ΑΕΚ: Η κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη

ΑΕΚ: Η κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη

ΑΕΚ: Η κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη

bet365

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια εβδομάδα, η οποία μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έξοδο στην Ευρώπη, υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ και αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία μιας αποτυχημένης σεζόν, η ΑΕΚ έπειτα από τον πρόσφατο αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ έχει ως μίνιμουμ στόχο πλέον την εξασφάλιση της συμμετοχής στη νέα διοργάνωση του Europa Conference League της επόμενης σεζόν. Φυσικά και ο στόχος αυτός δεν μπορεί να ανατρέψει την κακή πορεία που πήρε η χρονιά, ωστόσο είναι υπεραπαραίτητος για τον σύλλογο έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Για το πρεστίζ του, για το γεγονός ότι η Ευρώπη θα αποτελέσει πόλος έλξης για τους υποψήφιους στόχους, για το χτίσιμο του ευρωπαϊκού μέλλοντος της ομάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA και βέβαια για τα έσοδα που φέρνει στα ταμεία η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ΑΕΚ λοιπόν καλείται να υπερασπιστεί τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών που τη χωρίζουν από τον πέμπτο Παναθηναϊκό, όπως διαμορφώθηκε μετά την ήττα της Ένωσης στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Και η βδομάδα η οποία ξεκίνησε ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο για την έξοδο στην Ευρώπη καθώς η ΑΕΚ δίνει δύο πολύ σημαντικά ματς. Αρχικά υποδεχόμενη την Τετάρτη (5/5) τον ΠΑΟΚ (τη μέρα που ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης) και έπειτα αντιμετωπίζοντας τους «πράσινους» στο ντέρμπι της Λεωφόρου που είναι... εξάποντο την ερχόμενη Κυριακή (9/5).

Γενικότερα, η Ένωση έχει μπροστά τέσσερις «τελικούς», βάζοντας στην εξίσωση και τα ματς με Αστέρα Τρίπολης εκτός στις 12/5 και Άρη εντός στις 16/5 που ακολουθούν καθώς πιθανότατα να χρειαστεί πολύτιμους βαθμούς και σε αυτά για να καταφέρει να κλειδώσει τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Ωστόσο, αρχικά η τρέχουσα εβδομάδα απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό είναι καθοριστική για να μην κινδυνεύσει. Και για να το πετύχει αυτό πρέπει να βρει τη νοοτροπία του νικητή που έχει απολέσει στα ντέρμπι. Σε 15 τελευταία ματς τέτοιου χαρακτήρα η ΑΕΚ δεν έχει βγει νικήτρια ούτε μια φορά μετρώντας έξι ισοπαλίες και εννιά ήττες, ενώ σε συνολικά 33 ντέρμπι την τελευταία τριετία μετράει μόλις τρεις νίκες, 13 ισοπαλίες και 17 ήττες!

Προφανώς και οι αλλαγές αναφορικά με την ποιότητα και την προσωπικότητα που απαιτούνται να προστεθούν στο ρόστερ δεν γίνεται να συμβούν τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο το τωρινό ρόστερ καλείται να βγάλει μια αντίδραση μετά και από τις νέες πρόσφατες ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να διασφαλιστεί τουλάχιστον η ευρωπαϊκή παρουσία. Κόντρα στα αμυντικά προβλήματα, στην εύθραυστη ψυχολογία και στην έλλειψη δημιουργικότητας, ο Μανόλο Χιμένεθ βλέπει τους τραυματισμούς να μειώνονται τελευταία.

Σε σχέση με τις απουσίες που άγγιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα διψήφιο νούμερο, ο Σεβιγιάνος τεχνικός έχει πλέον εκτός πέντε ποδοσφαιριστές, τους Λιβάι Γκαρσία, Νέλσον Ολιβέιρα, Ζίγκα Λάτσι και Βένταντ Ραντόνια, συν τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος είναι καιρό εκτός πλάνων και δεν μπορεί να βοηθήσει ξανά ως το τέλος των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Επιβάρυνση παικτών βέβαια συνεχίζει να υπάρχει, όμως οι κιτρινόμαυροι καλούνται να τα δώσουν όλα εξασφαλίζοντας την Ευρώπη, πριν «τρέξουν» οι όποιες εξελίξεις στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα