ΑΕΚ: Σβάρνας - Λάτσι, το πιο σταθερό αμυντικό δίδυμο του Χιμένεθ

ΑΕΚ: Σβάρνας - Λάτσι, το πιο σταθερό αμυντικό δίδυμο του Χιμένεθ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Σβάρνας - Λάτσι, το πιο σταθερό αμυντικό δίδυμο του Χιμένεθ

bet365

Τα αποτελέσματα, η εικόνα και τα στατιστικά από το Wyscout αποδεικνύουν ότι το Σβάρνας - Λάτσι μέχρι στιγμής είναι το δίδυμο που φέρνει τη μεγαλύτερη ασφάλεια επί ημερών Χιμένεθ στο κέντρο της πολύπαθης αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις τη φετινή σεζόν για την κάκιστη ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, η οποία την έχει «πληγώσει» ανεπανόρθωτα. Έχουν ειπωθεί τα πάντα γύρω από το πρόβλημα στην αντιμετώπιση των στατικών φάσεων και των γεμισμάτων του αντιπάλου από τα πλάγια προς την περιοχή της. Η έλλειψη συγκέντρωσης της αμυντικής γραμμής της Ένωσης αποτέλεσε το νούμερο ένα πρόβλημα στο οποίο ούτε ο Μανόλο Χιμένεθ -μέχρι προσφάτως τουλάχιστον- έχει καταφέρει να βρει λύση, αν και στα πρώτα του ματς στον πάγκο με την επιστροφή του είχε φροντίσει να κάνει την εικόνα της ομάδας του στα μετόπισθεν να μοιάζει πιο συμπαγής. Κάτι που κάνει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού ηγέτη επιβεβλημένη το προσεχές καλοκαίρι.

Έξι clean sheets με Χιμένεθ, τα τέσσερα με Σβάρνα - Λάτσι στην άμυνα

Από τη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης, εκτός από την ορεξάτη και γεμάτη ενέργεια εμφάνιση από τη μέση και μπροστά, με συνδυαστικό ποδόσφαιρο, πρέπει να κρατήσει κανείς και το μηδέν παθητικό. Δεν είναι λίγο αν σκεφτεί κανείς ότι επί ημερών Χιμένεθ τα στατιστικά σε αυτό το κομμάτι ήταν τα ίδια και χειρότερα με εκείνα επί Καρέρα. Η ΑΕΚ δεχόταν σταθερά δύο γκολ ανά παιχνίδι το τελευταίο διάστημα, έχοντας κρατήσει για τελευταία φορά το μηδέν στην εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 0-2 στις 31 Ιανουαρίου!

Τότε, ήταν η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί μαζί στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο των Σβάρνα και Λάτσι. Χθες, με την επιστροφή του Σβάρνα από τη θέση του δεξιού μπακ (όπου ομολογουμένως στάθηκε στο ύψος του) στο κέντρο της αμυντικής γραμμής πλάι στον νεαρό Σλοβένο στόπερ, η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει ξανά το μηδέν έπειτα από επτά σερί ματς κατά τα οποία δεχόταν τουλάχιστον ένα γκολ. Το δίδυμο των Σβάρνα - Λάτσι με βάση τη μέχρι τώρα απόδοσή τους στην άμυνα και με βάση τα στατιστικά δεδομένα αποδεικνύεται υπό το βλέμμα του Χιμένεθ ως το πιο σταθερό αμυντικό δίδυμο του Σεβιγιάνου κόουτς.

Έξι φορές έχει καταφέρει η ΑΕΚ στα 17 ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Στα τέσσερα από αυτά το δίδυμο της άμυνας ήταν ο Σβάρνας με τον Λάτσι. Εκτός από τα ματς με ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης που αναφέραμε, οι δυο τους έβγαλαν το μεγαλύτερο μέρος του νικηφόρου 0-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (όπου ο Λάτσι είχε μπει στη θέση του τραυματία Νεντελτσιάρου στο 20'), ενώ ήταν το δίδυμο του 2-0 του Κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα. Μάλιστα με τους Σβάρνα και Λάτσι λίγο έλειψε η ΑΕΚ να έχει σχεδόν το απόλυτο με μηδέν παθητικό αν δεν δεχόταν εκείνο το πέναλτι στο τέλος στη νίκη με 2-1 επί του Ατρόμητου. Η έκτη παρουσία του συγκεκριμένου διδύμου στην άμυνα της ΑΕΚ ήταν στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Βρίσκουν «χημεία» και υψώνουν «τείχος» μπροστά από την κιτρινόμαυρη περιοχή

Δεν είναι όμως μόνο το μηδέν παθητικό, αλλά και οι τελικές του αντιπάλου, που δείχνουν ότι οι Σβάρνας και Λάτσι βρίσκουν μια χημεία στο παιχνίδι τους και καταφέρνουν μαζί με τη συνολική φυσικά ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ να εμποδίζουν τον αντίπαλο από το να δημιουργεί τελικές. Στα παιχνίδια στα οποία οι δυο τους έχουν συνθέσει το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, η Ένωση δεν έχει απειληθεί ουσιαστικά. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις τελικές των αντιπάλων της ΑΕΚ σε αυτά τα παιχνίδια. Μόνο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα η ΑΕΚ δέχθηκε οριακά διψήφιο αριθμό τελικών (10), ενώ τόσο με τον ΟΦΗ όσο και με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ματς Κυπέλλου οι περισσότερες από τις οκτώ τελικές ήταν ακίνδυνες. Ο Άρης δημιούργησε τέσσερις τελικές, ο Ατρόμητος πέντε, ενώ ο Απόλλων στο χθεσινό ματς πρωταθλήματος μόλις τρεις και αυτές στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σχεδόν ανίκητοι στις αμυντικές μονομαχίες όταν παίζουν μαζί

Ρίχνοντας μια ματιά και στα στατιστικά των Σβάρνα και Λάτσι μέσω της πλατφόρμας Wyscout σε αυτά τα παιχνίδια, γίνεται αντιληπτό ότι τόσο οι προσωπικές τους επιδόσεις, όσο και το γεγονός ότι δείχνουν να ταιριάζουν στα μετόπισθεν, τους βοηθούν ώστε να αποτελούν ένα συμπαγές αμυντικό δίδυμο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μόνο στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο δίδυμο είχε χαμηλά στατιστικά, ενώ στο 0-2 επί του ΟΦΗ, μπορεί ο Λάτσι να υστέρησε, όμως ο Σβάρνας τον κάλυψε στον απόλυτο βαθμό.

Σύμφωνα με το Wyscout λοιπόν ο Σβάρνας είχε 100% (4/4) κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες στο ματς με τον Άρη, 71% (5/7) με τον Ατρόμητο, 100% (3/3) με τον Απόλλωνα στο Κύπελλο, 33% (1/3) με τον ΠΑΟΚ, 100% (7/7) με τον ΟΦΗ και 100% (3/3) στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το Wyscout ο Λάτσι από τη μεριά του είχε 67% (6/9) κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες στο ματς με τον Άρη, 70% (7/10) με τον Ατρόμητο, 83% (5/6) στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα, 63% (5/8) στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, 33% (2/6) με τον ΟΦΗ και 75% 3/4 στο ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα.

*Τα στατιστικά δεδομένα αντλήθηκαν από την πλατφόρμα του Wyscout

Τα αμυντικά δίδυμα στα 17 ματς με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

Τσιγκρίνσκι - Νεντελτσιάρου

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0

Τσιγκρίνσκι - Νεντελτσιάρου

Λαμία - ΑΕΚ 0-1

Νεντελτσιάρου - Σβάρνας

Άρης - ΑΕΚ 0-1

Νεντελτσιάρου (20' Λάτσι) - Σβάρνας

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1

Σβάρνας - Λάτσι

ΑΕΚ - Απόλλων 2-0 (Κ)

Σβάρνας - Λάτσι

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-2

Σβάρνας - Λάτσι

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Σβάρνας - Τσιγκρίνσκι

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2

Σβάρνας - Λάτσι

Απόλλων - ΑΕΚ 2-1 (Κ)

Τσιγκρίνσκι - Χνιντ

ΑΕΚ - Αρης 0-2

Νεντελτσιάρου - Λάτσι

ΑΕΚ - Βόλος 4-2 (Κ)

Τσιγκρίνσκι - Νεντελτσιάρου

ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4

Νεντελτσιάρου - Λάτσι

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2

Νεντελτσιάρου - Λάτσι

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

Νεντελτσιάρου - Λάτσι

Βόλος - ΑΕΚ 1-0 (Κ)

Νεντελτσιάρου - Λάτσι

ΑΕΚ - Απόλλων 2-0

Σβάρνας – Λάτσι

Photo credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα