ΟΦΗ: Τα πρόσωπα - κλειδιά της παραμονής

ΟΦΗ: Τα πρόσωπα - κλειδιά της παραμονής

ΟΦΗ: Τα πρόσωπα - κλειδιά της παραμονής

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει και αναλύει τα πρόσωπα του ΟΦΗ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της παραμονής στη Super League Interwetten.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την εφετινή σεζόν δίνοντας ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τον Απόλλωνα Λεμεσού, για τον β' προκριματικό γύρο του Europa League. Μερικούς μήνες αργότερα, ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός που περιβάλλεται από σημαντικούς ποδοσφαιράνθρωπους (Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης, Δημήτρης Μάρκος, Αλέξης Αλεξούδης, Γρηγόρης Τσινός, Παύλος Αδάμος, Σάββας Κωφίδης) βρέθηκε να παλεύει για την εξασφάλιση της παραμονής.

Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Super League στην προτελευταία θέση (13η, στο +3 από την ουραγό ΑΕΛ) διαθέτοντας τη χειρότερη άμυνα (43) και την τέταρτη χειρότερη επίθεση (22).

Η ΠΑΕ πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Ο Νίκος Νιόπλιας, που κατείχε το πόστο του συντονιστή ποδοσφαίρου, κάθισε στον πάγκο και διαδέχτηκε τον Γιώργο Σίμο. Από τις 8 Μαρτίου μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (8/5), δηλαδή δύο μήνες μετά, ο 56χρονος έκανε μία ήττα σε επτά παιχνίδια, αυτή στην πρεμιέρα του με τον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης».

Στα play out ο ΟΦΗ δεν έχασε. Τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έξι γκολ ενεργητικό και δύο παθητικό. Με το 0-2 στη Λαμία σε συνδυασμό με την ήττα (1-3) του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο, η ομάδα του Ηρακλείου εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή, μία αγωνιστική πριν από το τέλος του μίνι πρωταθλήματος.

Το gazzetta.gr καταγράφει τα πρόσωπα - κλειδιά που οδήγησαν τον ΟΦΗ στην εξασφάλιση της σωτηρίας.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ

Η παραμονή του ΟΦΗ έχει την υπογραφή του Νίκου Νιόπλια. Ο Κοζανίτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Κρήτης, με τις επιτυχίες του παρελθόντος, ενέπνευσε τους ποδοσφαιριστές, τους έκανε να πιστέψουν και να νιώσουν σημαντικοί. Παρά τα σημαντικά προβλήματα απουσιών, έλεγε και ξανάλεγε στους παίκτες ότι σημαντικοί είναι οι διαθέσιμοι και όχι αυτοί που λείπουν. Συμμάζεψε την ομάδα αμυντικά και στα έξι παιχνίδια των play out ο ΟΦΗ δέχτηκε μόνο δύο γκολ, το ένα στο 90'+3'.

«Μετά το 2017 δεν περίμενα ότι θα είμαι προπονητής του ΟΦΗ ξανά. Είχαν συμβεί διάφορα πράγματα, είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Αν δεν ήταν αυτή η παρέα, όλοι αυτοί οι φίλοι μου κι αν δεν ήμουν στο χώρο, επειδή ήμουν δυο χρόνια στον ΟΦΗ, απλώς δεν είχα λόγο στο προπονητικό, ήμουν απλά υπάλληλος της ομάδας, γνώριζα τα πράγματα, γνωρίζω την ιστορία αυτής της ομάδας» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα στη Λαμία. Είναι πιθανό να αποχωρήσει για να ενταχθεί στην Εθνική, αλλά αυτό αυτό το δίμηνο μπόρεσε να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό για την ιστορία της ομάδας.

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ

Αν δεν είχε τραυματισμούς στην καριέρα του λογικά δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα, παρότι ο μάνατζέρ του υπήρξε μάνατζερ του Γιώργου Σαμαρά. Στα play out ο Ολλανδός παρουσίασε στο γήπεδο στοιχεία που δεν έχει άλλος παίκτης του ΟΦΗ. Γκολ με τον Ατρόμητο στο 1-1, γκολ με την ΑΕΛ στο 0-1, γκολ με τη Λαμία στο 0-2. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Φέγενορντ, της Βιγιαρεάλ, της Νάπολι και της Άιντραχτ βγήκε μπροστά όταν η μπάλα «έκαιγε» και μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο MVP της ομάδας στο μίνι πρωτάθλημα. Έχει πλέον αξία να δούμε αν μείνει και τη νέα σεζόν ή όχι.

ΒΟΥΡΟΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Πραξιτέλης Βούρος και Απόστολος Διαμαντής ήταν βασικοί και στα έξι παιχνίδια που έδωσε στα play out ο ΟΦΗ. Οι δύο Έλληνες στόπερ είτε συνέθεσαν οι δυο τους το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο (τότε δηλαδή που έπαιξε με τέσσερις πίσω η ομάδα), είτε είχαν στο πλευρό τους στην τριάδα τον Μαρινάκη και τον Γιαννούλη.

Ήταν οι «κολόνες» των μετόπισθεν, αυτοί που έκαναν έξι 90λεπτα και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να είναι ο ΟΦΗ η καλύτερη άμυνα των play out. Άξιο αναφοράς ότι ο Νιόπλιας έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον Μαρινάκη και τον έβαλε και στα έξι παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, είτε στόπερ, είτε δεξιά στο 3-5-2 (ή 5-3-2), ενώ σε όλη την υπόλοιπη σεζόν είχε κάνει τέσσερις συμμετοχές.

ΜΠΟΪ ΒΑΤΕΡΜΑΝ

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έπαιξε σε 15 παιχνίδια και δέχτηκε 22 γκολ, σε μια άμυνα που έτσι κι αλλιώς ήταν προβληματική. Όταν ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας τη θέση του προπονητή, ρωτήθηκε για το αν συνεχίσει, όπως ο προκάτοχός του, να αλλάζει τερματοφύλακα και απάντησε ότι θα πορευτεί με έναν. Αυτός ήταν ο Βάτερμαν. Και σίγουρα δεν το μετάνιωσε.

Ο 37χρονος Ολλανδός ήταν εξαιρετικός στα play out. Δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε δύο γκολ, καθώς όλη η άμυνα έπαιξε τον ρόλο της σε αυτό. Ο πολύπειρος κίπερ έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις στο μίνι πρωτάθλημα, ήταν σταθερός και βοήθησε τους Κρητικούς να κρατήσουν το μηδέν στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία - ΟΦΗ 0-2: «Διπλό» οριστικής παραμονής (vids)

Λαμία - ΟΦΗ: Οι πανηγυρισμοί των Κρητικών για την παραμονή (vid)

Νιόπλιας: «Δεν περίμενα πως θα επιστρέψω στον ΟΦΗ, τους 2,5 μήνες έδωσα όλο τον εαυτό μου» (vid)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα