ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ πάει και στο Καραϊσκάκη με περιορισμένες επιλογές

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ πάει και στο Καραϊσκάκη με περιορισμένες επιλογές

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ πηγαίνει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο χωρίς να έχει ουσιαστικά μεγάλη ευελιξία κινήσεων όσον αφορά τα πλάνα του.

Το +5 της ΑΕΚ από τον πέμπτο Παναθηναϊκό αποτελεί ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τους κιτρινόμαυρους, ωστόσο η Ένωση θα νιώθει απολύτως ήρεμα όταν κλειδώσει και μαθηματικά την έξοδό της στην Ευρώπη. Η υπεράσπιση του μίνιμουμ και πολύτιμου αυτού στόχου περνάει από το Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πρώτο ματς του β' γύρου των πλέι οφ, σε ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο ο Μανόλο Χιμένεθ είναι αναγκασμένος να πάει με μετρημένες ουσιαστικά επιλογές.

Ο Σεβιγιάνος τεχνικός αντιμετωπίζει ξανά απουσίες. Μπορεί να είδε τους Σάκχοφ και Τάνκοβιτς να επιστρέφουν στην αποστολή, ωστόσο αμφότεροι δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Μάλιστα για τον Σουηδό εξτρέμ αποτέλεσε έκπληξη η παρουσία του στην 20αδα καθώς μόλις το απόγευμα του Σαββάτου μπήκε με την υπόλοιπη ομάδα. Έτσι ο Χιμένεθ σε ακόμα ένα ματς έχει περιορισμένες λύσεις για τα πλάνα του. Το αναμενόμενο είναι να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-3-3. Σε περίπτωση βέβαια που ο αντίπαλος επέλεγε τριάδα στην άμυνα (αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται), τότε δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί κάτι αντίστοιχο και από τον Ανδαλουσιανό προπονητή σε σχηματισμό «καθρέφτη», όπως το έχει κάνει στο παρελθόν.

Ο Αθανασιάδης είναι πιθανό να επιστρέψει στην εστία, ενώ η τετράδα της άμυνας των Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Βασιλαντωνόπουλου λογικά θα διατηρηθεί. Για τον άξονα υπάρχουν τέσσερις επιλογές για τρεις θέσεις: Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι και Μάνταλος. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να πάει ο αρχηγός της ΑΕΚ αριστερά με τον Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Διαφορετικά ο Αλμπάνης θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο. Φυσικά, με τον Χιμένεθ πάντα υπάρχει ανοικτή και η πιθανότητα κάποιας έκπληξης, ενώ όπως αναφέραμε εξαρτάται και από τον σχηματισμό του αντιπάλου μια επιλογή με τριάδα στην άμυνα και την προσθήκη του Νεντελτσιάρου εκεί σε αυτήν την περίπτωση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα