Πλήρωσε ξανά την νοοτροπία μικρής ομάδας ο Παναθηναϊκός!

Πλήρωσε ξανά την νοοτροπία μικρής ομάδας ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πλήρωσε ξανά την νοοτροπία μικρής ομάδας ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε σαν ομάδα παραμονής στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ, το θαύμα που ψάχνει πλέον για την Ευρώπη και την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει το Τριφύλλι για προπονητή εδώ και τώρα!

Όταν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός λόγω της φοβερής και τρομερής ποδοσφαιρικής... φιλοσοφίας του Λάζλο Μπόλονι γυρίζει στο μισό γήπεδο, δεν μπορεί να αλλάξει τρίτη πάσα ούτε για αστείο, παίζει μόνο με τον χρόνο και μαζική άμυνα για να διατηρήσει το 1-0 που βρήκε στην μία και μοναδική καλή του επίθεση με Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Ιωαννίδη, κάποια στιγμή θα το δεχόταν το γκολ από την ΑΕΚ που έκανε απλά τα βασικά και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε με τον Γκαρσία.

Το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ... κατασκήνωσε έξω από την περιοχή του Διούδη, ο Έλληνας πορτιέρε ήταν και πάλι καθοριστικός, καθώς αποσόβησε τον κίνδυνο σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, αλλά δεν γίνεται να πιάνει τα πάντα!

Στον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος, σε αυτά τα πρώτα πέντε παιχνίδια, οι πράσινοι προηγήθηκαν σε όλα! Χωρίς να το αξίζουν βάσει εικόνας, ανοίγοντας το σκορ σχεδόν πάντα στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ και κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα των παικτών του. Και τι κατάφεραν; Λόγω της αδιανόητης για τον Παναθηναϊκό οπισθοχώρησης και λογικής, νίκησαν μόνο τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο! Δύο ήττες, δύο ισοπαλίες, μία νίκη, σε αναμετρήσεις που... υποτίθεται πως ήταν για τον σύλλογο ζήτημα ποδοσφαιρικής ζωής και θανάτου!

Το Τριφύλλι σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι παρουσίασε νοοτροπία μικρής ομάδας, ομάδας που παλεύει για την παραμονή και παίζει μόνιμα για το ᾽᾽μισό-μηδέν᾽᾽ και το πλήρωσε για ακόμη μία φορά. Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα, η νίκη που ήταν μονόδρομος δεν ήρθε ποτέ και πλέον οι πράσινοι βρίσκονται στο -7 από τον ΠΑΟΚ και στο -5 από την Ένωση. Ψάχνουν μόνο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προλάβουν την τέταρτη θέση, για να μπορέσουν να βάλουν από κάτω την ΑΕΚ, καθώς τόσο ο Άρης όσο και δικέφαλος του βορρά είναι πάρα πολύ μακριά!

Δεν υπήρχε στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε το γνωστό αξιόπιστο παιχνίδι του πίσω από την μπάλα, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ τις μεγάλες ευκαιρίες και κατάφερε να αποδειχθεί ξανά απόλυτα κυνικός. Από την καταπληκτική μπαλιά του Βιγιαφάνιες, την σέντρα του Καρλίτος που είχε μια καλή στιγμή στο 8᾽ και την καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε μπροστά στο σκορ. Με την μπάλα στα πόδια ήταν ξανά άθλιος, δεν έβγαζε συνεργασίες, δεν είχε παίκτες σε καλό βράδυ αλλά βρήκε το γκολ στο 36᾽. Και μετά; Το... χάος! Δεν βγήκε ποτέ για να παίξει στην επανάληψη η ομάδα του Μπόλονι. Ο Ρουμάνος έβλεπε το χάλι της ομάδας του αλλά δεν έκανε το παραμικρό για να το διορθώσει μέχρι και το 70᾽! Είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Απίθανο.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο αντίπαλος είχε τέσσερις καλές φάσεις και ο Παναθηναϊκός δίχως υπερβολή δεν άλλαξε τρίτη πάσα! Δεν υπήρχε λόγος για τον 68χρονο τεχνικό να αλλάξει αυτό το... πράγμα που παρουσιάστηκε με τις πράσινες φανέλες. Και όταν το αποφάσισε έβαλε τον Αγιούμπ, ο οποίος έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να κάνει ούτε βασικά. Πουλούσε την μπάλα έξω από την περιοχή, δεν έδωσε την παραμικρή βοήθεια, με εξαίρεση ένα κόψιμο στο 73᾽! Ποιός Αγιούμπ σε ματς που κρίνει όλη την σεζόν; Με δέκα ήταν σαν να παίζει όσο ήταν μέσα ο Σανκαρέ που εξακολουθεί να δείχνει σε τραγική σωματική κατάσταση, με δέκα συνέχισε και μετά την αλλαγή του Σενεγαλέζου με τον Μαροκινό.

Με την εικόνα που είχε αποκτήσει το παιχνίδι, ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσει η ΑΕΚ και να ψαλιδίσει τις όποιες ελπίδες είχε και έχει ο Παναθηναϊκός για την τετάρτη θέση.

Να βρει έναν προπονητή από το πάνω ράφι που θα αλλάξει τις ισορροπίες, απόλυτος υπεύθυνος ο Αλαφούζος

Είτε καταφέρει να κάνει το θαύμα και να βγει στην Ευρώπη, είτε γίνει αυτό που μοιάζει ως πιθανότερο σενάριο τούτη την στιγμή, δηλαδή να γνωρίσει ακόμη μία ιστορική ποδοσφαρική ξεφτίλα, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε ήδη από... χθες να έχει βγει στην αγορά για να βρει προπονητή. Έναν προπονητή σύγχρονο, με φιλοδοξίες, έναν προπονητή που θα παίρνει από τους παίκτες το 100%, θα έχει ταιριαστή ποδοσφαιρική φιλοσοφία με το club, θα έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, όλο το πακέτο για να ανεβάσει επίπεδο ή και επίπεδα το ρόστερ που θα συναντήσει, με τις ικανότητές του. Μετά τα όσα έχουν γίνει όλη την χρονιά, με πράγματα που αν δημοσιευθούν θα πέσουν τα... τσιμέντα, είναι κωμικό ποδοσφαιρικά να είναι ανοιχτή όλο αυτό το διάστημα η παραμονή του Μπόλονι στον πάγκο της ομάδας. Αν ο Πιέρ Ντρεοσί νιώθει τόσο μεγάλη την υποχρέωση επειδή τον έφερε στο Τριφύλλι, ας του βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Γάλλος GM είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για την κομβική απόφαση που πήρε το κλαμπ πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος!

Ο σύλλογος από την στιγμή που δεν μπορεί να έχει μπάτζετ κοντά σε αυτό του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για να ενισχύσει άμεσα το έμψυχο δυναμικό του με ποιότητα, είναι υποχρεωμένος να επενδύσει στον άνθρωπο που θα έχει τα κλειδιά της ομάδας. Με επιλογή από το πάνω ράφι. Με προσωπικότητα που θα μετράει σε κόσμο και ομάδα, με κάποιον που θα μπορεί να εμπνεύσει! Να τελειώσουν πια τα ποδοσφαιρικά ανέκδοτα τύπου Πογιάτος!

Φυσικά, για όσα ζει ο Παναθηναϊκός και φέτος η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ο οποίος κατάφερε να κάνει και πάλι λάθος σε όλες τις κρίσιμες ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Θα έρθει η ώρα για την απόδοση των ευθυνών. Αν και όπως το βλέπω, λέω για κάνα δεκαπενθήμερο να μην γράψω τίποτα και απλά να περιμένω την... σκληρή κριτική στην διοίκηση του συλλόγου, από αυτή που πλέον βρίσκουμε σπάνια στον Τύπο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.