο οι Βολιώτες να ψάξουν τον εκλεκτό και πάλι από την Ισπανία αναζητώντας ξανά έναν νεαρό σε ηλικία προπονητή. Αυτή τη συνταγή γνωρίζουν καλά στον σύλλογο της Μαγνησίας και δεν την αλλάζουν.

Έτσι κατέληξαν σε μια επιλογή που προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς λόγω της ηλικίας του. Ο μόλις 32 ετών Γκιγέρμο Αμπασκάλ, λάτρης του 4-3-3, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τα ηνία, με τον Ανδαλουσιανό προπονητή να έχει τις καλύτερες συστάσεις από τον Χάβι Γκράθια, όπως αποκάλυψε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ποιος είναι λοιπόν ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ Πέρεθ, όπως είναι το πλήρες όνομα του; Ξεκίνησε να παίζει μπάλα μικρός από τις ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, την περίφημη Μασία, ωστόσο μόλις σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του γιατί αυτό δεν τον γέμιζε μιας και τον ενδιέφερε η προπονητική. Άρχισε πανεπιστημιακές σπουδές στην πόλη από την οποία κατάγεται, τη Σεβίλλη και το 2013 μπήκε στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης ως προπονητής, ενώ στη συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα ως αναλυτής.

«Στην ηλικία των 19 ετών αποφάσισα να φύγω από τον αγωνιστικό χώρο γιατί έβρισκα τον εαυτό μου σε μια κατάσταση που δεν μου άρεσε. Δεν είχα κίνητρο. Παίζοντας με τους φίλους μου ανακάλυψα ότι ήμουν περισσότερο συγκεντρωμένος στο τι θα μπορούσε να συμβεί παρά στο τι έκανα. Ήθελα να προγραμματίζω, να διδάσκω το πως καλύπτεις τους χώρους και πως επιτίθεσαι», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Marca.

Στη Σεβίλλη ο Αμπασκάλ ως αναλυτής δούλεψε μαζί με τον αναλυτή του Έμερι, τον Βίκτορ Μάνια, ένα διάστημα το οποίο ο ίδιος θεωρεί πως ήταν καλύτερο και από πτυχίο μάστερ! Σημαντική, ωστόσο, ήταν και η επιρροή που είχε πάρει από τη Μασία. Η Μπαρτσελόνα τον σημάδεψε. Πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον Λιονέλ Μέσι, για τον οποίο λέει ότι ήταν καλύτερος στο γήπεδο από ότι στα θρανία!

«Το ότι πέρασα από τη Μασία με βοήθησε να αναπτύξω την ικανότητά μου να κατανοώ το ποδόσφαιρο», είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Marca ο Αμπασκάλ, ο οποίος στην πορεία των ετών ταυτίστηκε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Για την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού του, ο Πεπ ήταν για τον Αμπασκάλ ένα σημείο αναφοράς.

«Προσπαθώ να δημιουργώ ομάδες που πάντα θέλουν να έχουν την μπάλα και είναι έξυπνες, παίζουν με ένταση και με ταχύτητα στην επίθεση, αυτό είναι το στίγμα μου», είχε αναφέρει στη Marca ο νεαρός Σεβιγιάνος κόουτς, μιλώντας για τον τρόπο που βλέπει το παιχνίδι από τον πάγκο.

Το καλοκαίρι του 2017 αναλαμβάνει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στην ελβετική Κιάσο, αφήνοντας τη Σεβίλλη γεμάτος με εφόδια. Πριν ολοκληρωθεί μάλιστα η σεζόν, τον Απρίλιο, υπογράφει στη Λουγκάνο και γίνεται ο τρίτος νεαρότερος προπονητής σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στον ευρωπαϊκό χάρτη. Την Ελβετία αφήνει το καλοκαίρι του 2019, μεταπηδώντας στην Ιταλία ως προπονητής στην Κ19 της Άσκολι. Στον ιταλικό σύλλογο βρισκόταν μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα κάθισε και για δύο ματς στον πάγκο της ομάδας ως πρώτος προπονητής στο πρωτάθλημα της Serie B.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Marca, ο Αμπασκάλ είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως ένα... μεγάλο σε ηλικία άτομο σε σώμα νέου, θέλοντας να εκθειάσει την ωριμότητά του. «Δεν είναι απαραίτητο να είσαι 60 χρονών ή να είσαι πρώην ποδοσφαιριστής για να πάρεις αποτελέσματα. Θεωρώ τον εαυτό μου σαν ένα μεγάλο σε ηλικία άνθρωπο που βρίσκεται στο σώμα ενός νεαρού ατόμου», είχε πει. Πλέον ανοίγει μπροστά του το κεφάλαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την παρουσία του στον Βόλο, ευελπιστώντας να εξελίξει την ομάδα της Μαγνησίας, αλλά και να εξελιχθεί και ο ίδιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα