Ολυμπιακός - Άρης 1-0 (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός - Άρης 1-0 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός μπήκε... γκαζωμένος και στα πλέι οφ, επικράτησε στην πρεμιέρα με 1-0 του Άρη (Μασούρας το γκολ) και μετράει αντίστροφη για την «μαθηματική» κατάκτηση του τίτλου! Οι Πειραιώτες στο +19 από την 2η θέση.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα των play off της Super League interwetten. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε στο 38' ο Μασούρας, από πάσα του Μπουχαλάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στους 19 βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και απομένουν εννέα παιχνίδια για το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη α λα Άρσεναλ, με τρεις στόπερ δηλαδή, διάταξη 3-4-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπα, Παπασταθόπουλος και Χολέμπας έπαιξαν ως κεντρικοί αμυντικοί. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυψε ως φουλ μπακ ο λαλά, την αριστερή ο Ρέαμπτσιουκ, οι μέσοι ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Στο δεξί φτερό ήταν ο Μπρούμα, στο αριστερό ο Μασούρας και στην κορυφή ο Αραμπί.

Ο Άρης με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κουέστα, από δεξιά στην άμυνα οι Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ και Σάκιτς. Αμυντικοί χαφ οι Σάσα και Τζέγκο. Η μεσοεπιθετική γραμμή απαρτιζόταν από Μπρούνο (δεξιά) και Γκάμα (αριστερά), ενώ ο Μπερτόγλιο έπαιξε πίσω από τον Μαντσίνι.

Η πρώτη απειλή και η αστάθεια στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο, πίεσε ψηλά και απείλησε στο 8ο λεπτό, όταν το σουτ που έκανε ο Μπρούμα έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Άρης δεν θέλησε να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και όταν του δινόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να φύγει στην αντεπίθεση και να χτυπήσει κυρίως από τα άκρα. Ο Μπα, που έπαιξε ως δεξιός στόπερ, δεν είχε σταθερότητα, ενώ και οι Ρέαμπτσιουκ - Χολέμπας έδιναν πάσες στον αντίπαλο, δίχως οι «κίτρινοι» να εκμεταλλευτούν τα δώρα των γηπεδούχων. Ο Χολέμπας, βέβαια, έκανε στο 25ο λεπτό τάκλιν για σεμινάριο, όταν πήρε τη μπάλα από τον Μπερτόγλιο και δεν του επέτρεψε να φύγει απέναντι από τον Σα. Είχε προηγηθεί όμως εξαιρετική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Αραμπί πέρασε στον Λαλά, αυτός μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Δεληζήσης στην προσπάθειά του να διώξει με προβολή υποχρέωσε τον Κουέστα να διώξει δύσκολα με το αριστερό πόδι. Και παρότι η μπάλα κατέληξε στον Αραμπί, αυτός έπιασε αέρα.

Το δέκατο του Μασούρα και η ρέντα του Μπουχαλάκη

Οι περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες του Ολυμπιακού περνούσαν από τα πόδια του Μπρούμα, ο οποίος στο 30' έφυγε στην κόντρα επίθεση, έδωσε στον Αραμπί, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, έγινε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» με πανέμορφο τρόπο. Ο Μπρούμα έδωσε στον Αραμπί, αυτός στον Μπουχαλάκη, ο οποίος με υπέροχο τρόπο βρήκε τον Μασούρα. Αυτός με αριστερό πλασέ στην κίνηση από κοντά έγραψε το 1-0. Επρόκειτο για το δέκατο φετινό γκολ του διεθνούς εξτρέμ σε όλες τις διοργανώσεις και η έκτη ασίστ του «Μπούχα» για εφέτος. Η φοβερή ρέντα του Κρητικού μέσου όποτε βρίσκει απέναντί του τον Άρη, συνεχίστηκε.

Η απευθείας κόκκινη στον Λαλά

Στο 40' ο Λαλά πάτησε τον Σάκιτς και ο Δανός διαιτητής Γιάκομπ Κέλετ έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Γάλλο. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του ρέφερι, καθώς θεωρούσαν πως προηγήθηκε φάουλ του Μαντσίνι στον Αραμπί. Αμέσως μετά ο Μαρτίνς έδωσε εντολή στον Μπρούμα να γυρίσει πιο πίσω και να καλύψει το κενό που άφησε ο Λαλά. Στα τελευταία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου 45λέπτου ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση και στο 45'+2' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μαντσίνι πέρασε τον Μπα, μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε πάνω στον Σα.

Η διπλή ευκαιρία του Μάνου

Στην ανάπαυλα ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Μπρούμα και να περάσει στη θέση του τον Ανδρούτσο, ενώ από την πλευρά του ο Μάντζιος έβαλε στην κορυφή τον Μάνο, πέρασε εκτός αγώνα τον Μπερτόγλιο και ο Μαντσίνι πήγε στη θέση «10». Ο νεοεισελθών επιθετικός των «κίτρινων» απείλησε δύο φορές την εστία του Σα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, δίχως να ευστοχήσει. Στο 48' το κοντινό πλασέ του κατέληξε στα χέρια του Πορτογάλου (βοήθησε η κόντρα που έβαλε ο Μπουχαλάκης), ενώ στο 51' η κεφαλιά του προ του Μπα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, καθώς έπαιζαν με παίκτη περισσότερο, είχαν πια την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Μάντζιος στο 60' αποφάσισε να βάλει τον Ιωάννου αντί του Σάκιτς. Ο Κύπριος πέρασε στη φυσική του θέση (αριστερός μπακ) και ο Σούντγκρεν πήγε δεξιά.

Άρης... 25 λεπτά μετά

Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά για να απειλήσει ξανά ο Άρης. Σε αυτό το διάστημα ναι μεν είχαν την κυριαρχία οι «κίτρινοι», δίχως να είναι σε θέση να παράξουν τελική. Ο Σάσα λοιπόν στο 75' έκανε μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, για να πέσει να μπλοκάρει ο Σα. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του έτερου αμυντικού χαφ να σουτάρει, του Τζέγκο, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το μακρινό σουτ του Μαντσίνι στο 86', που υποχρέωσε τον Σα σε δύσκολη απόκρουση με το ένα χέρι. Για να αντιληφθείτε την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, η πρώτη τελική του Ολυμπιακού έγινε στο 88', σε ένα πολύ κακό σουτ του Χολέμπας.

Ο Μάντζιος τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, περνώντας σε θέση φορ τον στόπερ Δεληζήση. Στην τελευταία φάση προωθήθηκε μέχρι και ο γκολκίπερ Κουέστα, αλλά ο Ιωάννου έκανε επιθετικό φάουλ κι εκεί τελείωσαν όλα...

MVP: Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Δεν ήταν μόνο η ασίστ στο γκολ που έκρινε το ματς. Βοήθησε πάρα πολύ στην άμυνα, όπως επί παραδείγματι στην πρώτη φάση του Μάνου, όταν έβαλε την κόντρα για να μαζέψει ο Σα. Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον Κρητικό μέσο, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πάρει το τρίποντο ο Ολυμπιακός. Από κοντά και ο Μασούρας, ο οποίος εκτός από το γκολ έκανε πολύ καλό ματς τακτικά, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην άμυνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ουσεϊνού Μπα έδειξε ότι παραμένει επηρεασμένος από ό,τι συνέβη στο Emirates. Ο Σενεγαλέζος παρότι υπήρξαν φορές που «καθάρισε» στην άμυνα, έκανε και ορισμέμα επιπόλαια λάθη, τα οποία θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Ολυμπιακό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συμμετείχε στη φάση του γκολ, απασχόλησε όσο μπορούσε την άμυνα του Άρη ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες, ενώ μάλιστα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, τη στιγμή δηλαδή που θα περίμενε κανείς ότι θα έμενε από δυνάμεις, εκείνος γυρνούσε πίσω και βοηθούσε στην άμυνα. Στο 78' πίεσε και δεν επέτρεψε στον Τζέγκο να σουτάρει όπως ήθελε, ενώ το ίδιο συνέβη στο 81', όταν και πάλι λειτούργησε σαν... αμυντικός χαφ για να ανακόψει σουτ. Η μοναδική φορά που δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, ήταν στο 86' όταν έχασε τη μπάλα για να απειλήσει ο Μαντσίνι. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Σα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», με αποκορύφωμα τις δύο στιγμές που σταμάτησε τον Μαντσίνι.

Η ΓΚΑΦΑ: Θέλοντας και μη ήταν η στιγμή που ο Κένι Λαλά πάτησε τον Σάσα και δέχτηκε κόκκινη κάρτα. Ο Γάλλος, που όσο αγωνίστηκε προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά, άφησε την ομάδα με παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η εικόνα των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Γιάκομπ Κέλετ στο 41' αποφάσισε να δώσει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Λαλά. Αυστηρή απόφαση του Δανού, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους, όχι μόνο για το μαρκάρισμα του Λαλά στον Σάσα, αλλά και για το φάουλ που θεωρούν πως έκανε ο Μαντσίνι στον Αραμπί. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι ο Σκανδιναβός χάρισε 1-2 κίτρινες στους παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, πριν από την κόκκινη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος απέναντι στον Άρη. Τον νίκησε για τρίτη φορά φέτος, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι κλήθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο για περίπου 50 λεπτά, άντεξαν, επικράτησαν, έφτασαν τους 70 βαθμούς κι έκαναν ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. Δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός, απέναντι σε έναν Άρη που πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά που δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Σα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (90'+2' Καμαρά), Εμβιλά, Μπρούμα (46' Ανδρούτσος), Μασούρας (80' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89' Κάιπερς).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς (60' Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (46' Μάνος), Γκάμα, Μπρούνο (73' Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι

Δείτε τη βαθμολογία σε play off και play out

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα