ΑΕΚ: Το βάρος στον Καρίμ και η σύγκριση με Ολιβέιρα

ΑΕΚ: Το βάρος στον Καρίμ και η σύγκριση με Ολιβέιρα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το βάρος στον Καρίμ και η σύγκριση με Ολιβέιρα

bet365

Μετά τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αναλαμβάνει να τραβήξει κουπί στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, όντας πιο αποτελεσματικός από τον Πορτογάλο φορ, σύμφωνα και με τα δεδομένα της πλατφόρμας του Wyscout.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα μένει νοκ-άουτ για τις επόμενες εβδομάδες, έπειτα από το ρωγμώδες κάταγμα στα πλευρά που αποκόμισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όταν και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πορτογάλος επιθετικός αν προλάβει φέτος να αγωνιστεί ξανά θα είναι στα τελευταία ματς της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι εκείνος που αναλαμβάνει πλέον το βάρος στην κορυφή της επίθεσης στην τελική ευθεία.

Η διαχείριση του Μανόλο Χιμένεθ στους δύο αυτούς επιθετικούς ήταν ένα ζητούμενο για τον Σεβιγιάνο κόουτς. Ο Χιμένεθ προσπάθησε κάποιες φορές να τους χωρέσει μαζί στην ενδεκάδα, τοποθετώντας μάλιστα τον Ολιβέιρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κάτι όμως που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τράβηξε.

Πλέον ο Καρίμ θα χρειαστεί να παίζει... non stop. Ο Χιμένεθ θα πρέπει να φροντίσει στην καλύτερη τροφοδότησή του μέσα στην περιοχή από τους συμπαίκτες του, αλλά και ο ίδιος να αξιοποιεί καλύτερα τις ευκαιρίες όταν παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή. Κάτι που είχε παρουσιάσει με μεγαλύτερη συνέπεια στο πρώτο μισό της σεζόν, όταν σκόραρε τα οκτώ από τα 13 γκολ που έχει σημειώσει τη φετινή σεζόν.

Ο Ολιβέιρα έχει βρει δίχτυα 10 φορές, με τον Πορτογάλο επιθετικό να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την περσινή του σεζόν κατά την οποία σκόραρε 16 τέρματα. Το εκπληκτικό με τον Πορτογάλο επιθετικό σε σχέση με την περσινή επίδοσή του με τη φανέλα της ΑΕΚ εντοπίζεται στις ασίστ, όπου ενώ πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με εννιά, φέτος μετράει μόλις μία! Αριθμός που δείχνει ξεκάθαρα ότι φέτος δεν ήταν τόσο ομαδικός όσο θα έπρεπε. Κάτι βέβαια που ισχύει και για τον Καρίμ, ο οποίος δεν έχει καταγράψει καμία ασίστ τη φετινή σεζόν.

Σε ένα... μπρα ντε φερ μεταξύ των Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ, μέσω της πλατφόρμας του Wyscout, βλέπουμε πως ο Ιρανός επιθετικός είναι πιο αποτελεσματικός. Ο Ολιβέιρα με βάση την ποιότητα των ευκαιριών που δημιουργεί θα έπρεπε να είχε σκοράρει περισσότερα τέρματα από τον Ανσαριφάρντ. Συγκεκριμένα μέσο όρο σε όλες τις διοργανώσεις ο Ολιβέιρα σύμφωνα με το Wyscout έχει δείκτη xGoals 0.6 όταν ο Ανσαριφάρντ έχει 0.44, ωστόσο ο Καρίμ έχει βρει δίχτυα τρεις φορές περισσότερες σε σχέση με τον Πορτογάλο επιθετικό. Μάλιστα μέσο όρο ο Ολιβέιρα επιχειρεί 3.11 σουτ ανά ματς, ενώ ο Ανσαριφάρντ 2.02, κάτι που επίσης δείχνει ότι ο Ιρανός φορ είναι πιο αποτελεσματικός.

Συνολικά με βάση τον δείκτη των xGoals των δύο επιθετικών της ΑΕΚ, ο Ολιβέιρα θα έπρεπε να είχε σκοράρει 14,33 γκολ από τα 10 που έχει βρει μέχρι σήμερα, ενώ ο Ανσαριφάρντ θα έπρεπε να είχε σκοράρει 12,06 έχοντας ένα παραπάνω ως τώρα. Επίσης ο Ολιβέιρα έχει μέσο όρο ανά ματς μια επαφή με την μπάλα περισσότερη μέσα στην αντίπαλη περιοχή σε σχέση με τον Ανσαριφάρντ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Wyscout ο Ολιβέιρα έχει μέσο όρο 4.15 επαφές με την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου, έναντι 3.07 του Ανσαρφάρντ ανά παιχνίδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα