Ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχθεί γκολ μόνο αν ο αντίπαλος σουτάρει στα περιστέρια...

Ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχθεί γκολ μόνο αν ο αντίπαλος σουτάρει στα περιστέρια...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και για τα ίδια, τα γνωστά προβλήματα του Δικεφάλου, που τον οδήγησαν στην ήττα με το απίστευτο (για την εξέλιξη και την εικόνα του αγώνα) σκορ.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Και όμως μπορεί ένα ματς δύο ομάδων να κυλήσει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το προηγούμενο. Μπορεί να το καταφέρει και αυτό ο ΠΑΟΚ. Είναι τόσο εκνευριστικό να χάνεις με τον ίδιο τρόπο σε παιχνίδι όπου και πάλι δεν ήταν ανώτερος ο αντίπαλος. Πολύ περισσότερο όταν πλέον το τελικό σκορ φθάνει στο απίστευτο (για την εικόνα του αγώνα) 3-0.

Κατ’ αρχάς να σημειώσω ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν οφείλεται στην τύχη. Αυτά περί… τυχερού Παναθηναϊκού και άτυχου ΠΑΟΚ είναι… να χαμε να λέγαμε. Παντού υπάρχουν μερικές ποδοσφαιρικές εξηγήσεις και φυσικά σε πολλά σημεία κυριαρχεί η ποδοσφαιρική ικανότητα.

Ακόμη και το ότι στο πρώτο ματς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ οι τελικές για 38 λεπτά ήταν 0-7 και στο 39΄ γίνεται το 1-0 στην πρώτη υποψία επίθεσης των πρασίνων, ενώ ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο γίνεται και στο δεύτερο παιχνίδι, με 0-6 τελικές και το 1-0 πάλι στο 39΄ στην πρώτη επίθεση και τελική του Παναθηναϊκού, δεν οφείλεται στη… θεά τύχη.

Πώς δηλαδή να είναι συμπτωματικό για τον ΠΑΟΚ το ότι για 12η φορά ( το νούμερο είναι απολύτως συγκεκριμένο) δέχεται γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου, ενώ εκείνος ελέγχει το ματς και στέκεται σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο;

Πώς να είναι συμπτωματικό γι’ αυτό τον φετινό ΠΑΟΚ, το ότι σε ελάχιστες τελικές του αντιπάλου, δέχεται τόσα γκολ; Ποιο πρόβλημα ανασταλτικής λειτουργίας; Η ομάδα φρόντισε χθες μέσα στη Λεωφόρο να δεχθεί για 80 λεπτά ΜΙΑ και μόνη τελική! Δηλαδή που είναι το πρόβλημα; Με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα δέχθηκε δύο μέσα στο ΟΑΚΑ! Από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα έξι, από τον Άρη έξι! Κατά μέσο όρο δέχεται τις λιγότερες τελικές από όλους. Στα ντέρμπι δέχεται έξι κατά Μέσο Όρο! Και μην μου πει κανείς για ποιοτικές τελικές, γιατί θα τις πιάσουμε μία προς μία και θα βάλουμε τα γέλια και τα κλάματα μαζί.

Τελειώσαμε κύριοι… Ο μόνος τρόπος για να μην δεχθεί γκολ ο ΠΑΟΚ, είναι να μπουν οι δέκα που αμύνονται στο γήπεδο με σκοινιά, να δέσουν τους αντιπάλους για να μην κάνουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ τελική προσπάθεια και αν κάποιος λυθεί και ξεφύγει, ας ελπίσουμε ότι θα σουτάρει στα περιστέρια… Αλλιώς ότι πάει μέσα… γράφει.

Eίναι ντροπή αυτό που γίνεται με τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουν την ανικανότητα (φέτος και πέρσι είναι τραγικοί) που αποτελεί πολύ σοβαρό παράγοντα για την κακή πορεία της ομάδας.

Όσο και αν ψάχνω κάτι για να φορτώσω στον Γκαρσία αναφορικά με την αναποτελεσματικότητα της ομάδας, φθάνω στα άκρα και θεωρώ πλέον ότι το μεγαλύτερό του λάθος, είναι η μη χρησιμοποίηση του Ταλιχμανίδη! Ναι! Τόσο λάθος σκέφτομαι. Γιατί και αυτή η πίεση που θα φορτωθεί στον νεαρό δεν είναι σωστή σε τέτοιο καυτό χρονικό σημείο. Αλλά ρε σεις… Ο Ταλιχμανίδης πιστεύω πραγματικά πώς σε πάρα πολλά από τα γκολ που έχουν δεχθεί φέτος Πασχαλάκης και Ζίφκοβιτς, θα δεν θα χρειάζονταν να αποκρούσει πέφτοντας με τα χέρια! Θα σταματούσε την μπάλα κάνοντας κοντρόλ με το πόδι… Για τόσο αστείες φάσεις μιλάμε.

Τι άλλο δεν πήγε καλά χθες, ποιοι άλλο λάθος έκανε και ο Γκαρσία; Να τα ψάξουμε, να δούμε που τέλος πάντων φταίει ο προπονητής. Τι δουλεύει και δεν βγαίνει, τι μπορεί να μην δουλεύει; Και χθες και σε όλα αυτά τα… ίδια ματς που χάνει ο ΠΑΟΚ ενώ είναι ανώτερος, σε όλα αυτά που ότι πάει μέσα από τους αντιπάλους γράφει και φυσικά χαλάει όλο το κλίμα και την αυτοπεποίθηση.

Είχε μία βάση από τον αγώνα με την ΑΕΚ που κέρδισε. Να την αλλάξει την άμυνα; Γιατί; Για να κατηγορηθεί μετά ότι αλλάζει τον κορμό συνέχεια; Δεν την άλλαξε τώρα, πάλι κατηγορείται!

Να αλλάξει τα τρία χαφ; Γιατί;

Άλλαξε τον Τζόλη με τον Μουργκ. Ε και; Γι’ αυτό έχασε ο ΠΑΟΚ; Είναι καλά ο Τζόλης; Τον βλέπετε εσείς σε φόρμα εδώ και ένα μήνα; Στο πρώτο ματς που έπαιζε ο Τζόλης, τι έγινε; Ήταν στο γήπεδο;

Τέλος πάντων τι δεν πήγε καλά χθες για τον ΠΑΟΚ για να χάσει με 3-0 στο ματς που έγινε μέχρι το 80΄, αφού στο 2-0 τελείωσαν όλα;

Ήταν κακός αμυντικά με μια τελική που επέτρεψε τον Παναθηναϊκό να του κάνει;

Ήταν κακός στον έλεγχο του αγώνα, σε πάθος και ένταση; Δεν πίεσε και δεν έκλεψε μπάλες; Στις μεταβάσεις του (ειδικά στις αμυντικές που πονούσε) υστέρησε;

Ήταν κακός δημιουργικά 12 τελικές (4-5 μεγάλα τσαφ) και 14 κόρνερ απέναντι σε ομάδα που έπαιζε με 6-7 μέσα στην περιοχή της; Ας μείνουμε εδώ…

Ναι αλήθεια είναι ότι δημιουργικά ο ΠΑΟΚ σε αρκετά ματς δεν καταφέρνει να ποντάρει σε αυτοματισμούς και συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Είναι πρώτος σε παραγωγή φάσεων και μεγάλων ευκαιριών, αλλά σε πολλά σημεία, αυτές δεν βγαίνουν από ομαδικές ενέργειες.

Αλλά να μην τρελαθούμε. Το παιχνίδι είναι ανταγωνιστικό. Συγκρίνεσαι και με αυτόν που παίζεις…

Στην σύγκριση με τον εκάστοτε αντίπαλό του ΠΟΤΕ δεν είναι χειρότερος και στον συγκεκριμένο τομέα. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ βγάζει 15 τελικές και όλες είναι... τζούφιες, αλλά ο αντίπαλος με 3-4 έχει τις ποιοτικές που δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης; Αστεία πράγματα... Απλά πολλές φορές, όσοι παίζουν μέσα χάνουν την πνευματική τους ισορροπία, κλονίζονται τόσο πολύ με την απουσία της οποιασδήποτε βοήθειας από πίσω, που αρχίζει να "χαλάει" και η όποια καλή ομαδική προσπάθεια. Αποτέλεσμα όλων αυτών. Το πρώτο γκολ που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο σε τέτοια ματς. Όσες φορές το πέτυχε ο ΠΑΟΚ, τα κατάφερε. Τις πάμπολλες φορές που το δέχθηκε (ειδικά με αυτή την εκνευριστική συνθήκη της πρώτης φάσης) δεν είχε τον τρόπο να αντιδράσει, αφού κάποια στιγμή επικρατούσε και ο εκνευρισμός.

Και φυσικά η κακή εικόνα και ο εκνευρισμός κορυφώνονται στα τελευταία λεπτά πολλών αγώνων, όπου ο ΠΑΟΚ πλέον έχει σκορπίσει και δεν θυμίζει ομάδα.

Αυτά βαραίνουν τον προπονητή που δυσκολεύεται να βρει λύσεις. Ο προπονητής τον οποίο ο ΠΑΟΚ ετοίμαζε πέντε χρόνια και είναι ικανός να τον κάψει σε πέντε μήνες. Τον καίει όπως του συμπεριφέρθηκε εξ’ αρχής, τον έκαψε τον Γενάρη, τον αποτελειώνει τώρα, αφήνοντάς τον εντελώς μόνο σε ένα ακέφαλο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ακέφαλο επί της ουσίας εδώ και 2-3 μήνες και πρακτικά εδώ και 2-3 εβδομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.