Ντέρμπι με τα όλα του στον ωραιότερο επίλογο του Χασάν

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ντέρμπι με τα όλα του στον ωραιότερο επίλογο του Χασάν

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι και μαθηματικά πρωταθλητής με το 3-1 σε βάρος του Παναθηναϊκού, όμως για να φτάσουμε εκεί η ποδοσφαιρική μοίρα ήθελε να μπει αλλαγή ο Χασάν για να... καθαρίσει το ματς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Το δίχως άλλο ήταν ένα ντέρμπι που το... χορτάσαμε. Ένα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό με τα όλα του. Με ένταση, νεύρα, φάσεις, αποβολή, πέναλτι και τέσσερα γκολ. Παράπονο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού το περίμενε πώς και πώς αυτό το παιχνίδι μετά την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ για να πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του 46ου τίτλου. Σε ένα ντέρμπι που μας κράτησε στην... τσίτα έως το τέλος και άλλαξε μετά τον τραυματισμό του Μπα.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΣΑΝ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα ακόμα πέναλτι αμυντικού του. Με τον ΠΑΣ στο Κύπελλο ήταν ο Μπα, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σεμέδο. Και κάπως έτσι ενώ είχε μπει στον αγώνα για να προηγηθεί γρήγορα είδε τον πίνακα του σκορ να γράφει 0-1 από το πέναλτι του Μακέντα. Το α' μέρος γενικά δεν ήταν τόσο εύκολο για τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά αποδείχθηκε σκληρό... καρύδι.
Ωστόσο στο 34' ήρθε ένας τραυματισμός που άλλαξε το status του ματς. Ο Μπα μετά από μία διεκδίκηση τραυματίστηκε στη μέση και το 3-4-3 έγινε 4-4-2 με τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος μπήκε... διψασμένος, αποφασισμένος και ορεξάτος και έκανε τη διαφορά. Ήταν μέσα σε φάσεις, έψαξε αρκετές φορές το γκολ και τελικά το βρήκε. Ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ένα 1-1 που είχε τη σημασία του στο χρονικό σημείο που μπήκε. Ένα τέρμα που ξαναέβαλε τους ερυθρόλευκους στο ματς από την πιο... χρυσή αλλαγή τους. Τον διεθνή στράικερ από την Αίγυπτο. Και αυτό σε μία φάση που βγήκε κυρίως από το πείσμα, την προσπάθεια και την επιμονή του Χολέμπας και ενώ υπήρξε και η λανθασμένη αντίδραση του Διούδη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΣΑ

Ένα ακόμα πρόσωπο του ματς ήταν ο Μπρούμα. Η είσοδός του προκάλεσε ρήγματα στον Παναθηναϊκό που είχε χάσει με κόκκινη στο 65' τον Πούγγουρα (αποβολή την οποία κέρδισε ο Χασάν) και δεν ήταν μία εύκολη κατάσταση.
Από τα πόδια του Πορτογάλου ήρθε το 2-1. Έδειξε διάθεση και πραγματικά καλή αγωνιστική εικόνα μετά από καιρό και σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ματς που έκρινε τίτλο. Ακολούθησαν οι τουλάχιστον δύο κομβικές επεμβάσεις του Σα, το λάθος του Ελ Αραμπί που δεν 'έσπασε' τη μπάλα στον Χολέμπας για να κάνει το 3-1 εκεί και στη συνέχεια η... κούρσα του Μπρούμα για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 και κάπου εκεί να αρχίσει μετά το... πάρτι.
Ο Χασάν λοιπόν έφτιαξε έναν πολύ ωραίο επίλογο πρωταθλήματος μέσα από μία αλλαγή που δεν θα γινόταν σε εκείνο το χρονικό σημείο (του Μπα δηλαδή) και κλείνει μία σεζόν με 15 γκολ και 10 στο πρωτάθλημα της Super League. Για 2ος επιθετικός έκανε μία σεζόν που σε άλλες ομάδες δεν κάνουν καλά καλά οι βασικοί στράικερ. Μπορεί να μην μπαίνει στη βασική πεντάδα των κορυφαίων παικτών φέτος στη Λίγκα για τον Ολυμπιακό αλλά δεδομένα εάν βάλουμε συνολικά τη χρονιά είναι σίγουρα στους τοπ παίκτες της ομάδας του Μαρτίνς. Εάν ήμασταν στο NBA θα μιλάγαμε ίσως για τον καλύτερο 6ο παίκτη.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΡΙ ΝΤΑΜΠΛ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη παίρνει το 2ο πρωτάθλημά του στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Ήδη γράφει ιστορία, ωστόσο εάν καταφέρει να πάρει και το Κύπελλο και κατακτήσει το 2ο συνεχόμενο νταμπλ θα μπει στη... χρυσή λίστα των τεχνικών των ερυθρόλευκων. Τώρα έχει μπροστά του τον στόχο του Κυπέλλου και φυσικά τα εναπομείναντα ματς για να περάσει από αγωνιστικές... εξετάσεις κυρίως τους μετέωρους παίκτες του ρόστερ για τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.