Ολυμπιακός: Οι δύο προβλεπόμενες πωλήσεις και το πλάνο για τις μεταγραφές

Ολυμπιακός: Οι δύο προβλεπόμενες πωλήσεις και το πλάνο για τις μεταγραφές

Ολυμπιακός: Οι δύο προβλεπόμενες πωλήσεις και το πλάνο για τις μεταγραφές

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει στη μεταγραφική του... βιτρίνα κυρίως τους Σεμέδο και Καμαρά αλλά δεν είναι οι μόνοι, όπως έχει και ένα ξεκάθαρο σχέδιο ενίσχυσης για τη νέα σεζόν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν ασχολείται με τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και το ρόστερ του. Προφανώς και έχουμε πολύ... δρόμο ακόμα μέχρι να πάμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου πλην όμως υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών με αυξημένες πιθανότητες πώλησης αλλά και ένα σχέδιο ενίσχυσης από την ομάδα.
Σε πρώτο πλάνο για πώληση είναι παίκτες όπως ο Σεμέδο (εφόσον πουληθεί φυσικά και θα αντικασταθεί) και ο Καμαρά ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως του Ζοσέ Σα. Για τον Σεμέδο ο Ολυμπιακός ζητούσε 10+ ή και 12. Εάν βρει ένα ποσό έστω κοντά σε αυτά τα χρήματα - ενώ η Ρόμα είναι στις δυνατές υποψήφιες - τον παραχωρεί. Για τον Μαντί Καμαρά εδώ και καιρό όλα δείχνουν πώληση, πλην όμως μιλάμε για έναν χαφ που κοστολογείται με 20+ εκατ. ευρώ. Ποσά που μπορεί να πέσουν στο τραπέζι κυρίως από την Premier League. Προφανώς και ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός έχει ζήτηση και προτάσεις για τους περισσότερους παίκτες του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως για όσους έρχονται προτάσεις φεύγουν (είναι προφανές) όπως επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα πουληθούν όλα τα βαριά χαρτιά των πρωταθλητών που έχουν κρούσεις ή ανεβασμένες μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πού θέλει κυρίως να ενισχυθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας

Οι μεταγραφικές ανάγκες για τη νέα χρονιά για τον Ολυμπιακό είναι ήδη προκαθορισμένες. Οι προτεραιότητές του είναι ένας ακόμα ακραίος μπακ (με δεδομένη την αποχώρηση του Ντρέγκερ), ένας ή δύο εξτρέμ (εάν καταστεί να μείνει ο Μπρούμα συν ένας ακόμα διότι παίκτες όπως ο Ραντζέλοβιτς θα φύγουν), ένας χαφ για αντί-Καμαρά, ένας επιτελικός μέσος ή κρυφός κυνηγός και ένας φορ τύπου Τικίνιο Σοάρες διότι λόγω Κόπα Άφρικα τον χειμώνα της νέας σεζόν ο Ολυμπιακός θα στερηθεί και Ελ Αραμπί αλλά και Χασάν.
Από εκεί και πέρα ο Χολέμπας με τον Μπουχαλάκη θα κλείσουν με νέα συμβόλαια, ο Αβραάμ μπορεί να μείνει για άλλη μία σεζόν και οι Τσούμιτς και Μάρκοβιτς γυρίζουν. Εάν δεν επανέλθει στο ρόστερ ο χαφ Πέπε, τότε ίσως οι ερυθρόλευκοι ασχοληθούν και με έναν έξτρα χαφ. Πάντως η πρόθεση της ομάδας είναι να διατηρήσει το ρόστερ της στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ενώ το γεγονός πως μεταγραφικά κυνήγησε νωρίς στόχους για την επίθεση, όπως τους Μπελχαντά, Τικίνιο Σοάρες και Σουλεμάνα φανερώνει το πλάνο να κλείσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα κομβικές προσθήκες.
Για τον Φορτούνη όση συζήτηση και να γίνεται για το εάν χωράει ή όχι στο 3-4-3 του Μαρτίνς ή για το εάν θα ήθελε να παίζει παραπάνω για να φύγει πρέπει να καλυφθεί και ο ίδιος και η ομάδα. Δεν θα είναι τόσο απλό δηλαδή. Από άλλους παίκτες του ρόστερ μετέωροι είναι και οι Τιάγκο Σίλβα, Σουρλής και Κάιπερς.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι από τους Έλληνες

Σε σχέση με το φετινό ρόστερ πάντως τρεις Έλληνες έχουν πάρει τους περισσότερους πόντους για τα αγωνιστικά τους πεπραγμένα. Ο Γιώργος Μασούρας με την κορυφαία σεζόν του από πλευράς γκολ αναμφίβολα και με ασίστ. Ένας παίκτης που ο Ολυμπιακός του έχει δώσει ήδη νέο συμβόλαιο. Ο Μπουχαλάκης που επιβραβεύεται με νέο συμβόλαιο σε μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του αλλά και ο Ανδρούτσος που στάθηκε παραπάνω από καλά στη θέση του δεξιού μπακ, παρότι δεν είναι παίκτης που να αγωνίζεται εκεί (ο οποίος επίσης είχε κλείσει με νέο συμβόλαιο).
Βέβαια και ο Χολέμπας στο come back του προσέφερε όσο το δυνατόν περισσότερο και παρά την ηλικία του. Σε αυτήν την κατηγορία εννοείται πως δεν βάζουμε πιτσιρικάδες στιλ Τζολάκη, Σουρλή και Καλογερόπουλου που έχουν ακόμα... δρόμο να διανύσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.