Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο των «ερυθρόλευκων» μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος

Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο των «ερυθρόλευκων» μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Το ημερολόγιο των «ερυθρόλευκων» μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει και αναλύει τις ημερομηνίες - σταθμούς για τον Ολυμπιακό μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος της Super League. Η πρώτη συγκέντρωση, η προετοιμασία και το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής πορείας για τη σεζόν 2021-2022.
Λειψία - Χόφενχαϊμ: Εκατοντάδες επιλογές, κορυφαίο live και ζωντανές μεταδόσεις*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ο στόχος του Ολυμπιακού για τη σεζόν που διανύουμε είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στις 22 Μαΐου 2021. Την ημέρα, δηλαδή, που είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν έκαναν δεκτή την πρόταση των «ερυθρόλευκων» να γίνει ο τελικός στις 3 Μαΐου, ώστε να κερδηθεί μια επιπλέον εβδομάδα ξεκούρασης, με δεδομένο ότι το τελευταίο ματς της Super League Interwetten είναι προγραμματισμένο για τις 16 Μαΐου, οι πρωταθλητές θέλουν να παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου και ακολούθως να ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, θα πρέπει πρώτα να αποκλείσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο στα τέλη Απριλίου (πιθανότατα 28/4) θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών (1-1 το πρώτο ματς στους Ζωσιμάδες).

Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στη βαθμολογία της UEFA, ο πρωταθλητής καλείται να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και η πιθανότητα να ξεκινήσει η ομάδα από τον β' προκριματικό, αρκεί να κατακτήσει το εφετινό Champions League ομάδα που θα έχει κερδίσει το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος που συμμετέχει. Με άλλα λόγια, το καλό για τον Ολυμπιακό είναι να περάσουν στον τελικό Ρεάλ και Σίτι ώστε να μην έχει το παραμικρό άγχος, καθώς Τσέλσι και Παρί ακόμη δίνουν τη «μάχη» τους για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Στην περίπτωση που τελικά οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό, το κακό σενάριο δηλαδή, πάμε να δούμε τις ημερομηνίες που απασχολούν τον Ολυμπιακό...

Α' προκριματικός γύρος Champions League

Κλήρωση: 15 Ιουνίου 2021

Πρώτο παιχνίδι: 6-7 Ιουλίου 2021

Δεύτερο παιχνίδι: 13-14 Ιουλίου 2021

Αν ο Ολυμπιακός δώσει το τελευταίο του ματς στις 22 Μαΐου και με δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θέλει ιδανική προετοιμασία 5-6 εβδομάδων, αυτό σημαίνει ότι το πρώτο ραντεβού για τη σεζόν 2021-2022 θα δοθεί στις πρώτες μέρες του Ιούνη. Κοινώς, πάλι ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης. Όπως πέρυσι που δόθηκε στις 6 Αυγούστου 2020 το τελευταίο ματς (με τη Γουλβς) και 12 ημέρες αργότερα ξεκίνησε η προετοιμασία, λόγω του τελικού Κυπέλλου που φυσικά έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και εντέλει διεξήχθη στις 12 Σεπτεμβρίου (νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 εναντίον της ΑΕΚ)!

Β' προκριματικός γύρος Champions League

Κλήρωση: 16 Ιουνίου 2021

Πρώτο παιχνίδι: 20-21 Ιουλίου 2021

Δεύτερο παιχνίδι: 27-28 Ιουλίου 2021

Αν λοιπόν κατακτήσει το εφετινό Champions League ομάδα που θα έχει κερδίσει το εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση μέσω του εγχώριου πρωταθλήματός της, κάτι που αποτελεί και το επικρατέστερο σενάριο, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στις 20-21 Ιουλίου 2021. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη συγκέντρωση στο Ρέντη θα γίνει περίπου στις 10 με 15 Ιουνίου. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι οι Ζοζέ Σα και Ρούμπεν Σεμέδο ενδέχεται να αποτελέσουν μέλος της εθνικής Πορτογαλίας που θα δώσει το παρών στο Euro (11/6-11/7) και επομένως θα χάσουν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Υπάρχει και ο Μπρούμα, για τον οποίο βέβαια ακόμη δεν ξέρουμε αν μείνει στον Ολυμπιακό, ενώ σε σχέση με τους άλλους δύο συμπατριώτες του έχει και τις λιγότερες πιθανότητες να κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος.

Όπως και να 'χει, είτε από τον πρώτο είτε από τον δεύτερο γύρο ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, οι ημερομηνίες είναι στριμωγμένες. Πάμε τώρα να δούμε πότε είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες για τον τρίτο προκριματικό και οι αγώνες για τα playoffs, με την ελπίδα να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν έως εκεί για να μπουν στους ομίλους του Champions League για τρίτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο.

Γ' προκριματικός γύρος Champions League

Κλήρωση: 19 Ιουλίου 2021

Πρώτο παιχνίδι: 3-4 Αυγούστου 2021

Δεύτερο παιχνίδι: 10 Αυγούστου 2021

Play off

Κλήρωση: 2 Αυγούστου 2021

Πρώτο παιχνίδι: 17-18 Αυγούστου 2021

Δεύτερο παιχνίδι: 24-25 Αυγούστου 2021

* Το πρωτάθλημα της σεζόν 2021-2022 δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει, αλλά αν λάβουμε υπόψιν αυτό της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, που άρχισε στις 24 Αυγούστου, τότε πιθανότατα και το επόμενο να ξεκινήσει εκείνο το διάστημα (η εκκίνηση της τρέχουσας σεζόν δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές δείγμα λόγω κορονοϊού, καθώς η 1η αγωνιστική διεξήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα