Παναθηναϊκός: Αστεία λάθη, πάγκος υπό εξαφάνιση και κατάρρευση!

Παναθηναϊκός: Αστεία λάθη, πάγκος υπό εξαφάνιση και κατάρρευση!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Αστεία λάθη, πάγκος υπό εξαφάνιση και κατάρρευση!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις ενέργειες των παικτών του Παναθηναϊκού και το ανύπαρκτο κοουτσάρισμα από τον πάγκο που έφεραν το Τριφύλλι ακόμη πιο κοντά στην καταστροφή μετά την ήττα από τον Άρη!

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου για να παίξει έναν τελικό. Χωρίς εισαγωγικά. Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό. Η νίκη ήταν μονόδρομος. Παρά την γνώριμη κάκιστη αγωνιστική του εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι και στον περιορισμό σε παθητικό ρόλο πίσω από την μπάλα λες και έπαιζε με την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε κόντρα στην ροή του αγώνα να βρει το γκολ με αντίπαλο τον Αρη.

Στο πρώτο ανέβασμα του Χουάνκαρ στο επιθετικό τρίτο. Η τέλεια σέντρα από τον Ισπανό που… θύμισε Μινχ, κεφαλιά του Σανκαρέ και τρίτο γκολ για τον Σενεγαλέζο σε τέταρτο παιχνίδι πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας πως αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του. Το πάτημα στην αντίπαλη περιοχή και η επαφή με το αντίπαλο πλεκτό. Από το πουθενά, το Τριφύλλι πήρε αυτό που ήθελε.

Στην συνέχεια, όμως, με μια σειρά από χαζά και παιδικά λάθη, έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Τέσσερα χοντρά λάθη, από αυτά που απαγορεύονται σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις που κρίνουν τόσα πολλά!

1) Ο Βέλεθ σε στατική φάση σπρώχνει εντελώς άτσαλα (κι όχι έξυπνα όπως κάπως οι αμυνόμενοι σε αυτές τις φάσεις) τον Αλεξανδρόπουλο και μαζί τον Ρόουζ. Ο Μάνος θα αστοχήσει και ο Παναθηναϊκός δεν θα το πληρώσει.

2) Ο Μαουρίσιο που έχει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία από το πρώτο μέρος, θα πατήσει με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Τζέγκο. Σε μία φάση όπου θα έπρεπε να είναι σαφώς πιο προσεκτικός, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Οι ισορροπίες άλλαξαν, σε μία αναμέτρηση όπου ναι μεν ο Άρης ήταν καλύτερος και είχε την μπάλα στα πόδια αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλός ανασταλτικά και με εξαίρεση το πέναλτι, δεν είχε δώσει την ευκαιρίες για άλλες μεγάλες φάσεις στον αντίπαλο.

3) Σαν να μην έφτανε η αποβολή, ο Μολό στο 62᾽ κάνει… δώρο την ισοφάριση. Είναι εντελώς λάθος ο τρόπος που βάζει το πόδι του στην προσπάθεια του Μπερτόγλιο να παίξει κάθετα. Η μπάλα δεν έχει δύναμη, δεν εξοστρακίζεται στο πόδι του και φτάνει στον επιθετικό του Άρη. Εκείνος κάνει την κίνηση να την κόψει αλλά το κάνει πρόχειρα, άτσαλα και βγάζει τον Μάνο μόνο του απέναντι στον Διούδη.

4) Τρία λεπτά μετά το 1-1 και ενώ ο Παναθηναϊκός έχει καταρρεύσει, ο Διούδης στο σουτ του Σάσα θα αποκρούσει εντελώς λάθος. Δεν είναι καλά και φαίνεται. Ο έμπειρος πορτιέρε θα έπρεπε είτε να μπλοκάρει αφού η μπάλα πηγαίνει ακριβώς πάνω του, είτε να τον διώξει προς την άκρη του γηπέδου. Εκείνος είχε τραγική αντίδραση, την άφησε… ζωντανή στην μικρή περιοχή και ο Γκαρσία που πρόλαβε την καθυστερημένη αντίδραση του Νιάς, ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Δεν έχει ποτέ plan b

Ο Παναθηναϊκός μετά την αποβολή του Μαουρίσιο κατάρρευσε. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Όχι για μια ομάδα μικρή. Κι ας έχει σε πολλά παιχνίδια τέτοια νοοτροπία το σύνολο του Μπόλονι. Τι έκανε το Τριφύλλι μετά την έξοδο του Βραζιλιάνου μέσου; Κλείστηκε στο ένα τρίτο του γηπέδου, έπαιξε μαζική άμυνα, δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα. Έβγαλε φοβία. Ο Άρης… μύρισε το αίμα και έφερε τούμπα το παιχνίδι πολύ γρήγορα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά έτσι ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι ευθύνη του προπονητή, ο οποίος δεν μπορεί να κρίνεται μόνο για το καλό διάβασμα που κάνει πριν τα παιχνίδια αλλά και για αυτό που μας δείχνει η ομάδα του πάνω στο χορτάρι, για αυτά που κάνει για να επιδράσει κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Και στα δύο έχει κριθεί ανεπαρκής ποδοσφαιρικά.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών, έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να την βοηθήσει την ομάδα του. Ούτε αυτός αλλά ούτε και οι άμεσοι συνεργάτες του. Αν το ματς στραβώσει για το Τριφύλλι, αν ξεφύγει από το ᾽᾽βάζουμε ένα γκολ και μετά το κρατάμε᾽᾽, δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν υπάρχει τίποτα. Και βρισκόμαστε στο 2021 για να μπορεί να κριθεί επαρκής ένας τέτοιος προπονητής…

Ο Μάντζιος φόρτωσε τον άξονα και έκανε... πάρτι, ο Μπόλονι τον αποτελείωσε!

Με το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός έμεινε με δύο παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σανκαρέ και Αλεξανδρόπουλος. Έπαιξε με 4-4-1. Στο 58᾽ο Μάντζιος έβαλε στο παιχνίδι φρέσκα και γεμάτα ποιότητα πόδια στο κέντρο της ομάδας του. Τον Ματίγια. Παράλληλα έδωσε εντολή στον Ματέο Γκαρσία να παίξει ως επιτελικός. Ο Άρης είχε τρεις παίκτες στον άξονα.

Η απάντηση του Μπόλονι ήταν να βγάλει τον Αϊτόρ και να βάλει τον Σάντσες! Άφησε την μεσαία του γραμμή να γίνει έρμαιο. Θα μπορούσε να βάλει είτε τον Μπουζούκη είτε τον Χατζηθεοδωρίδη για να δώσει βοήθειες στο κέντρο. Θα μπορούσε ακόμη και να παίξει με τρεις στόπερ, φέρνοντας τον Χουάνκαρ δίπλα σε Βέλεθ και Νιάς και τον Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό άκρο.

Δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει το πρόβλημα, καθώς ο Άρης έφτανε για πλάκα έξω από την περιοχή της ομάδας του, έβγαζε τον έξτρα παίκτη στον άξονα και δημιουργούσε συνεχώς προϋποθέσεις εξαιρετικές. Το 1-1 έρχεται από συνεργασία κεντρική μέχρι το λάθος του Μόλο, το 2-1 το σκοράρει ο Ματέο Γκαρσία. Μπίνγκο.

Με το 2-1 στην πλάτη, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κρατήσει την μπάλα, να παίξει, να ψάξει την ισοφάριση. Ο Μπόλονι έβγαλε τον μοναδικό παίκτη που έχει την ικανότητα να δημιουργήσει και κάπου εκεί τελείωσε η σεμνή τελετή. Έξω ο Βιγιαφάνιες και στην θέση του ο Καμπετσής που όλοι γνωρίζουμε πως είναι καλός μόνο κοντά στην περιοχή. Αλλά κάποιος θα έπρεπε να του δώσει την μπάλα στο επιθετικό τρίτο. Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 80᾽ είχε κατοχή της μπάλας μικρότερη από 25%, δεν άλλαξε παραπάνω από τέσσερις πάσες και μόνο τότε ο Μπόλονι έβαλε στο ματς τον Μπουζούκη και τον Καρλίτος. Οι πράσινοι δεν έκαναν ούτε υποψία ευκαιρίας, δεν αντέδρασαν ποτέ.

Εξυπακούεται, λοιπόν, πως αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει μία από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (κομβικότατο το αθηναϊκό ντέρμπι που ακολουθεί), ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να κρατήσει τον Μπόλονι στην θέση του. Θα είναι εξάλλου κατόρθωμα, αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει τρίτος ή τέταρτος. Γιατί; Επειδή, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η μοναδική ομάδα των play offs που ο προπονητής της κατά την διάρκεια των περισσότερων παιχνιδιών αφήνει αβοήθητους τους παίκτες του πάνω στο χορτάρι και αδυνατεί να κάνει την παραμικρή επιδραστική κίνηση για να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.