ΑΕΚ: Η σύνθεση της άμυνας το δυνατό χαρτί του Χιμένεθ στην Τούμπα

ΑΕΚ: Η σύνθεση της άμυνας το δυνατό χαρτί του Χιμένεθ στην Τούμπα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η σύνθεση της άμυνας το δυνατό χαρτί του Χιμένεθ στην Τούμπα

bet365

Στη σύνθεση της αμυντικής τετράδας με τις επιστροφές των Μπακάκη - Λόπες στα άκρα και στο δίδυμο των Σβάρνα - Λάτσι ποντάρει ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της πρεμιέρας των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κάθε ματς και... τελικός είναι πλέον για την ΑΕΚ το διάστημα που ακολουθεί μέχρι και τον Μάιο προκειμένου να επιτευχθούν οι μίνιμουμ στόχοι της ομάδας. Δηλαδή η ευρωπαϊκή έξοδος μέσω του πρωταθλήματος και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τούμπας την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, οι κιτρινόμαυροι έχουν έναν αγωνιστικό... Γολγοθά με πολύ δυνατά ματς μέχρι το φινάλε της σεζόν. Οι παίκτες του Χιμένεθ καλούνται να βγάλουν αποφασιστικότητα και να καταφέρουν να αλλάξουν την ψυχολογία τους ώστε να σώσουν ό,τι σώζεται μέχρι το τέλος.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως έχουμε ξαναγράψει, και όπως ανέφερε και ο ίδιος στη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ευελπιστεί πως με τις επιστροφές των παικτών που λείπουν αλλά και με το πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθείται, θα μπορέσει να φέρει την ομάδα στα επίπεδα που ο ίδιος επιθυμεί μέσα στον Απρίλιο μετά τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Πριν από αυτό υπάρχει η πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπου οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να εμφανιστούν με νοοτροπία νικητή. Ένα νικηφόρο αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο ματς άλλωστε είναι κάτι που λείπει στην ΑΕΚ και δεδομένα θα τονώσει τους πάντες ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Για το ματς της Τούμπας ο Χιμένεθ ποντάρει πολλά στην άμυνά του και συγκεκριμένα στη σύνθεση της τετράδας της αμυντικής γραμμής. Το είπε και ο ίδιος μετά την ήττα στον Βόλο ότι με τους Λόπες, Μπακάκη και Σβάρνα η ανασταλτική λειτουργία εκτιμά πως θα είναι διαφορετική. Οι δύο πλάγιοι μπακ, δηλαδή ο Λόπες και ο Μπακάκης είναι πλέον ξανά διαθέσιμοι καθώς ο πρώτος εξέτισε και ο δεύτερος επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον είχε αφήσει νοκ-άουτ. Αμφότεροι επανέρχονται στα πλάνα του Σεβιγιάνου κόουτς, όπως και ο Σβάρνας, ο οποίος δεν ξεκίνησε στον Βόλο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Αυτοί οι τρεις λοιπόν μαζί με τον Λάτσι αναμένεται να είναι οι τέσσερις στους οποίους θα βασιστεί ο Χιμένεθ για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια αμυντική τετράδα με την οποία ο Ανδαλουσιανός τεχνικός νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, από τη στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι παραμένει εκτός.

Μάλιστα, το δίδυμο των Σβάρνα - Λάτσι, επί ημερών Χιμένεθ, αποδεικνύεται βάσει της εικόνας, των αποτελεσμάτων αλλά και των στατιστικών το πιο σταθερό κεντρικό αμυντικό δίδυμο για τον Σεβιγιάνο κόουτς. Με αυτούς στα μετόπισθεν φαίνεται πως υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά σε όλη την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Υπό την καθοδήγηση του Χιμένεθ η ΑΕΚ έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα μόλις έξι φορές. Οι τέσσερις από αυτές ήταν με τους Σβάρνα και Λάτσι στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Πάνω σε αυτό ποντάρει λοιπόν ο Χιμένεθ, αλλά και στους Λόπες και Μπακάκη τους οποίους εμπιστεύεται στα άκρα γνωρίζοντας τους άριστα από τις προηγούμενες θητείες του.

Γενικότερα το να κρατήσει η ΑΕΚ το μηδέν στο ματς της Τούμπας είναι το... Α και το Ω για τον Χιμένεθ. Αυτό ζητάει συνεχώς από τους παίκτες του, όπως και το να μην δέχονται τελικές, κι όταν δεν συμβαίνει είναι πάντα εκνευρισμένος επιθυμώντας απόλυτη προσήλωση ανασταλτικά από όλους. Κρατώντας λοιπόν το μηδέν πίσω και μη επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να απειλήσει με στατικές φάσεις, ο Χιμένεθ θεωρεί πως με την ποιότητα από τη μέση και μπροστά η ΑΕΚ θα βρει τουλάχιστον ένα γκολ. Ρόλο κλειδί θα έχει φυσικά και η τριάδα στον άξονα της Ένωσης, με τα τρεξίματα, το πρέσινγκ, την ένταση και τις διεκδικήσεις στις δεύτερες μπάλες. Ειδικά το τελευταίο είναι κάτι το οποίο ζητάει σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου από τους παίκτες του ο Χιμένεθ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα