Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0 (vids)

bet365

Παράσταση για ένα ρόλο στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να... πατάει τον ΠΑΟΚ με 3-0 και να τον πλησιάζει στον πόντο. Οι «πράσινοι» που πέρασαν την ΑΕΚ (παίζει το βράδυ), σκόραραν με τους Μακέντα, Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ. Απογοητευτικός ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Έτσι έπαιξαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Ροντρίγκο, αριστερό ο Μπαμπά και ο Κρέσπο με τον Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας. Αουγκούστο και Σβαμπ οι κεντρικοί μέσοι. Ζίβκοβιτς στο αριστερό φτερό, Μουργκ στο δεξί, ο Ελ Καντουρί σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σβιντέρσκι.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξί μπακ ο Μόλο, αριστερό ο Χουάνκαρ και δίδυμο στα στόπερ ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ. Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό εξτρέμ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Χατζηγιοβάνης και... φουνταριστός σε διάταξη 4-3-3 ο Μακέντα.

Απίθανο γκολ από τον Μακέντα!

Ένα γκολ βγαλμένο από το... playstation ήταν εκείνο που έκανε την διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ! Μία φάση ακριβώς ίδια με αυτή που έβαλε μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδιες μεταβιβάσεις, ακόμη και ίδιο λεπτό! Ο Βιγιαφάνιες στο 39᾽ με τρομερή διαγώνια μπαλιά ακριβείας 35 μετρών, βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, εκείνος με την μία σέντραρε προς την περιοχή από δεξιά και ο Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι με τρομερή προβολή νίκησε τον Πασχαλάκη! Τρεις επαφές υψηλού επιπέδου, ένα απίθανο γκολ για τους γηπεδούχους. Αυτή ήταν η μία και μοναδική καλή στιγμή για το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι, το οποίο την εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο.

Σε όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, έβαλε όμως συχνά την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, πατούσε με προϋποθέσεις καλές το επιθετικό τρίτο και την περιοχή αλλά οι επιλογές ήταν κάκιστες. Είτε αυτές αφορούσαν τελική πάσα ή προσπάθεια. Στο 32᾽ ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για τον δικέφαλο του βορρά, όταν ο εξαιρετικός Ελ Καντουρί πάσαρε στον Μουργκ αλλά το πλασέ του Αυστριακού ήταν άψυχο και κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη.

Πάρτι με Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ!

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, πίεζε τον Παναθηναϊκό αλλά με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Κρέσπο που απέκρουσε ο Διούδης στο 65᾽, δεν κατάφερε σε καμία άλλη περίπτωση να απειλήσει σοβαρά για την ισοφάριση. Ο Γκαρσία έβαλε στο παιχνίδι Τζόλη, Κρμέντσικ και Ουάρντα, ο Μπόλονι... απάντησε με τον Σάντσες στα χαφ αντί του κουρασμένου Μαουρίσιο αλλά την διαφορά την έκανε τέσσερα λεπτά αργότερα ο κορυφαίος του γηπέδου!

Ο Λουκάς Βιγιαφάνιες με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 79᾽τιμώρησε την κάκιστη τοποθέτηση του τείχους και του Πασχαλάκη, έγραψε το 2-0 και έβαλε τεράστια θεμέλια νίκης για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζί μπροστά, άφηναν χώρους και στο 85᾽ ο Αϊτόρ αφού... χόρεψε τον Ροντρίγκο, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 3-0, ολοκληρώνοντας ένα σπουδαίο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό!

MAN OF THE MATCH: Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει ξεπεράσει την περιπέτεια με τον Covid 19 που τον επηρέασε αρκετά και πλέον είναι αυτός που όλοι περίμεναν στην ομάδα του.Ένα βαρόμετρο στην δημιουργία. Από δική του καταπληκτική μπαλιά ξεκινά το πρώτο γκολ. Εκείνος με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ... σφραγίζει την νίκη του Παναθηναϊκού στο 79᾽! Βοήθησε στο κράτημα της μπάλας, έδωσε λύσεις και ανασταλτικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιοάν Μολό. Μεγάλο παιχνίδι από τον δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού. Άριστος με την μπάλα στα πόδια, ανίκητος σε καταστάσεις 1vs1, άριστη τακτική συμπεριφορά και... κερασάκι στην τούρτα η ασίστ που δίνει στον Αϊτόρ για το 3-0 της ομάδας του. Στην ίδια κατηγορία, φυσικά, και ο Φεντερίκο Μακέντα που άνοιξε τον δρόμο για την νίκη του Τριφυλλιού. Από τον ΠΑΟΚ ο μόνος που ξεχώρισε αλλά ήταν εντελώς μόνος του, ήταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ σε τρεις τελικές του Παναθηναϊκού προς την εστία, δέχθηκε ισάριθμα τέρματα. Στο πρώτο τον νικά ο Μακέντα στην κλειστή του γωνία, στο δεύτερο έχει λάθος τοποθέτηση και αντίληψη για το φάουλ που εκτελεί ο Βιγιαφάνιες ενώ και στο τρίτο του Αϊτόρ δεν πέφτει καν προς την πλευρά της μπάλας.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μουργκ στο 32᾽ βρήκε καθαρή εκτέλεση μέσα από την περιοχή, μόνος του και δίχως πίεση αλλά αντί να βάλει δύσκολα στον Διούδη, έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Αγκάγιεφ και των βοηθών του σήμερα στην Λεωφόρο. Σε γενικές γραμμές έκανε μια καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι όπου παρουσιάστηκε απόλυτα αποτελεσματικός στην αντίπαλη περιοχή και δεν επέτρεψε στο σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να τον απειλήσει. Το Τριφύλλι πήρε μία τεράστιας σημασίας νίκη για την μάχη της τετράδας, καθώς μείωσε στον πόντο από τον δικέφαλο του βορρά(50-49) και προσπέρασε για την ώρα την ΑΕΚ που είναι στους 48 και φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Νιάς (87᾽ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74᾽ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78᾽Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα(78᾽ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Σβαμπ (70᾽ Ουάρντα), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62᾽Τζόλης), Ελ Καντουρί, Σβιντέρσκι (70᾽Κρμέντσικ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα