Αρης: Ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει;

Αρης: Ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει;

Αρης: Ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει;

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον χαρακτήρα του Άρη, την ψυχή του Ματέο Γκαρσία αλλά και τον Δημήτρη Μάνο ο οποίος πράγματι θα άκουγε πολλά…

Φαίνεται ότι στην ψυχή του Άκη Μάντζιου υπήρχαν μαζεμένα απ’ όσα άκουσε στη διάρκεια της εβδομάδας που μεσολάβησε της ήττας από την ΑΕΚ, σε σημείο να νιώσει την ανάγκη (όχι απλά) να τα βγάλει, αλλά να τα εκτινάξει καθώς (τουλάχιστον) τρεις φορές επανέλαβε ότι αυτή η ομάδα δεν έχει τίποτε να αποδείξει και δεν πρέπει να «διαλύεται» μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ως ένα βαθμό δεν έχει άδικο γιατί ο μπούσουλας όλων των ομάδων φτιάχνεται στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και για τον Άρη ανέδειξε το πόσο συνεσταλμένη και σοβαρή είναι αυτή η ομάδα. Σε σημείο να σκέφτεσαι πολύ πριν φτάσεις στο σημείο να την επικρίνεις, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι είναι θέμα χρόνου να σου… κόψει τη γλώσσα, όπως έκανε έξι φορές στη διάρκεια της σεζόν. Ψέματα. Συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής (με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού), αυτές έγιναν επτά.

Το τελευταίο έχει την αξία του, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, διότι (προσωπικά) στάθηκα πολύ στο τελευταίο blog, γιατί αυτό (μου) έχει δείξει αυτή η ομάδα. Αυτή την ανθεκτικότητα, την εξαιρετικά κοντή μνήμη που διαθέτει, την ικανότητά της να περνάει τα παιχνίδια λες και πρόκειται για σκηνές κάποιας χουλιγουντιανής παραγωγής. Ο φετινός Άρης δεν έχει καθόλου Χόλιγουντ στις τάξεις του, μα αρκετούς τσατίλες και εγωιστές οι οποίοι την πρώτη αρνητική κουβέντα, βάζουν στόχο ζωής να σε εκθέσουν, όπως έκαναν στη Λεωφόρο.

Όσοι γνωρίζουν τον σφυρηλατημένο χαρακτήρα αυτής της ομάδας δεν ένιωσαν έκπληξη. Γιατί ακόμη κι όταν ο Σανκαρέ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αυτό ήταν κόντρα στη ροή (του παιχνιδιού) αλλά και στη λογική. Ήταν το σημείο όπου ο υπογράφων ένιωθε εκνευρισμένος από τον περιπατητή Ματέο Γκαρσία και μάλωνε με τα μέσα του για την ψυχολογία αυτού του ανθρώπου. Ο Άρης είχε κατοχή μπάλας, ένα σωρό προϋποθέσεις να τη βάλει στα δίχτυα και να προσθέσει πίεση στο κουρασμένο μυαλό του Παναθηναϊκού, αλλά έκανε μόλις μία ευκαιρία με τον Φακούντο Μπερτόγλιο. Κι ήρθε το εξαιρετικό (λόγω κίνησης του παίκτη) γκολ του Σανκαρέ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα δύο λάθη του Τζέιμς Τζέγκο μέσα σε 6-7 δευτερόλεπτα. Από την κακή κάλυψη, το γλίστρημα, έως και ότι δεν ακολούθησε τον μέσο του Παναθηναϊκού.

«ΜΑΤΕΟ… ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;»

Τελικά όντως είναι άβυσσος η ανθρώπινη ψυχή γιατί ο περιπατητής του πρώτου ημιχρόνου εξελίχθηκε σε ακρογωνιαίος λίθος του Άρη στο δεύτερο. Επί τούτου, ο Άκης Μάντζιος ενεργοποίησε το τελευταίο ξυπνητήρι αποσύροντάς τον από την πτέρυγα και βάζοντας τον Αργεντίνο σε ρόλο 10αριου. Ο προπονητής του Άρη δε συνηθίζει να σταυροκοπιέται στον πάγκο, ενδεχομένως να έκανε από μέσα του την προσευχή του, σίγουρα πάντως είδε έναν άλλον παίκτη στο γήπεδο. Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, ξαφνικά έγινε ατού του. Ο σκεπτικός, αναποτελεσματικός και ολίγον ξινός του πρώτου μέρους Ματέο Γκαρσία, πήρε κόλλα… ούχου (που λέγαμε και μικροί), κόλλησε την μπάλα στα πόδια του και από αυτά ξεκινούσε κάθε επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του. Ξαφνικά ταίριαξε στο μικροκαμωμένο κορμί του τον μανδύα του πρωταγωνιστή, μετουσιώνοντας την εμφάνισή του με το γκολ που πέτυχε. Την ώρα που έγινε κάτοχος της μπάλας, ζήτημα να είχε 60-70 σφυγμούς, κρίνοντας από το πόσο ώριμα και ήρεμα διαχειρίστηκε την κατάσταση στο πρώτο τέρμα του στο φετινό Πρωτάθλημα!

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ

Προφανώς η ηγετική παρουσία του Ματέο Γκαρσία ακολούθησε της αποβολής του Μαουρίσιο η οποία αναμφίβολα ήταν το σημείο που έκρινε εν πολλοίς το παιχνίδι. Γιατί αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα δίχως τον Βραζιλιάνο μέσο τον οποίον έβλεπες σε κάθε σημείο του γηπέδου να κόβει μπάλες και να προσπαθεί να δώσει στην ομάδα του ισορροπία στο παιχνίδι της. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν τη βρήκε σε κανένα σημείο, οπότε όταν βγήκε ο Μαουρίσιο έγινε αυτό που υποσυνείδητα συμβαίνει σε κάθε ομάδα η οποία στερείται αυτοπεποίθησης. Όλοι οπισθοχώρησαν φτιάχνοντας ένα… λεωφορείο επί της γραμμής της μεγάλης περιοχής. Προς αυτήν την κατεύθυνση ίσως συνετέλεσε και ο Λάζλο Μπόλονι γιατί η αντικατάσταση του Βιγιαφάνες στοιχειοθέτησε κίνηση υψηλού ρίσκου καθώς δεν έμεινε κανείς με την ικανότητα του κρατήματος της μπάλας. Εκεί ο Άρης δεν είδε απλά φως και μπήκε, αλλά άναψαν περιμετρικά της περιοχής του Σωκράτη Διούδη κάποιες ντουζίνες προβολέων. Γιατί καλό το κόψιμο μπάλας, αλλά κάποιος πρέπει και να την κρατά.

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ

Αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος και με τη νίκη του Άρη. Κάπου στο 86ο λεπτό η στατιστική υπηρεσία «πέταξε» μια κάρτα η οποία έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός του β’ ημιχρόνου είχε μηδέν τελικές προσπάθειες και ο Άρης έντεκα! Αυτό λέγεται και σφυροκόπημα αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε σε βοηθά να το ισχυριστείς. Αν ο Άρης αξιοποιούσε ακόμη 2-3… πάρε βάλε, προφανώς θα ήταν ο τίτλος του κειμένου. Η ουσία είναι ότι ο θεός του ποδοσφαίρου είχε κοιμηθεί πριν από τρεις μήνες στο «Κλ. Βικελίδης», τούτη τη φορά όμως ήταν ξυπνητός και δεν επίτρεψε να μην αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΝΑΙ, Ο ΜΑΝΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕ ΠΟΛΛΑ

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς πτυχίο γνώσης της ψυχολογίας του Αρειανού, προφανώς ο Δημήτρης Μάνος θα άκουγε πολλά αλλά όχι για το χαμένο πέναλτι. Η εντολή του Άκη Μάντζιου είπε «Μπερτόγλιο», αλλά ο Βεροιώτης επιθετικός ένιωθε πιο έτοιμος από κάθε άλλον. Πήρε την μπάλα στα χέρια του, δεν την εγκατέλειψε ποτέ, την έστησε στην άσπρη βούλα κι εκεί υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο Μάνος είδε τον άσχημο, αυτόν όπου η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και απομακρύνεται επικινδύνως της εστίας. Σωστά είπε ο Γιώργος Δεληζήσης για τα… μπινελίκια που θα άκουγε, αλλά αυτή είναι η ψυχολογία του κόσμου. Σωστή ή λάθος, δίκαιη ή άδικη, αυτοί είναι (δυστυχώς) οι κανόνες του παιχνιδιού. Γι’ αυτό ο Μάνος πανηγύρισε τόσο έντονα το γκολ που πέτυχε. Ήδη έχει ακούσει πολλά από το ξεκίνημα της χρονιάς. Δικαίως ή αδίκως, επαναλαμβάνουμε. Δικαίως γιατί υπάρχουν πολλοί που τον πιστεύουν και απογοητεύονται όταν δεν δικαιώνονται, αδίκως γιατί έχει προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με τον αγωνιστικό ρόλο που του ανατέθηκε όταν έγινε κάτοικος «Κλ. Βικελίδης». Επ’ ουδενί δεν αμφισβητείται ότι αυτό το παιχνίδι (όντως) δίνει και την ψυχή του και στη σημερινή νίκη, αν μη τι άλλο έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.