Ο Αλαφούζος τον άφησε χωρίς προπονητή και ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία!

Ο Αλαφούζος τον άφησε χωρίς προπονητή και ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία!

Ο Αλαφούζος τον άφησε χωρίς προπονητή και ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την απόλυτη ευθύνη του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού στην νέα σελίδα ποδοσφαιρικής ντροπής που γράφτηκε επί των ημερών του!

Ο Παναθηναϊκός συστηματικά επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου αγνοεί την ποδοσφαιρική λογική και απόψε το βράδυ μετά την ήττα από την ΑΕΚ είναι αναγκασμένος να περάσει από το… ταμείο και να πληρώσει για όλα τα απίστευτα λάθη διαχείρισης που έχουν γίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με φαρδιά και πλατιά την υπογραφή πρωτίστως του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Το τίμημα; Ακριβό. Πανάκριβο. Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρώπης, οι τρεις από την γνωστή τιμωρία για τις τότε οφειλές, όπου τις δύο πρώτες σεζόν οι πράσινοι δεν κατάφεραν να την σβήσουν. Καταστροφή.

Για πρώτη φορά μετά το 1997 το Τριφύλλι δεν τερματίζει σε θέση που οδηγεί στις διοργανώσεις της UEFA, σε ακόμη μία σελίδα αρνητικής ιστορίας επί των ημερών του Μr. ΣΚΑΪ, ο οποίος μπορεί επικοινωνιακά να είναι πανίσχυρος αλλά τίποτα και κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει αυτό που συνέβη και φέτος στον Παναθηναϊκό! Ο σύλλογος ζει μαύρες στιγμές, το βαρέλι δεν έχει πάτο αλλά η μιζέρια και το χαμήλωμα του πήχη των τελευταίων ετών, έχουν δημιουργήσει μια απίθανη ανοσία στο εσωτερικό του συλλόγου, όπου όλα μοιάζουν ίδια. Μια ευθεία γραμμή. Και αύριο είναι Δευτέρα, με τον Αλαφούζο να έχει εδώ και τέσσερα χρόνια να επικοινωνήσει για θέματα που αφορούν την ομάδα στην οποία είναι το αφεντικό. Ποιος ξέρει, όλο και κάτι σχετικό με τον Βοτανικό μπορεί να προκύψει αύριο…

Το κακό φαινόταν εδώ και καιρό. Το θέμα είναι πως άπαντες είχαν κλειστά τα μάτια και αυτιά τους εντός Παναθηναϊκού και δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα. Το πράγμα φώναζε από μακριά αλλά τα αποτελέσματα στις αρχές του 2021 τύφλωσαν εκείνους που ήθελαν να τυφλωθούν ή όσους δεν καταλαβαίνουν. Ο Αλαφούζος για να στηρίξει την προσωπική του επιλογή με την πρόσληψη του Λάζλο Μπόλονι, άφησε την ομάδα του χωρίς προπονητή στα πλέι οφ, όταν όλα έδειχναν πως για να έχει πιθανότητες το Τριφύλλι να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα έπρεπε να αλλάξει προπονητή. Μετά την τρίτη ήττα από τον ΠΑΣ γράφαμε πως η ομάδα αυτή χρειάζεται ηλεκτροσόκ για να πάει στο μίνι πρωτάθλημα έστω με καλύτερη ψυχολογία και με νοοτροπία Παναθηναϊκού και όχι μικρής ομάδας πάνω στο χορτάρι. Ο Αλαφούζος, όμως, έκανε δεκτή την εισήγηση του Ντρεοσί-που λειτούργησε με το θυμικό- να παραμείνει ο Μπόλονι και αμφότεροι… δικαιώθηκαν με την 1 νίκη της ομάδας σε 8 παιχνίδια! Μία νίκη σε οκτώ παιχνίδια.

Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Όσοι δεν καταλάβαιναν γιατί τούτη η γωνιά… ούρλιαζε από το τρομερό σερί νικών στον δεύτερο γύρο για όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο, για την άθλια εικόνα, την νοοτροπία μικρής ομάδας, το πόσο αδούλευτος ήταν δημιουργικά ο Παναθηναϊκός από επιλογή του προπονητή του αλλά και για την κατάσταση στα αποδυτήρια και έβλεπαν εμμονές στο πρόσωπο του Ρουμάνου, τώρα ξέρουν. Τώρα μπορούν να καταλάβουν.

Στην εποχή που η Μπάγερν Μονάχου δαπανά 25 εκατομμύρια ευρώ για προπονητή, στην εποχή όπου οι προπονητές είναι το Α και το Ω στις ομάδες, η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε πως βρισκόμαστε στην δεκαετία του 60᾽ και του 70᾽ και πως οι παίκτες πρέπει να το πάρουν πάνω τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν την τέταρτη θέση. Λες και είναι ατομικό άθλημα, λες και μιλάμε για τένις. Το ποδόσφαιρο έχει προχωρήσει, βρισκόμαστε στο 2021, αυτά τα πράγματα δεν βρίσκουν εφαρμογή ούτε στο καφενείο. Ο Παναθηναϊκός ήταν άθλιος, ήταν μια κάκιστη ομάδα και ενώ μπορούσε να πάει στα πλέι οφ με καλύτερες συνθήκες, δεν το έκανε! Εγκλήματα και τιμωρία!

Κράτησε έναν προπονητή που είχε χάσει τα αποδυτήρια εδώ και μήνες, έναν προπονητή που δεν δούλεψε καθόλου στην ανάπτυξη της ομάδας, έναν προπονητή τελειωμένο στο μυαλό των παικτών, οι οποίοι φώναζαν πως έπαιζαν μόνοι τους και έτσι ήταν, έναν προπονητή που κατά την διάρκεια των αγώνων δεν μπορούσε να κοουτσάρει. Δεν φταίει, όμως, ο Μπόλονι. Φταίει ο Αλαφούζος, εκείνος αποφασίζει, εκείνος όλα αυτά τα χρόνια δεν μαθαίνει από τα λάθη του, εκείνος έχει οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον ευρωπαϊκό αφανισμό και σε μία σμίκρυνση άνευ προηγουμένου! Εκείνος επέτρεψε στον Ρόκα να πάει σε μια επιλογή απίθανου ρίσκου με τον Ντάνι Πογιάτος και ενώ προηγουμένως είχε διώξει με τον χειρότερο τρόπο και με… κατ᾽οίκον επιστολή έναν κανονικό προπονητή όπως ήταν ο Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός από αύριο το πρωί κοιτάζει την επόμενη σεζόν. Θα ψάξει για έναν πολύ καλό προπονητή, θα ανεβάσει το μπάτζετ. Όσο, όμως, συνεχίσει να αγνοεί την διοίκηση του ποδοσφαίρου στην εποχή μας, όσο δεν έχει την μίνιμουμ οργάνωση και όσο ο Αλαφούζος δεν εφαρμόζει μία συγκεκριμένη στρατηγική και πλάνο, οι πιθανότητες να σηκώσει κεφάλι ο σύλλογος, θα εξακολουθήσουν να είναι ελάχιστες.

Περαστικά μας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.