Ολυμπιακός: Ο Αραμπί με δύο γκολ ξεπερνά τον εαυτό του και με τρία τον Τζιμπρίλ Σισέ

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί με δύο γκολ ξεπερνά τον εαυτό του και με τρία τον Τζιμπρίλ Σισέ

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί με δύο γκολ ξεπερνά τον εαυτό του και με τρία τον Τζιμπρίλ Σισέ

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί χρειάζεται δύο γκολ για να καταρρίψει την περσινή επίδοση των 27 γκολ και τρία για να περάσει τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Όπως πέρυσι, έτσι κι φέτος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά και φυσικά του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ να βάλει εννέα γκολ ή ο Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ έντεκα και ταυτόχρονα ο Μαροκινός να σιγήσει.

Αυτή τη διετία που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό ο διεθνής στράικερ των «ερυθρόλευκων» έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που είχαν στην ιστορία τους οι «ερυθρόλευκοι». Ενας χαρισματικός φορ που τα έχει σχεδόν όλα: Διαθέτει φοβερή ικανότητα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, να μοιράζει ασίστ, είναι γρήγορος, διαθέτει εξαιρετικό σουτ, σκοράρει με το κεφάλι, από την άσπρη βούλα, χαρίζει νίκες, προκρίσεις και τίτλους στην ομάδα του. Είναι απόλυτα λογικό να είναι αυτός ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Super League (συμβόλαιο 2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Έχει ερωτηθεί εφέτος ο Αραμπί για το κίνητρό του, για τον στόχο που έχει θέσει για τον εαυτό του σχέση με την καταπληκτική περσινή σεζόν. Και είχε δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου: «Μέχρι τώρα, το πρώτο μισό της χρονιάς έχει πάει καλά και θέλω να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Να συνεχίσω και να ξεπεράσω τον εαυτό μου, μέσα στο 2021». Με άλλα λόγια, ο Μαροκινός θέλει να βάλει περισσότερα γκολ από ό,τι πέρυσι.

Μετά τα δύο τέρματα που έβαλε στον προ ημερών ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έφτασε τα 26 σε 44 παιχνίδια. Χρειάζεται ένα ακόμη για να ισοφαρίσει την επίδοση της σεζόν 2019-2020, όταν σε 51 ματς σημείωσε 27 τέρματα.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πέντε παιχνίδια για να τελειώσει η σεζόν. Τέσσερα για το πρωτάθλημα (εκτός με Άρη, εκτός με Αστέρα, εντός με ΠΑΟΚ, εκτός με Παναθηναϊκό) και τον τελικό του Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ. Η λογική λέει πως θα καταφέρει όχι μόνο να ισοφαρίσει την περσινή επίδοση, αλλά και να την ξεπεράσει.

Με δύο ακόμη γκολ ο Αραμπί όχι μόνο ξεπερνά τον εαυτό του, αλλά θα πιάσει σε αριθμό τερμάτων τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος τη διετία 2009-2011 που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό πέτυχε 55 γκολ σε 89 συμμετοχές, σε 7.764 λεπτά. Ο Αραμπί μετρά μέχρι σήμερα 53 γκολ σε 95 συμμετοχές, αλλά σε 6.438 λεπτά συμμετοχής. Επίσης, ο Σισέ, είχε βάλει τα δέκα από τα 55 γκολ με πέναλτι, ενώ ο Αραμπί έχει σημειώσει μόλις τέσσερα στα 53.

ΑΡΑΜΠΙ

ΣΕΖΟΝΓΚΟΛ/ΠΡΩΤ.ΓΚΟΛ/ΚΥΠ.ΓΚΟΛ/ΕΥΡΩΠΗΣΥΝΟΛΟ
2019-202020-727

ΣΕΖΟΝΓΚΟΛ/ΠΡΩΤ.ΓΚΟΛ/ΚΥΠ.ΓΚΟΛ/ΕΥΡΩΠΗΣΥΝΟΛΟ
2020-202120 2426

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα