Ο Ολυμπιακός έχει μπούσουλα για το νέο Champions League, το καλοκαίρι του '19

Ο Ολυμπιακός έχει μπούσουλα για το νέο Champions League, το καλοκαίρι του '19

Ο Ολυμπιακός έχει μπούσουλα για το νέο Champions League, το καλοκαίρι του '19

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό και την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά της νέας σεζόν.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Η νέα σεζόν (2021-22) για τον Ολυμπιακό φαίνεται ότι τουλάχιστον σε επίπεδο Champions League θα έχει μία σοβαρή ομοιότητα με την περσινή (2019-20).

Οι «ερυθρόλευκοι» όπως πέρυσι πέρασαν τρεις ομάδες (Βικτόρια Πλίζεν Τσεχίας, Μπασάκσεχιρ Τουρκίας και Κράσνονταρ Ρωσίας) για να φτάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης, έτσι και τώρα θα πρέπει να αποκλείσουν τουλάχιστον τρεις ομάδες για να φτάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης. Μιλάμε για μία επίπονη διαδικασία, με αγώνες στις 21 κι 28 Ιουλίου, στις 4 και στις 1 Αυγούστου, αλλά και στις 18 και 25 Αυγούστου! Δηλαδή, εάν όλα πάνε καλά στον πρωταθλητή Ελλάδας θα παίζει συνεχώς μέσα στο καλοκαίρι επί έξι εβδομάδες κάθε Τρίτη η, Τετάρτη…

Υπάρχει μία διαφορά, βέβαια, υπό την έννοια ότι τότε ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, ενώ τώρα θα είναι στο μονοπάτι των πρωταθλητών και θα έχει θεωρητικά ίσως πιο εύκολο έργο-θεωρητικά όμως γιατί θα εξαρτηθεί από τις κληρώσεις. Όπως κι αν έχει, θα έχει λούκι να τραβήξει μέσα στο καλοκαίρι. Μόνο που έχει υπέρ του και κάτι πολύ σημαντικό, έναν μπούσουλα-αυτό που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2019 και όπως αποδείχθηκε τον βοήθησε αφάνταστα στο να περάσει τους ομίλους, κι όχι μόνο: ο Ολυμπιακός το 2019-20 στάθηκε όρθιος στο Champions League με αντιπάλους και την Μπάγερν και την Τότεναμ, πέρασε την Άρσεναλ κι έφτασε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ κι έκανε και το νταμπλ στην Ελλάδα, μετά από δύο χρόνια πίσω από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Τι είχε κάνει ο Ολυμπιακός λοιπόν το καλοκαίρι του 2019;

Πρώτον, άφησε μόνο τους παίκτες που δεν ήθελε, τον Βούκοβιτς, τον Μιράντα, τον Νάτχο, τον Ναουέλ και τον Ζιλ Ντίας. Εξαίρεση μόνο ο Χασάν, για τον οποίο δεν τα βρήκε για την αγορά του με την Μπράγκα-αλλά τελικά τον πήρε πίσω, πάλι δανεικό μεσούσης της σεζόν! Όλα του τα βαριά όπλα τα κράτησε, όπως κράτησε και τον κορμό της ενδεκάδας του.

Δεύτερον, έκανε έγκαιρα τις βασικές μεταγραφές του. Έτσι, είχε τον Βαλμπουενά και τον Σεμέδο από το πρώτο προκριματικό παιχνίδι, ενώ κι ο Ελ Αραμπί ήταν διαθέσιμος από το ξεκίνημα, απλά όχι πανέτοιμος γιατί είχε έρθει λίγο πιο μετά από τις δύο άλλες βασικές μεταγραφές. Παράλληλα, είχε από νωρίς μαζί του τον Μπα και τον Ραντζέλοβιτς, τους οποίους είχε αποκτήσει μεσούσης της προηγούμενης σεζόν και τους είχε αφήσει δανεικούς.

Τρίτον, κι ίσως σπουδαιότερο, κράτησε τον ίδιο προπονητή, με τον Πέδρο Μαρτίνς να οδηγεί την ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ήξερε πολύ καλά τον Ολυμπιακό, τον είχε δουλέψει πολύ καλά και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας.

Η, ποδοσφαιρική, λογική λέει ότι αν ο Ολυμπιακός ακολουθήσει και ενόψει της νέας σεζόν αυτό τον μπούσουλα, σε γενικές γραμμές εννοείται αφού πάντοτε υπάρχουν κι οι αστάθμητοι παράγοντες (π.χ. μία προσφορά μαμούθ για κάποιον παίκτη), τότε θα αυξήσει σοβαρά τις πιθανότητες του για μία νέα παρουσία στους ομίλους του τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και μία νέα κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήδη, υπάρχει ο ίδιος προπονητής, που όλα δείχνουν ότι θα είναι στον πάγκο για 4η στη σειρά σεζόν. Ήδη, ο Ολυμπιακός με την περίπτωση του Μπελχαντά, κινείται για μεταγραφές-κλειδιά από Απρίλη μήνα. Ήδη, υπάρχει μία μεγάλη δεξαμενή δανεικών παικτών που μπορεί να βοηθήσουν.

Ο μπούσουλας είναι έτοιμος και στον Ολυμπιακό δεν είναι κουτοί για να μην ακολουθήσουν την πετυχημένη συνταγή, τουλάχιστον στα βασικά της σημεία.

Άσχετο: Φανταστείτε σε τι απόγνωση έχουν φτάσει στην ΑΕΚ ώστε να έχουν πρώτο φαβορί για προπονητή της νέας σεζόν τον Λουτσέσκου, που δύο ολόκληρα χρόνια ως προπονητής του ΠΑΟΚ, έλεγε όσα έλεγε εις βάρος της ΑΕΚ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.