Παναθηναϊκός - Άρης 1-2 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Άρης 1-2 (vids)

bet365

Η κόκκινη του Μαουρίσιο στο 52' άναψε... πράσινο Ευρώπης στον Άρη! Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε, οι «κίτρινοι» έκαναν... πάρτι στο 2ο μέρος, γύρισαν το ματς σε 3 λεπτά κι έφυγαν από τη Λεωφόρο με τεράστιο «διπλό» (1-2) που τους έστειλαν στο +8 από το «τριφύλλι». Ακόμη πιο δύσκολη η συνέχεια για τους «πράσινους».

Μια αποβολή και μια ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά. Αυτό λέει όλη την ιστορία της αναμέτρησης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε τρομερά δεινή θέση για την ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Άρης με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 52' έκανε ολόσωστα τη δουλειά του για να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο μέρος και να συνεχίσει να βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας ενόψει... Conference League! Στο μηδέν επιθετικά ο Παναθηναϊκός που σκόραρε στην πρώτη του καλή στιγμή – έχοντας προηγουμένως δυο επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Κουέστα δίχως αντίκρισμα – και μετά... τίποτα.

Πώς έπαιξαν:

Ο Παναθηναϊκός λόγων των απόντων Σένκεφελντ και Πούγγουρα, είχε τον Νιάς στα στόπερ μαζί με τον Βέλεθ, ενώ δεξιά κι αριστερά στην άμυνα ήταν οι Μολό και Χουάνκαρ αντίστοιχα, με τον Διούδη φυσικά να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας. Στα χαφ ο Αλεξανδρόπουλος ως 6άρι πιο πίσω από τους Μαουρίσιο και Σανκαρέ, ενώ, ο Μακέντα κινήθηκε στην επίθεση με αριστερά τον Βιγιαφάνιες και δεξιά τον Αϊτόρ.

Ο Άρης παρουσιάστηκε στη Λεωφόρο με τον Κουέστα στα γκολπόστ και την άμυνα που απαρτιζόταν από τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Ρόουζ και Σάκιτς από αριστερά προς τα δεξιά.

Ο Σάσα με τον Τζέγκο στα χαφ, ο Μπερτόλιο ως 10άρι με τον Ματέο Γκαρσία αριστερά και τον Μαντσίνι δεξιά, ενώ, ο Μάνος ήταν ο φορ των «κίτρινων».

Κυρίαρχος Σάσα και... ο γνωστός Παναθηναϊκός

Τρεξίματα, υπεροχή και ένας εκπληκτικός Λούκας Σάσα για τον Άρη στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης» από την έναρξη της αναμέτρησης. Κι ας απειλήθηκε η εστία του Κουέστα στα πρώτα δευτερόλεπτα με την κούρσα του Αϊτόρ από δεξιά και το γύρισμα που δεν βρήκε στόχο, το σύνολο του Άκη Μάντζιου είχε τρομερή οργάνωση στο χορτάρι και είχε κερδίσει το χώρο του κέντρου.

Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως ακριβώς το κάνει σε όλα τα παιχνίδια, παραχωρώντας την κατοχή της μπάλας, περιμένοντας το παιχνίδι και έχοντας τον τρόπο να μην διατρέξει κινδύνους. Μονάχα στο 9ο λεπτό ο Διούδης ανησύχησε με την κεφαλιά του Μπερτόγλιο από σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά... αυτό ήταν όλο.

Η αριστερή πλευρά και το γκολ του Σανκαρέ

Αφού η υπόθεση μαρκαρίσματος του Μάνου από τους Νιάς και Βέλεθ στην άμυνα πήγαινε καλά για τον Παναθηναϊκού κι αφού η τριπλέτα των Μπερτόγλιο, Ματέο και Μαντσίνι πάντα έβρισκε σε εμπόδια, οι «πράσινοι» έπρεπε ν' αρχίσουν ν' ανεβαίνουν στο γήπεδο. Ο Βιγιαφάνιες φώναζε σε όλους ν' αρχίσουν να παίζουν από την πλευρά του, τα έλεγε με τον Βέλεθ, τα έλεγε με τον Μαουρίσιο, τα έλεγε με τον... πάγκο και τελικά ήρθε η δικαίωσή του!

Αφού πρώτα ο Μακέντα είχε κάνει κάποιες απόπειρες από αυτή την πτέρυγα δίχως επιτυχία, ήρθε το 1-0 στην πρώτη τελική των «πράσινων»! Ο Μαουρίσιο κέρδισε μια μπάλα από γλίστρημα του Τζέγκο, άνοιξε αριστερά στον Χουάνκαρ και αυτός έβγαλε τρομερή σέντρα για το κεφάλι του Σανκαρέ για να έρθει το γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Άτυχος ο Μάνος στην τεράστια στιγμή του Άρη

Μετά το γκολ, όπως συνηθίζει να κάνει η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, παίρνει ψυχολογία για να προσπαθήσει να ελέγξει περισσότερο την κατάσταση που αντιμετωπίζει κι ενώ είχε περιορίσει τις πολλές κινήσεις των «κίτρινων», ο ρέφερι από την Εσθονία έδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Βέλεθ στον Αλεξανδρόπουλο και απώθηση του νεαρού χαφ στον Ρόουζ στο 41ο λεπτό.

Μετά και την συμβολή του VAR, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, ο Μάνος πήρε φόρα και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σωκράτη Διούδη! Ο τελευταίος, μάλιστα, έπεσε σωστά στην πορεία της μπάλας, έχοντας και την τύχη με το μέρος του για να μην παραβιαστεί η εστία του.

Άνοιξε «πληγή» ο Μαουρίσιο, ήταν... θέμα χρόνου

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Άρης έδειξε ότι ήθελε πλέον να επιτεθεί δίχως να χάνει χρόνο και σαν ... δώρο του ήρθε η αποβολή του Μαουρίσιο για την ανατροπή της αριθμητικής ισορροπίας. Αφού πρώτα ο Χουάνκαρ είχε κόψει την τελευταία στιγμή τον Σάσα στην περιοχή, ο Διούδης έδιωξε ένα σουτ του Μαντσίνι και ο Μπερτόγλιο στην επαναφορά σούταρε ψηλά, ήρθε η «πληγή» για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μαουρίσιο στο 52' είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Τζέγκο (η πρώτη για διαμαρτυρία στο πέναλτι) και πλέον ο Παναθηναϊκός οχυρώθηκε στην άμυνά του. Ο Σάντσες πέρασε στο ματς για να βοηθήσει με την αμυντική του φύση, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να βγει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κλεισμένο στην άμυνά του. Και ο Άρης τα κατάφερε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να φέρει τα πάνω – κάτω.

Ανατροπή σε ένα τρίλεπτο!

Ο Άρης το είχε πάρει το μήνυμα για να φορτσάρει πλέον και να κυνηγήσει να πάρει όλο το ματς με παίκτη παραπάνω, ο Άκης Μάντζιος έβαλε τους Γκάνεα και Ματίγια για να σπρώξουν κι άλλο μπροστά την ομάδα τους και μέσα σε ένα τρίλεπτο οι «κίτρινοι» πανηγύρισαν το 2-1! Αρχικά στο 62' ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε κόντρα στο πόδι του Μολό και ολομόναχος μπροστά από τον Διούδη σκόραρε, ενώ, στο 65' από την απόκρουση του πορτιέρε των «πράσινων» σε μακρινό σουτ, ο Ματέο πρόλαβε τον Νιάς και πλάσαρε στα δίχτυα για την ανατροπή!

Ο Άρης θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ σε προβολή του Μάνου λίγο αργότερα με τον Διούδη να μην καταφέρνει να μπλοκάρει, ενώ, όσο κι αν ο Μπόλονι ήθελε να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας στην αναμέτρηση και τους Καμπετσή, Μπουζούκη, Ενγκμπακοτό και Καρλίτος, επιθετικά δεν βγήκε απολύτως τίποτα!

MVP: Ο Ματέο Γκαρσία ουσιαστικά κλέβει αυτό τον τίτλο από τον Σάσα λόγω της θέσης που είχε στο δεύτερο γκολ του Άρη, προλαβαίνοντας τη μπάλα από τον Νιάς και σκοράροντας για το 2-1 με το οποίο ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Στο ύψος του: Ο Λούκας Σάσα ήταν τρομερός στον άξονα για τον Άρη, κινούσε τα νήματα, πατούσε περιοχή όταν έβρισκε την ευκαιρία και ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαουρίσιο φυσικά... Κίτρινη για διαμαρτυρία στο πέναλτι του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, δεύτερη κάρτα στο 52' για φάουλ στον Τζέγκο και ανατροπή όλου του σκηνικού στο παιχνίδι, εις βάρος του «τριφυλλιού»... Κακός για τον Παναθηναϊκό και ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ούτε υποψία ευκαιρίας μετά το γκολ για το σύνολο του Μπόλονι, όσο... παρέμενε με 11 παίκτες.

Η γκάφα: Φυσικά η κόκκινη κάρτα που πήρε ο Μαουρίσιο στο 52ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να κλειστεί πίσω με ... την ελπίδα να βγουν τα 40 λεπτά που απέμεναν αναίμακτα. Ο Άρης δεν το επέτρεψε αυτό.

Το στραγάλι: Ο Κρίστο Τόβερ από την Εσθονία είδε το σπρώξιμο στην περιοχή του Διούδη στο 41' όταν ο Ρόουζ έπεσε στο έδαφος και τελικά ήταν... σπρώξιμο του Βέλεθ στον Αλεξανδρόπουλο και με τη σειρά του ο Έλληνας χαφ έπεσε πάνω στον αμυντικό του Άρη. Αδιαμαρτύρητα δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του ο Μαουρίτσιο, ορθά δεν ασχολήθηκε με εύκολες πτώσεις των «κίτρινων» στα καρέ του Διούδη ο διαιτητής.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τον Άρη, αφού οι «πράσινοι» ήξεραν πόσο σημαντική θα ήταν η νίκη για εκείνους στην διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Φυσικά, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πήρε η ομάδα του Άκη Μάντζιου που συνεχίζει να είναι το απόλυτο αφεντικό για την 2η θέση και έχει διαφορά οκτώ βαθμών από τους Πράσινους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (70' Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (79' Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69' Καμπετσής), Αϊτόρ (58' Σάντσες), Μακέντα (80' Καρλίτος).

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν (59' Γκάνεα), Τζένγκο (58' Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο (86' Σίλβα), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (93' Ιωάννου), Μάνος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα