Παναθηναϊκός: Έχουν καταλάβει για τι ντροπή θα μιλάμε;

Παναθηναϊκός: Έχουν καταλάβει για τι ντροπή θα μιλάμε;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Έχουν καταλάβει για τι ντροπή θα μιλάμε;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα δύο do or die παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε ΟΑΚΑ και Τούμπα και αναρωτιέται αν έχουν αναλογιστεί στην ΠΑΕ την ιστορική ξεφτίλα, με την οποία κινδυνεύει ο σύλλογος!

Τα ψέμματα τελείωσαν. Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και το μεσημέρι της Κυριακής στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, παίζει τις τελευταίες του ευκαιρίες για να παραμείνει μέσα στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του έχουν απομείνει. Δεν είναι πολλές από την στιγμή που βρέθηκε ξανά στο -5 αλλά δεν είναι και μηδενικές, καθώς με νίκη επί της Ένωσης θα μειώσει ξανά στους 2 βαθμούς και παράλληλα αν δεν επικρατήσει ο δικέφαλος του βορρά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, θα κλείσει και από τον ΠΑΟΚ την ψαλίδα. Αν χάσει από το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ που στα τελευταία παιχνίδια βγάζει αντίδραση; Καληνύχτα…

Στις πρώτες τέσσερις στροφές του μίνι πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Το Τριφύλλι παίζει όλη την χρονιά σε αυτές τις αναμετρήσεις και αν δεν καταφέρει να πάρει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς, τότε η συνέχεια των play offs θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και θα έχει σημάνει την απόλυτη ποδοσφαιρική ξεφτίλα, το να μείνει ο σύλλογος εκτός Ευρώπης για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, πρώτη φορά μετά το 1997 για καθαρά αγωνιστικούς λόγους.

Βλέπετε η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου… εξαφάνισε τον Παναθηναϊκό από τον ευρωπαϊκό χάρτη την τελευταία τριετία λόγω της γνωστής τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ για χρέη και είναι κοντά στο να γράψει ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ, έχοντας παραβιάσει συστηματικά κάθε κανόνα της διοίκησης του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, κάθε λογική.

Έχουν καταλάβει τι θα καταφέρουν;

Αλαφούζος, Ντρεοσί, Μπόλονι και φυσικά οι ποδοσφαιριστές δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει το διακύβευμα. Ο Παναθηναϊκός δεν σου δίνει την εικόνα ενός οργανισμού που αντιμετωπίζει μία ιστορική ξεφτίλα, αλλά μίας ομάδας που περιμένει καρτερικά να της συμβεί το μοιραίο.

Εντός και εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος. Έκανε τίποτα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ για να φέρει ηλεκτροσόκ στην ομάδα πριν τα play offs? Όχι. Έκανε τίποτα παραπάνω ο Ντρεοσί εκτός από το να λειτουργήσει με το θυμικό και να κρατήσει τον προπονητή που τον έφερε στην ομάδα; Όχι. Έναν προπονητή που δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή επιρροή στο Κορωπί, το παραμικρό έρεισμα προς τους παίκτες, την παραμικρή επίδραση κατά την διάρκεια των αγώνων. Είδαμε μήπως τους παίκτες μέχρι σήμερα να λυσσάνε σε κάθε παιχνίδι και να είναι αποφασισμένοι να… πεθάνουν μέσα στο γήπεδο; Όχι.

Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος έχει καταφέρει να ποτιστεί με το μικρόβιο της δικαιολογίας. Σε όλα τα χοντρά λάθη, σε όλα τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα υπάρχει πάντα και μια απάντηση. Διόλου πειστική τις περισσότερες φορές. Δεν θα ακούσεις ποτέ ᾽᾽κάναμε λάθος᾽᾽ και πως να το ακούσεις όταν ο απόλυτος υπεύθυνος, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, είναι εξαφανισμένος εδώ και τέσσερα χρόνια σε ότι αφορά την επικοινωνία ενός σχεδίου, ενός πλάνου, μίας στρατηγικής για να μπορέσει ο σύλλογος να επανέλθει στα φυσιολογικά του στάνταρ.

Όλο το ανάθεμα θα φορτωθεί στον Ντάνι Πογιάτος(έχει φύγει από τις αρχές Οκτωβρίου) και στον Τσάβι Ρόκα που τον έφερε αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένας και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του, ώστε να του θέσουν βέτο, σε μία 100% ρισκαδόρικη επιλογή. Θα έρθει η ώρα για τον καταμερισμό των ευθυνών, γιατί υπάρχουν στελέχη της ΠΑΕ που θα μπορούσαν να γλιτώσουν την ομάδα από μία τόσο κακή επιλογή και δεν το έκαναν.

Και η ζωή θα συνεχιστεί, όπως συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα εξακολουθήσει να αποτελεί ποδοσφαιρικό πειραματόζωο. Όσο και αν ανέβει το μπάτζετ, όσο καλή πρόθεση και αν έχει ο Αλαφούζος, αν ο οργανισμός δεν οργανωθεί και δεν λειτουργήσει με πρότυπα του 2021 δεν πρόκειται να καταφέρει το παραμικρό και ο μεγαλύτερος ρεαλιστικός στόχος θα είναι η τρίτη και η τέταρτη θέση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.