Παναθηναϊκός: Πρώτα οι συνεντεύξεις, μετά η απόφαση για προπονητή

Παναθηναϊκός: Πρώτα οι συνεντεύξεις, μετά η απόφαση για προπονητή

Παναθηναϊκός: Πρώτα οι συνεντεύξεις, μετά η απόφαση για προπονητή

bet365

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού προτίθεται να προχωρήσει σωστά την διαδικασία ανεύρεσης προπονητή ενώ το «φλερτ» με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ξεκινήσει από το περασμένο φθινόπωρο. Τα υπέρ και τα κατά του Σέρβου. Τι ισχύει για το ρόστερ, επιβεβαίωση για το διαφαινόμενο τέλος του Ντρεοσί.

Εδώ και αρκετό καιρό οι προτάσεις για προπονητές «σκάνε» με καταιγιστικούς ρυθμούς στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν μία επιλογή με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο. Μόνο περιπτώσεις που εξετάζονται πιο «ζεστά» από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.

Η διοίκηση του κλαμπ προτίθεται να προχωρήσει με ορθολογικό τρόπο την διαδικασία και να περάσει από... κόσκινο μέσα από την διαδικασία των συνεντεύξεων, τους προπονητές που έχει βάλει στην shortlist του. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει λειτουργήσει ξανά με προχειρότητα και λογικό «μπακάλικου». Αν η διαδικασία προχωρήσει με σωστό τρόπο και δεν υπάρξει ανατροπή στα υπάρχοντα δεδομένα, είναι κάτι που μπορεί να φέρει μία λογική καθυστέρηση στην τελική επιλογή και σε καμία περίπτωση το «τριφύλλι» δεν πρέπει να βιαστεί αλλά να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε να βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει.

Ένα από τα ονόματα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση είναι και αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο 59χρονος Σέρβος τεχνικός έχει υπέρ ως επιλογή αλλά έχει και κατά. Σίγουρα διαθέτει εμπειρία, μία ταιριαστή με τον σύλλογο ποδοσφαιρική φιλοσοφία, έχει κάνει πρωταθλητισμό αλλά και σημαντικά πράγματα με τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Αυτές οι επιτυχίες, όμως, βρίσκονται αρκετά χρόνια πίσω, σε ένα χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα όπως το κυπριακό ενώ την τελευταία εξαετία προτίμησε να αποτραβηχτεί από το ευρωπαϊκό προσκήνιο και να δουλέψει στα ΗΑΕ. Παράλληλα, είναι ένα ζητούμενο η δίψα, η φιλοδοξία, η ζωτικής σημασίας ανάγκη για επιτυχία που έχει ή δεν έχει ένας προπονητής σε αυτή την ηλικία.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως το «φλερτ» με τον Γιοβάνοβιτς δεν είναι τωρινό. Ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2020 αλλά τότε ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή, αρνήθηκε την κρούση των «πρασίνων», καθώς δεν ήθελε να αναλάβει την δουλειά στα μέσα της περιόδου.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα;

  • Όπως είχαμε αναφέρει από την Δευτέρα, ο Πιέρ Ντρεοσί, είναι σε πολύ δύσκολη θέση για όσα δεν έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει προκαλέσει εκνευρισμό με την συμπεριφορά του(σε ομάδα με 40 συμβόλαια, χωρίς προπονητή, με ανοιχτά δεκάδες θέματα έφυγε για διακοπές την Τρίτη) και πρέπει να γυρίσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανάποδα για να επιστρέψει στην Αθήνα ο Γάλλος GM και ο λόγος να είναι η ανανέωση της συνεργασίας του με το Τριφύλλι. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει στην χώρα μας για να μαζέψει τα πράγματά του.
  • Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση παικτών που έχουν αποδείξει πως δεν μπορούν να προσφέρουν. Όπως ο Μπεκ και ο Αγιούμπ για παράδειγμα ή ο Σέχου που δεν υπολογίζεται. Από κει και πέρα, για όλο το υπόλοιπο ρόστερ και την ανάγκη ενίσχυσης το καλοκαίρι, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σε συνεργασία με τον νέο προπονητή. Για να ανέβει επίπεδο είναι σίγουρο πως το «τριφύλλι» θα χρειαστεί αρκετές μεταγραφές, όμως, δύσκολα θα προχωρήσει κάτι χωρίς να ανάψει... πράσινο φως ο νέος τεχνικός της ομάδας.
  • Όπως έχουμε αναφέρει έγκαιρα, αναμένονται και αλλαγές στην οργάνωση και την δομή της ομάδας, με νέα στελέχη και αποχωρήσεις. Σε πόσο μικρό ή μεγάλο βαθμό θα συμβεί αυτό, είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα