Παναθηναϊκός: Tα ημίχρονα της ποδοσφαιρικής ντροπής!

Παναθηναϊκός: Tα ημίχρονα της ποδοσφαιρικής ντροπής!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Tα ημίχρονα της ποδοσφαιρικής ντροπής!

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο με Άρη και ΑΕΚ, αν και είχε το προβάδισμα και οι αριθμοί του Τριφυλλιού σε αυτά τα ενενήντα λεπτά τα λένε πραγματικά όλα!

Η συνήθεια που δεν έγινε λατρεία αλλά… αηδία! Ποδοσφαιρική. Ο Παναθηναϊκός, όπως διαβάσατε το πρωί της Πέμπτης στο gazzetta.gr, έχει δεχθεί σχεδόν τα μισά από τα 27 γκολ του παθητικού του, στο τελευταίο εικοσάλεπτο των παιχνιδιών, κυρίως ως αποτέλεσμα της νοοτροπίας μικρής ομάδας που έχει περάσει ο Λάζλο Μπόλονι στην ομάδα του.

Ένα γκολ και μετά όλοι πίσω είναι η φιλοσοφία του Ρουμάνου τεχνικού, η οποία έχει ξεπεραστεί από το ίδιο το άθλημα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Ειδικά για τις ομάδες που είναι υποχρεωμένες να κάνουν πρωταθλητισμό, όπως θα έπρεπε να είναι το Τριφύλλι. Το ποδόσφαιρο τιμωρεί τους πράσινους για την συστηματική κακοποίησή του και πλέον η έξοδος στην Ευρώπη μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από συνεχόμενες υπερβάσεις κι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στα πέντε παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι την ολοκλήρωση των play offs.

O Παναθηναϊκός στα τελευταία δύο παιχνίδια με Άρη και ΑΕΚ, προηγήθηκε. Κόντρα στην ροή του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την πρώτη του καλή επίθεση, ίσως και την μοναδική στο πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο μέρος απλά… εξαφανίστηκε! Δεν βγήκε στο γήπεδο για να παίξει αλλά για ακόμη μία φορά, για να περάσει η ώρα και να υπερασπιστεί το υπέρ του σκορ, με έναν τρόπο αναχρονιστικό, επικίνδυνο, κάτι που είχε φανεί για όσους ήθελαν φυσικά να το δουν, από την εποχή του μεγάλου σερί στις αρχές του 2021.

1 τελική, 0.02xGoals, 26% κατοχή της μπάλας, 3.1xGoals οι αντίπαλοι!

Με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου, το Wyscout, πάμε να δούμε τους πραγματικά σοκαριστικούς αριθμούς του Παναθηναϊκού που φανερώνουν με τον καλύτερό τρόπο το χάλι που παρουσίασε το σύνολο του Μπόλονι!

*Στα δύο αυτά ημίχρονα, ο Παναθηναϊκός είχε όλη κι όλη μία τελική προσπάθεια κι αυτή ίση με 0.02xGoals, δηλαδή σχεδόν μηδενική ποιοτικά. Ένα σουτ του Αγιούμπ εκτός περιοχής που κόντραρε στα σώματα στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ! Αν ο Μαροκινός δεν είχε σουτάρει, το Τριφύλλι θα είχε ένα μοναδικό μηδενικό και θα έπρεπε να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε αντίστοιχη… επίδοση. Και αν…

* Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού εντοπίστηκε ξανά στο κράτημα της μπάλας, στην αδυναμία να αλλάξει τρίτη πάσα και να βγει από το ταμπούρι του. Πράγματα για τα οποία είναι εντελώς αδούλευτος με απόφαση του προπονητή που είναι στην ομάδα εδώ και μισό χρόνο. Τόσο στην Λεωφόρο όσο και στο ΟΑΚΑ, το Τριφύλλι είχε στην επανάληψη 26% κατοχή μπάλας! Ποσοστό που υπό νορμάλ συνθήκες θα παρέπεμπε μόνο σε παιχνίδια με την Σίτι, την Μπαρτσελόνα ή αν μιλούσαμε για ομάδα παραμονής στην κατηγορία.

Είναι συγκλονιστικός επίσης ο αριθμός του μέσου όρου πασών ανά κατοχή! Με την ΑΕΚ είχε 2.06 και με τον Άρη κάτω από 2! Συγκεκριμένα 1.93, ο ορισμός της ποδοσφαιρικής ρήσης ᾽᾽δεν αλλάζει ούτε δεύτερη πάσα᾽᾽. Κυριολεκτικά.

237 πάσες η ΑΕΚ, 68 ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και 289 πάσες ο Άρης και στο 60 το Τριφύλλι στην Λεωφόρο! Η συντριπτική πλειοψηφία, των οποίων πίσω από την σέντρα!

* Όταν κλείνεσαι στην περιοχή σου, χωρίς σχέδιο, χωρίς τρόπο να σπας την πίεση και παίζεις άμυνα για ημίχρονα ολόκληρα, είναι δεδομένο πως θα δεχθείς ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός επέτρεψε 3.1 xGoals στους αντιπάλους του, οι οποίοι συνολικά είχαν 24 τελικές. 13 η ΑΕΚ και 11 ο Άρης, δείγμα της επιθετικότητάς του και του επιθετικού μονολόγου που είχαν σε αυτά τα δύο ημίχρονα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα