Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Ένα «καυτό» καλοκαίρι (pics)

Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: Ένα «καυτό» καλοκαίρι (pics)

bet365

Στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι που μπορεί να φέρει αλλαγές τόσο στον πάγκο όσο και στο έμψυχο δυναμικό. Το gazzetta.gr αναλύει.

Στον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν μια άκρως πετυχημένη σεζόν με την ομάδα όχι μόνο να εξασφαλίζει εύκολα και άνετα την παραμονή στην κατηγορία με το μικρότερο μπάτζετ απ' όλες τις ομάδες, αλλά και να κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις της παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο όπως απέδειξε με τις νίκες του κόντρα σε Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ.

Το καλοκαίρι αυτό θα είναι ιδιαίτερο για τους Ηπειρώτες, αφού δεν είναι λίγα τα συμβόλαια που λήγουν και δεν αποκλείεται η νέα χρονιά να βρει την ομάδα με αρκετές αλλαγές και το gazzetta.gr κάνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Το σίριαλ με Γιαννίκη

Το θέμα που καίει τον ΠΑΣ και τον κόσμο του είναι αυτό του αρχιτέκτονα της ομάδας, του Αργύρη Γιαννίκη. Το συμβόλαιο του νεαρού τεχνικού λήγει με το τέλος της σεζόν και μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται οι επαφές για την επέκταση της συνεργασίας. Ο Γιαννίκης ήρθε το καλοκαίρι του 2019 με την ομάδα στην Super League 2 με τον Γιώργο Χριστοβασίλη να ρισκάρει και να δικαιώνεται. Μετά από δύο χρόνια ο Αργύρης Γιαννίκης έχει ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του με την πρόταση των Ηπειρωτών που έχει στα χέρια του να φτάνει στον διπλασιασμό των αποδοχών του.

Η πρόταση του ΠΑΣ είναι στα χέρια του 40χρονου τεχνικού από το χειμώνα με τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει πως είτε θα μείνει στα Γιάννενα για να συνεχίσει το πετυχημένο πρότζεκτ, είτε θα επιστρέψει στην Γερμανία όπου βρίσκεται η οικογένεια του και είναι το όνειρό του κάποια στιγμή να προπονήσει στις μεγάλες κατηγορίες. Άλλωστε αυτές ήταν από την αρχή οι δύο επιλογές του κάτι που σας είχε αναφέρει το gazzetta.gr παρά τις φήμες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Το γεγονός πως ο ΠΑΣ συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και βρέθηκε να διεκδικεί ακόμα και την είσοδο στον τελικό καθυστέρησε κατά πολύ την τελική απόφαση η οποία πλέον όμως έχει αρχίσει και γίνεται σίριαλ. Ο Γιαννίκης δεν έχει καταφέρει να βρει αυτό που θέλει από την Γερμανία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως η Πάντερμπορν που υπήρξε ενδιαφέρον η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Πλέον, όμως με την σεζόν να ολοκληρώνεται την Τετάρτη ο Γιαννίκης θα πρέπει να δώσει άμεσα την απάντησή του. Τώρα το γεγονός πως έχει γίνει αξιολόγηση του ρόστερ κι έχουν υπάρξει και εισηγήσεις εκ μέρους (όπως στην παραμονή του Εραμούσπε) μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι η μπάλα είναι στα πόδια του Τρικαλινού προπονητή ο οποίος και θα πρέπει να απαντήσει στην πρόταση ώστε και στα Γιάννενα να προχωρήσουν ή όχι τις όποιες επαφές με πιθανούς αντικαταστάτες του τους οποίους ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει στο μυαλό του.

Ανανέωσε ο Λοντίγκιν, οι αλλαγές στα χαφ και μπροστά

Εκτός από το θέμα του προπονητή υπάρχει και αυτό των ποδοσφαιριστών, αφού δεν είναι λίγα τα συμβόλαια που λήγουν. Το ευχάριστο είναι ότι η αμυντική γραμμή θα μείνει ίδια και απαράλλακτη με ποιο σημαντική την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιούρι Λοντίγκιν για άλλο ένα χρόνο. Παράλληλα, κάτοικος Ιωαννίνων θα παραμείνει και ο Εραμούσπε ο οποίος επίσης θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο. Εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξει άλλη μια ενίσχυση, το όνομα του 20χρονου κεντρικού αμυντικού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Καραγιάννη. Δημοσιεύματα θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει κάτι που δεν ισχύει αυτή την στιγμή γιατί ο ΠΑΣ περιμένει να δει τι θα γίνει με την περίπτωση του προπονητή. Το όνομά του υπήρξε στην λίστα των Ηπειρωτών χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η περίπτωσή του αυτή την στιγμή.

Στα χαφ αναμένονται αλλαγές, αφού με εξαίρεση τον Σιόντη θα αναζητηθεί ένας μέσος. Και αυτό γιατί ο Κάστρο έχει ζητήσει να αποχωρήσει από την ομάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα του, παρά το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο. Επιθυμία της οικογένειας του είναι να γυρίσει στην Κολομβία και όλα είναι ανοικτά, αφού θα γίνει μια κουβέντα κι εφόσον ο Κάστρο δεν αλλάξει γνώμη τότε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του. Την ίδια ώρα σε εκείνη την θέση σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα έχει κάνει ήδη την πρώτη της μεταγραφή ο οποίος και θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα μια θέση που η ομάδα θα ενισχυθεί είναι αυτή του επιτελικού μέσου και όπως λένε οι πληροφορίες ένα από τα καλά συμβόλαια θα πάνε σε αυτή την θέση. Ήδη έχουν προταθεί κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν κάνει κλικ.

Εκτός από την θέση του επιτελικού μέσου, ο ΠΑΣ θα βγει στην αγορά για την απόκτηση εξτρέμ, αφού με τα τωρινά δεδομένα ο Παμλίδης δύσκολα θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν (έχει στα χέρια του προτάσεις από δύο χώρες του εξωτερικού, από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα), όπως και ο Ελευθεριάδης αφού στην πρώτη επαφή που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό. Ελεύθερος μένει και ο Καρτάλης ο οποίος είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο ίδιος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο δεξιά όσο και αριστερά αλλά και πίσω από τον επιθετικό σε σύστσημα 4-4-1-1 και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αργύρη Γιαννίκη ο οποίος τον έφερε από την Γερμανία. Το όνομα του είναι στην λίστα άλλης ομάδας της Super League, και η παραμονή του θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο ποσοστό από την παραμονή του Γιαννίκη.

Αντίθετα, ο Μπρένερ θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, αφού ο δανεισμός του θα ανανεωθεί με τους ανθρώπους του ΠΑΣ να θεωρούν πως τη νέα χρονιά ο Αργεντινός θα αποτελέσει τη νέα αποκάλυψη της ομάδας.

Τέλος, το άλλο καλό συμβόλαιο που θα δώσει ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι για την θέση του σέντερ φορ. Εκεί όπου η ομάδα θα έχει μόνο τον Μιλιντσεάνου. Ο έτερος επιθετικός της ομάδας, ο Σάντι Κρίζμαν, μένει ελεύθερος και δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά του ΠΑΣ για ανανέωση ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα λεφτά που κέρδιζε σε αντιστοιχία με την προσφορά του στον αγωνιστικό χώρο. Για τον λόγο αυτό εκεί θα γίνουν δύο κινήσεις και με ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει και ως δεύτερος πίσω από τον επιθετικό σε ένα ρόλο που είχε φέτος-και με τεράστια επιτυχία- ο Παμλίδης.

Το σίγουρο είναι ότι ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται μπροστά σε ένα καλοκαίρι που μπορεί να φέρει το τέλος αυτής της ομάδας η οποία άφησε με ανοικτό το στόμα την ποδοσφαιρική Ελλάδα, αλλά πλέον στους Ζωσιμάδες έχουν μάθει και γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν για να συνεχίσει ο ΠΑΣ την εξαιρετική του πορεία.

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα