Ολυμπιακός: Eλ Αραμπί - Χασάν στα 15 κορυφαία δίδυμα του κόσμου την τρέχουσα σεζόν (vids)

Ολυμπιακός: Eλ Αραμπί - Χασάν στα 15 κορυφαία δίδυμα του κόσμου την τρέχουσα σεζόν (vids)

Ολυμπιακός: Eλ Αραμπί - Χασάν στα 15 κορυφαία δίδυμα του κόσμου την τρέχουσα σεζόν (vids)

bet365

Αραμπί και Χασάν συγκαταλέγονται στα κορυφαία δίδυμα σκόρερ σε όλο τον κόσμο για την τρέχουσα σεζόν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη σχετική λίστα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη διαδοχική σεζόν και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου επειδή σε μεγάλο βαθμό διαθέτει δύο εξαιρετικούς επιθετικούς, οι οποίοι στέλνουν με ευκολία τη μπάλα στα δίχτυα. Ακόμη κι όταν ο αρχισκόρερ Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν μπορούσε να δώσει τη λύση, ή όταν έμενε εκτός για να πάρει ανάσες, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε και δεύτερο πολύ ισχυρό χαρτί για να πάρει την... παρτίδα, τον Αχμέντ Χασάν.

Πόσες και πόσες φορές λύτρωσε τους «ερυθρόλευκους» ο Αιγύπτιος, που, όχι άδικα, χαρακτηρίστηκε ο φορ των buzzer beater, δεδομένου ότι με κρίσιμα γκολ στο φινάλε των παιχνιδιών χάριζε νίκες και προκρίσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 100 γκολ που έχουν βάλει εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις οι πρωταθλητές, τα 41 τα έχει σημειώσει το δίδυμο Αραμπί - Χασάν. Ο Μαροκινός μετρά 26 γκολ, ο Χασάν 15, όσα ακριβώς είχε πετύχει και στην πρώτη του θητεία στο Λιμάνι.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το «ερυθρόλευκο» δίδυμο στη γραμμή κρούσης συγκαταλέγεται στα κορυφαία 15 του πλανήτη για την τρέχουσα σεζόν. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτή η συγκομιδή τερμάτων τους κατατάσσει στην κορυφαία 15άδα διδύμων σε όλο τον κόσμο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Για την ακρίβεια, το «πακέτο» του Ολυμπιακού με τα 41 γκολ ισοβαθμεί στη 13η θέση με αυτά των Μουριέλ - Σαπάτα (Αταλάντα) και Μάλεν - Ζάχαβι (PSV).

Ας πούμε όμως ότι οι Αραμπί και Χασάν έρχονται 15οι, καθώς αν συνυπολογίσουμε και τις ασίστ που έχουν μοιράσει οι παίκτες της Αταλάντα και της Αϊντχόφεν, τότε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έρχονται 15οι! Στην κορυφή συναντάμε τους Λεβαντόφσκι - Μίλερ της Μπάγερν, οι οποίοι έχουν βάλει μαζί 57 γκολ. Δηλαδή 16 γκολ περισσότερα από τους «ερυθρόλευκους». Δεύτερο το δίδυμο Μέσι - Γκριεζμάν (55), τρίτο το Εμπαπέ - Κεν (53), τέταρτο το Κέιν - Σον (52), ενώ το top-5 κλείνει με Ρονάλντο - Μοράτα (52).

Ακόμα και στις θέσεις που ακολουθούν θα δούμε ότι βρίσκονται παίκτες από κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (μεταξύ άλλων Μαν. Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ, Ίντερ, Λίβερπουλ), ενώ μέσα στη 15άδα η μοναδική ομάδα εκτός Ευρώπης που μπαίνει στη σχετική κατάταξη είναι η Αλ Σαντ του Κατάρ, η ομάδα του Τσάβι και του πρώην «ερυθρόλευκου» Γκιλιέρμε.

Αραμπί και Χασάν έχουν αφήσει πίσω τους δίδυμα ισχυρών ομάδων όπως της Πόρτο (Ταρεμί - Ολιβέιρα), του Άγιαξ (Τάντιτς - Κλάασεν), της Μονακό (Μπεν Γεντέρ - Φόλαντ), της Βιγιαρεάλ (Μορένο - Αλκάθερ), της Σέλτικ (Οντουάρ - Ελιουνούσι), της Ζενίτ (Αζμούν - Τζούμπα) και της Μπενφίκα (Σεφέροβιτς - Πίζι).

Ας δούμε μέσω του παρακάτω πίνακα τα κορυφαία δίδυμα στον κόσμο για την τρέχουσα σεζόν προς το παρόν...

ΟμάδαΔίδυμοΓκολΣύνολο
1ΜπάγερνΛεβαντόφσκι - Μίλερ43-1457
2ΜπαρτσελόναΜέσι - Γκριεζμάν36-1955
3ΠαρίΕμπαπέ - Κεν37-1653
4ΤότεναμΚέιν - Σον31-2152
5ΓιουβέντουςΡονάλντο - Μοράτα34-1852
6ΣάλτσμπουργκΝτάκα - Μπερίσα31-1950
7ΓκενκΟνουάτσου - Μπονγκοντά32-1850
8Μαν. ΓιουνάιτεντΦερνάντες - Ράσφορντ26-2046
9ΝτόρτμουντΧάαλαντ - Ρόις37-845
10ΊντερΛουκακού - Μαρτίνες27-1744
11Αλ ΣαντΜπουνετζά - Καθόρλα24-1842
12ΛίβερπουλΣαλάχ - Μανέ29-1342
13ΑταλάνταΜουριέλ - Σαπάτα23-1841
14ΑϊντχόφενΜάλεν - Ζάχαβι25-1641
15ΟλυμπιακόςΑραμπί - Χασάν26-1541

* Το κριτήριο κατάταξης στα ζευγάρια που έχουν τον ίδιο αριθμό γκολ είναι ο συνολικός αριθμός των ασίστ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα