Παναθηναϊκός: To πιο εύστοχο φετινό παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια!

Παναθηναϊκός: To πιο εύστοχο φετινό παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: To πιο εύστοχο φετινό παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για την ξεκάθαρη βελτίωση του Παναθηναϊκού στο κράτημα της μπάλας, την τοπ επίδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ και την τρομακτική ευστοχία των τελευταίων τριών παιχνιδιών!

Είναι ξεκάθαρο, για όποιον θέλει και μπορεί να το δει, πως από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει και ανά διαστήματα παίζει με ένα εντελώς διαφορετικό στιλ στο επιθετικό κομμάτι. Το δήλωσε, εξάλλου, και ο Αϊτόρ στο gazzetta.gr! «Πλέον έχουμε ξεκάθαρες ιδέες πάνω στο χορτάρι» είπε ο Ισπανός εξτρέμ για να καταδείξει την εμφανέστατη αλλαγή και φυσικά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στο Κορωπί από την αρζή της σεζόν.

Το «τριφύλλι» δεν παίζει πια με γιόμες κατά κύριο λόγο, δεν ψάχνει το κυνήγι της δεύτερης μπάλας στο επιθετικό τρίτο μετά από μακρινές μεταβιβάσεις, δεν έχει ως αποκλειστικό στόχο να «χτυπήσει» στην κόντρα αλλά προσπαθεί να «χτίζει» την ανάπτυξή του ορθολογικά, με την μπάλα κάτω, επιχειρεί να φτιάξει συνδυασμούς για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, φέρνοντας την μπάλα με καλές προϋποθέσεις στα τελευταία 35 μέτρα του γηπέδου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η επιμονή των παικτών, η ξεκάθαρη πεποίθηση πως μπορούν να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο και το νερό στο κρασί που έβαλε ο Λάζλο Μπόλονι όταν βρέθηκε στα σχοινιά μετά την ήττα από τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα, δημιούργησαν αυτή την διαφορετική συνθήκη στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Μία συνθήκη, η οποία βοηθά τους «πράσινους» να επιτεθούν με περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό και παράλληλα αφήνει την μπάλα λιγότερη ώρα στον αντίπαλο, μειώνοντας ταυτόχρονα και τον χρόνο πιθανής απειλής.

Η καλύτερη φετινή επίδοση στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ!

Στον σύγχρονο κόσμο γενικότερα και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Μόνο που αυτή η άποψη για να έχει αξία, θα πρέπει να συνοδεύεται από επιχειρήματα και στοιχεία. Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί στο κράτημα της μπάλας, καθώς προσπαθεί να αλλάξει έστω και αργά την επιθετική του φιλοσοφία πάνω στο χορτάρι, γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα στοιχεία που μας προσφέρει η κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout!

Το «τριφύλλι» στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ, έκανε την καλύτερη του επίδοση στις πάσες. Ήταν πιο εύστοχος από κάθε άλλη αναμέτρηση στο φετινό πρωτάθλημα, έκανε τις λιγότερες λάθος μεταβιβάσεις σε σύνολο 28 παιχνιδιών! Το σύνολο του Μπόλονι ολοκλήρωσε το ματς με 87.2% ευστοχία στις πάσες και 45% κατοχή! Mάλιστα στο πρώτο ημίχρονο άγγιξε το 89% στην ευστοχία, όταν ο μέσος όρος στο πρωτάθλημα είναι στο 81%. Οι αριθμοί αυτοί μας δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τα μικρότερα δυνατά ρίσκα στις μεταβιβάσεις, κυκλοφόρησε την μπάλα και είχε μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης και κοντά τις γραμμές, τουλάχιστον μέχρι το επιθετικό τρίτο, όπου αυτό το καλό passing game δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες. Με εξαίρεση φυσικά το υπέροχο γκολ του Μακέντα για το 1-0, έπειτα από τρεις σούπερ ποιοτικές επαφές. Βιγιαφάνιες 35άρα διαγώνια με χειρουργική ακρίβεια, Χατζηγιοβάνης με την μία πάνω στην κίνηση(4η φετινή ασίστ), Μακέντα προβολή και... πλεκτό!

Στους πίνακες βλέπουμε την ανά τέταρτο κατοχή μπάλας Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ αλλά και την ευστοχία στις μεταβιβάσεις. Το καλύτερο διάστημα του «τριφυλλιού» ήταν από το 16' μέχρι το 45' και το χειρότερο από το 61' μέχρι το 75', διάστημα στο οποίο πίεσε περισσότερο ο «δικέφαλος» του βορρά.

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η διαφορά που έχει γίνει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, πάμε να δούμε τι έκαναν οι «πράσινοι» σε κατοχή μπάλας και ευστοχία κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη και να τα συγκρίνουμε με τα τρία τελευταία ματς των «πρασίνων». Παιχνίδια ανάλογης δυσκολίας, δηλαδή.

vs Ολυμπιακό: 32% και 77.5%

vs ΑΕΚ: 38% και 77.9%

vs Άρη: 33% και 75.89%

Τελευταία τρία παιχνίδια

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 45% και 87.28%

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός: 48% και 83.42%

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: 44% και 79.5%

Σχεδόν τέσσερα γκολ πάνω από το προσδοκώμενο!

Ο Παναθηναϊκός μέσα από την κυνικότητά του κατάφερε να γυρίσει την παρτίδα και πάλι χάρη στην τρομερή του αποτελεσματικότητα κάνει σημαντικά βήματα για την επιστροφή στην Ευρώπη μέσα από την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Οι εκτελέσεις των παικτών του «τριφυλλιού» στα τελευταία τρία παιχνίδια έχουν αγγίξει το τέλειο!

Σύμφωνα με τον δείκτη xGoals, ο οποίος μας δείχνει την ποιότητα των συνθηκών της κάθε τελικής προσπάθειας, οι «πράσινοι» θα έπρεπε στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και σε αυτό της Τρίπολης να σκοράρουν 3.19 γκολ! Πόσα έβαλαν; 7! Σχεδόν τέσσερα παραπάνω, στοιχείο που μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο ποιοτικές είναι οι εκτελέσεις του Παναθηναϊκού σε αυτή την σειρά των παιχνιδιών!

Ειδικά στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες ίσες με 0.9xGoals και πέτυχε 3!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.