Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός με γκολ των Μακέντα (39'), Ιωαννίδη (82') έβαλε γερά θεμέλια νίκης και η μείωση από τον Κρμέντσικ στο 84' δεν αρκούσε για το Δικέφαλο. Σπουδαία νίκη - ανάσα για το Τριφύλλι που παραμένει αήττητο σε ματς πρωταθλήματος στη Λεωφόρο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χουάνκαρ, στο δεξί ο Μολό και ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Μαουρίσιο, Νιάς και Αγιούμπ στην μεσαία γραμμή. Αριστερό εξτρέμ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερό μπακ ο Μπαμπά, δεξί ο Βιερίνια και ο Κρέσπο με τον Ίνγκασον στο κέντρο των μετόπισθεν. Ελ Καντουρί και Σβαμπ οι κεντρικοί μέσοι, ο Ουάρντα σε ρόλο επιτελικού. Στα άκρα της επίθεσης ο Τζόλης και ο Ζίβκοβιτς και... φουνταριστός ο Σφιντέρσκι.

Η τέλεια συνεργασία!

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν το αφεντικό πάνω στο χορτάρι. Είχε την κυκλοφορία της μπάλας, επανακτούσε άμεσα την κατοχή, έπαιρνε τις δεύτερες μπάλες και ήταν εμφανώς ανώτερος απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος για πρώτη φορά επί Μπόλονι προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω αλλά παράλληλα περίμενε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο. Σε παθητικό ρόλο.

Οι φιλοξενούμενοι έφταναν εύκολα στο επιιθετικό τρίτο και δημιούργησαν τρεις καλές στιγμές, με μεγαλύτερη εκείνη με την κεφαλιά του Ζίβκοβιτς στο 17᾽. Ο ΠΑΟΚ είχε σωστή κυκλοφορία, συνεργασίες αλλά όχι τόσο καλό βαθμό δημιουργίας για την ώρα που είχε την μπάλα στα πόδια του.

Το Τριφύλλι προσπάθησε να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα αλλά στο 39᾽ βρήκε το γκολ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, έπειτα από την τέλεια συνεργασία! Τρεις ιδανικές επαφές έφεραν το γκολ για τον Παναθηναϊκό! Από την διαγώνια 40άρα του Βιγιαφάνιες στον Χατζηγιοβάνη ξεκίνησαν όλα. Ο Έλληνας εξτρέμ στο δεξί φτερό έκανε την σέντρα, η οποία... συστημένη κατέληξε στο κεφάλι του μέχρι πρότινος ξεχασμένου Μακέντα. Ο Ιταλός με γερό πάτημα και καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Ζίβκοβιτς και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ! Αυτό το γκολ ήταν το πιο όμορφο από άποψη ομαδικότητας που έχει πετύχει φέτος η ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός... φώναξε πως είναι εδώ!

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 65᾽ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει κατοχή της μπάλας, να δημιουργεί ρήγματα κυρίως στα δεξιά του Παναθηναϊκού αλλά να μην έχει σωστές επιλογές στην τελική πάσα και προσπάθεια.Από εκείνο το σημείο και έπειτα το Τριφύλλι ισορρόπησε και κράτησε την μπάλα σωστά, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να απειλήσει, να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να... σκοτώσει το ματς.

Ο Μπόλονι αναγκάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές(Καρλίτος, Νγκαμπακοτό, Ιωαννίδης) αλλά ευτύχησε να δει αυτή την τριπλέτα να συμμετέχει στο 2-0 στο 82᾽! Ο Ισπανός φορ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κογκολέζο, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το τετ α τετ αλλά ο Ιωαννίδης πήρε το... ριμπάουντ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!

Ο ΠΑΟΚ απάντησε ακριβώς με την σέντρα. Ο Κρμέντσικ μετά από ασίστ του Σφιντέρσκι μείωσε για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με εξαίρεση ένα εντελώς άστοχο σουτ του Κρέσπο δεν απείλησαν, καθώς οι πράσινοι είχαν σωστή συμπεριφορά πίσω από την μπάλα και κράτησαν μέχρι τέλους ένα υπερπολύτιμο τρίποντο!

MAN OF THE MATCH: Λούκας Βιγιαφάνιες. Τεράστιο παιχνίδι από τον Αργεντινό μέσο. Από τα δικά του πόδια ξεκινά το πρώτο γκολ της ομάδας του. Έδωσε τα πάντα πάνω στο χορτάρι, κράτησε ιδανικά την μπάλα όταν έπρεπε για να... παγώσει τον ρυθμό, έδωσε πολλά πράγματα και ανασταλτικά. Ψυχωμένος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σεχ Νιάς. Ο νεαρός Σενεγαλέζος μέσος ήταν εξαιρετικός μπροστά από τους στόπερ του Παναθηναϊκού, με κρίσιμες επεμβάσεις, κλεψίματα, κάλυψη χώρων και καλές επιλογές με την μπάλα στα πόδια.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Σβαμπ και ο Τζόλης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν βοήθησε καθόλου στην δημιουργία και δικαίως αντικαταστάθηκε νωρίς από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 17᾽ πέταξε στα σκουπίδια μία μεγάλη ευκαιρία για να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό με το κεφάλι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική απόψε η διαιτησία του Νέιθαν Βερμπούμεν και των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι απόψε στην Λεωφόρο, με τρομερή αποτελεσματικότητα αλλά και κανονικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και... ξύπνησε μόνο όταν ήταν αργά, μόνο όταν δέχθηκε και το δεύτερο γκολ. Το Τριφύλλι με αυτό το τρίποντο μείωσε στο -2 από τον δικέφαλο του βορρά ενώ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ήττα της ΑΕΚ και πλησίασε στο -3 την Ένωση!

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Νιάς, Αγιούμπ(74᾽ Νγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης(81᾽ Καρλίτος), Μακέντα(53᾽ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιερίνια(74᾽ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τζόλης(85᾽ Μουργκ), Ουάρντα(67᾽ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα