Ολυμπιακός: Με χαρακτήρα πρωταθλητή και τρομερούς Σα, Χολέμπας, Ελ Αραμπί

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Με χαρακτήρα πρωταθλητή και τρομερούς Σα, Χολέμπας, Ελ Αραμπί

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για μία σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο δρόμο για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου αλλά και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση με τον Αρη.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η λήξη του ματς στο Φάληρο και αυτό το 1-0 σε βάρος του Άρη που ήρθε με πολύ κόπο αλλά και προσπάθεια λόγω της αποβολής του Λαλά στο α' μέρος βρήκε τον Μαρτίνς και τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν. Απόλυτα δικαιολογημένα θα πει κανείς. Η νίκη αυτή απέναντι στον Άρη είναι ένα ακόμα βασικό... λιθαράκι για την μαθηματική κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό το γκολ του Μασούρα ήταν που αποτέλεσε το απόλυτο επιστέγασμα της ομαδικής προσπάθειας. Μίας προσπάθειας με Μπρούμα - Ελ Αραμπί - Μπουχαλάκη - Μασούρα να φτιάχνουν τη φάση που σκόραρε εν τέλει ο Έλληνας εξτρέμ.
Ο Μπουχαλάκης είχε την ασίστ στο τέρμα και έτσι για ακόμα ένα ματς με τον Άρη είχε συμμετοχή σε νίκη των Πειραιωτών. Είχε βάλει 2 γκολ στο 1-2 στο πρωτάθλημα που ήταν εκτός έδρας και είχε κάνει φυσικά το 1-1 με αυτόν τον τρομερό τρόπο στον Κουέστα στο ματς του Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη για να δώσει την πρόκριση.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ Ο ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν εκείνος που χρίστηκε σκόρερ στο ματς με τον Άρη και έφτασε έτσι τα 10 γκολ σε 39 ματς φέτος (θα πάει προφανώς πάνω από τα 40) και ενώ έχει και 5 ασίστ. Ο Μασούρας έχει 8 γκολ και 4 ασίστ στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν πρόκειται να το βρούμε σε κανέναν άλλον εξτρέμ του Ολυμπιακού φέτος.
Όσο για το σχήμα με τους τρεις στόπερ και τον πιο ενισχυμένο άξονα δείχνει πως αποδίδει καλά στον Ολυμπιακό. Μέχρις ότου να χάσει στο 41' τον Λαλά με κόκκινη και να έχει την ανισορροπία του (η αλλαγή του Ανδρούτσου είχε τη λογική να πάει ένας παίκτης δεξιά και να μην παίζει εκεί ο Μπα, που φαινόταν ότι δεν μπορούσε). Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο Ολυμπιακός δέχθηκε ακόμα πιο μεγάλο πρέσινγκ, κάτι που ήταν λογικό διότι ο Άρης ως μία φουλ επιθετική ομάδα πίστεψε ακόμα πιο πολύ στο ότι θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΙ ΣΑ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ναι ο Μπουχαλάκης σε ένα ακόμα ματς με τον Άρη είναι κομβικός. Όμως ας δούμε την εικόνα του Σα με καίριες επεμβάσεις όπως το τετ α τετ του Μαντσίνι που έβγαλε. Να δούμε τον Χολέμπας ως στόπερ που ανταποκρίθηκε ξανά καλά και είχε τουλάχιστον τρία καίρια κοψίματα. Το ένα σε φάση που ο Άρης έβγαινε για σχεδόν σίγουρο γκολ.
Για τον Ελ Αραμπί τι άλλο να γράψει κανείς; Δέχθηκε κλωτσιά στο κεφάλι από τον Ρόουζ. Έφαγε τρομερό... ξύλο σε όλο το ματς και με σκληρά μαρκαρίσματα σε κάποιες περιπτώσεις και όμως είχε τρομερή ενέργεια, διάθεση, πάθος και συμβολή / προσφορά σε όλους τους τομείς. Αμυντικά που έχει πάει να κόψει δύο σουτ παικτών του Άρη και φυσικά ότι μόνιμα απασχολούσε δύο παίκτες αλλά και με τη συμμετοχή του στη στιγμή του 1-0. Υπάρχουν χαρακτηριστικές φάσεις με το πως γυρίζει να καλύψει και να βοηθήσει στα μετόπισθεν που δύσκολα το βλέπεις αυτό από έναν φορ τέτοιου επιπέδου. Και εδώ να προσθέσουμε και κάτι άλλο για τον Ολυμπιακό σε σχέση με την άμυνά του και τον Σα. Από πλευράς στόπερ και Σα έχει τους κορυφαίους παίκτες στο πρωτάθλημα και αυτό έχει φανεί αγωνιστικά με κάθε τρόπο. Και μακάρι για τον Σα μετά την εμφάνισή του στο Λονδίνο και με αυτό το ματς να πάρει ξανά για καλά... μπρος.

ΝΑΙ Ο ΛΑΛΑ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Κλείνοντας σε σχέση με τον Δανό Γιάκομπ Κέλετ. Έναν διαιτητή που όταν ξεκίνησε το ματς έδειξε μία διάθεση να αφήνει τα φάουλ και να μην δίνει κάρτες. Βγάζει λοιπόν μία κίτρινη για θέατρο στον Γκάμα και βγάζει απευθείας κόκκινη στον Λαλά για πάτημα στον αντίπαλο. Προφανώς και ο Λαλά πάτησε τον Σάσα και προφανώς είναι λάθος κίνησή του, όπως ανάλογα πατήματα μες στο ματς υπήρχαν τα οποία δεν τιμωρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Όπως του Σάσα πάνω στον Εμβιλά. Μπαίνεις λοιπόν σε μία διαδικασία να αναρωτηθείς για το σκεπτικό και την προσέγγιση του διαιτητή στον αγώνα. Ποιά ήταν η λογική του ακριβώς; Γιατί επέλεξε αρχικά να πάει χωρίς κάρτες και μετά διαφοροποίησε την προσέγγισή του και με τη συμβολή του VAR βέβαια (για τη φάση του Λαλά). Ποιό ήταν το σκεπτικό του σε αυτή τη φάση; Γενικά η διαιτησία του δεν ήταν καλή και έχει να κάνει συνολικά με το πως αντιμετώπισε το ματς κυρίως στο φάουλ και τον πειθαρχικό τομέα και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός πάντως και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας είχε και μέταλλο πρωταθλητή έβγαλε κρατώντας αυτό το πολύτιμο 1-0 μέχρι τέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.