Βιγιαφάνιες: «Όνειρο η Ευρώπη, αυτά έχω πει στον Μπόλονι...»

Βιγιαφάνιες: «Όνειρο η Ευρώπη, αυτά έχω πει στον Μπόλονι...»

Κώστας Ζάλιαρης
Βιγιαφάνιες: «Όνειρο η Ευρώπη, αυτά έχω πει στον Μπόλονι...»

bet365

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μίλησε στο gazzetta.gr μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έκανε λόγο για όνειρο που διεκδικεί ο Παναθηναϊκός αναφορικά με την Ευρώπη και ανέφερε όσα συζητάει με τον Μπόλονι για να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα...

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στην επιστροφή της ομάδας του Μπόλονι στις νίκες έπειτα από έναν μήνα!

Από τις 14 του Φλεβάρη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» χάρηκαν ξανά στις 14 του Μάρτη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πριν από την έναρξη των Playoffs.

Στον Παναθηναϊκό γνώριζαν πολύ καλά τη σημασία της κατάκτησης της νίκης κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά» ώστε να συνεχιστεί πιο έντονα η προσπάθεια για ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν μέσω της φετινής διαδικασίας του μίνι-πρωταθλήματος που θ΄ ακολουθήσει για την Super League Interwetten.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ της ομάδας του, κάνοντας τη μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη πριν το πρώτο γκολ με την κεφαλιά του Μακέντα και αλλάζοντας πλευρά το παιχνίδι για τον Χουάνκαρ στο δεύτερο μέρος ώστε εκείνος να πετάξει στον Καρλίτος μπροστά και να έρθει το δεύτερο τέρμα των «πράσινων» με τον Ιωαννίδη.

«10 ντέρμπι για το όνειρο...»

«Έχουμε μπροστά μας 10 ματς που είναι όλα ντέρμπι για τα Playoffs και έπρεπε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Όπως αντιμετωπίσαμε σωστά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι, έτσι πρέπει να κάνουμε τώρα και στα επόμενα παιχνίδια που έχουμε μέχρι το φινάλε» είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο Λούκας Βιγιαφάνιες για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Πλέον, στο πράσινο «στρατόπεδο» άπαντες ετοιμάζονται για τα δέκα πολύ σημαντικά παιχνίδια με σκοπό την αναρρίχηση και την κατάκτηση ενός εκ των ευρωπαϊκών εισιτηρίων για το Conference League της νέας σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να έχει το «ελεύθερο» πλέον να παίξει σε διοργάνωση της UEFA.

«Μακάρι να πετύχουμε το στόχο της Ευρώπης. Είναι όνειρο για όλους μας, ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε και θα το κάνουμε μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι» ανέφερε λιτά και απέριττα...

«Έπρεπε να τους σταματήσουμε αριστερά...»

Ο ΠΑΟΚ είχε επιλέξει την αριστερή πλευρά για να εκφράζει τις επιθέσεις του, εκεί όπου βρισκόταν από δεξιά για τον Παναθηναϊκό ο Μολό, αλλά χρειαζόταν... ενισχύσεις. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το «τριφύλλι» κατάφερε στο δεύτερο μέρος να κρατήσει τη μπάλα, να παίξει όπως θα ήθελε να το έχει κάνει από καιρό, να κάνει τον αντίπαλο να αισθανθεί πίεση και η μετατροπή της ομάδας του Μπόλονι... ξεκίνησε από τ' αποδυτήρια.

Ο Ρουμάνος κόουτς ανέφερε λίγο μετά το ματς ότι ειπώθηκαν πολλά στην ανάπαυλα, δίχως να επεκταθεί, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να στέκεται κυρίως στο τακτικό κομμάτι κι όχι σε αυτό της ψυχολογικής ανάτασης της ομάδας του...

«Όπως είπε και ο κόουτς, στ' αποδυτήρια μιλήσαμε πολύ. Ξέραμε ότι έπρεπε ν' αντιμετωπίσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιτεθεί από αριστερά και πώς θα μπορούσαμε εμείς να τους πιέσουμε και να τους περιορίσουμε όπως το κάναμε».

Εκείνος, κράτησε τη μπάλα όσο έπρεπε και μπορούσε, βοήθησε και στον άξονα από τη στιγμή που πέρασε στο ντέρμπι και ο Ενγκμπακοτό, έδινε οδηγίες στον Νιάς και συνεννοήθηκαν πολύ περισσότερο και με τον Μαουρίσιο στα χαφ, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το προβάδισμα με το 2-1 μέχρι τέλους.

«Αυτό έχω πει στον κόουτς για τη θέση μου»

Για τη δική του πολύ σημαντική συμβολή στο «τρίποντο» που ήταν αναγκαίο για τον Παναθηναϊκό πριν τα Playoffs, ο «Βίγια» αναφέρθηκε στα όσα συζητάει με τον Μπόλονι αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον βολεύει να παίξει ώστε να βοηθήσει περισσότερο στη δημιουργία...

«Εγώ αισθάνομαι καλά και μιλάω συνεχώς με τον κόουτς για τη θέση μου και για τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα. Από αριστερά έχω χώρο να κινηθώ και να πάρω μπάλες για να κάνουμε πράγματα. Αν τοποθετηθώ ως “10άρι” είναι δύσκολο γιατί υπάρχει πολυκοσμία τριγύρω...» σχολίασε στο gazzetta.gr ο Αργεντινός και συνέχισε:

«Αριστερά έχω μόνο το man-to-man που συνήθως αντιμετωπίζω και μπορώ να φτάσω στην περιοχή, να πάρω χώρο και να δοκιμάσω πράγματα. Οι ικανότητές μου, άλλωστε, είναι τέτοιες που θέλω να παίρνω τη μπάλα και να μεταφέρω το παιχνίδι από εκεί για να κινηθώ κι εγώ προς την περιοχή και να επιτεθούμε».

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα