Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Χριστοφιλόπουλος που πήρε στη Λάρισα ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Χριστοφιλόπουλος που πήρε στη Λάρισα ο Μαρτίνς

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Χριστοφιλόπουλος που πήρε στη Λάρισα ο Μαρτίνς

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει το πώς ο Γιάννης Χριστοφιλόπουλος, τον οποίο πήρε στην αποστολή για τη Λάρισα ο Πέδρο Μαρτίνς, έφυγε από τον Πανιώνιο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Το who is who του 18χρονου στόπερ.

Ο Ουσεϊνού Μπα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους πόνους στη μέση, οι οποίοι τον άφησαν εκτός από την πρώτη αναμέτρηση με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League. Ο Σενεγαλέζος τέθηκε νοκ άουτ και για τον αγώνα στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ την Κυριακή (14/3, 19.00), με αποτέλεσμα ο Πέδρο Μαρτίνς να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον Γιάννη Χριστοφιλόπουλο (υπενθυμίζεται ότι δεν υπολογίζονται και οι τραυματίες Σεμέδο - Παπαδόπουλος).

Είναι γεννημένος στις 17 Ιουλίου 2003 και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο. Η κίνησή του εντάχθηκε στο πλαίσιο του... παιδομαζώματος, των επιθετικών κινήσεων που κάνει την τελευταία διετία η «ερυθρόλευκη» ακαδημία, στην προσπάθειά της να πάρει στο προπονητικό του Ρέντη ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εντός των συνόρων σε μικρή ηλικία.

Ο Ολυμπιακός έκανε χρήση της διάταξης του νόμου για του καταστατικού των μεταγραφών, το καλοκαίρι του 2020, και απέκτησε τον Χριστοφιλόπουλο. Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη, όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι ερασιτέχνης σε μια ΠΑΕ, η ΠΑΕ που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει μπορεί να το κάνει δίχως τη συναίνεση της ομάδας στην οποία βρισκόταν ο παίκτης, αρκεί να τον κάνει επαγγελματία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 30.000 ευρώ στον Πανιώνιο για τα τροφεία του νεαρού στόπερ και τον απέκτησαν με τριετές συμβόλαιο. Στα παιχνίδια που είχε δώσει κόντρα στον Ολυμπιακό ο Χριστοφιλόπουλος είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία και είχε μπει στο μάτι του Αντώνη Νικοπολίδη. Τον γνώριζε καλά και ο διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας, Αντώνης Πίκουλας, καθώς στην ίδια ομάδα του Πανιωνίου έπαιζε και ο γιος του, Φώτης.

Ο Χριστοφιλόπουλος έχει ύψος 1.86, είναι ταχύτατος, διαθέτει καλό άλμα και καθαρό μυαλό στη διάρκεια των αγώνων, σύμφωνα με αυτούς που τον γνωρίζουν καλά. Αρέσει αρκετά στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν τον πήρε τώρα για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα, το έχει επαναλάβει και στο παρελθόν, στα φετινά παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και με τον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο (γεννημένος το 2004, αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης) θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν στην U19.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάγκη του Ολυμπιακού για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού γεννήθηκε αρχικά από την επιθυμία του Νίκου Γκοτζαμανίδη να φύγει και να παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν την απόκτηση του Χριστοφιλόπουλου και εν συνεχεία επέτρεψαν στον Γκοτζαμανίδη να υπογράψει στην ΑΕΛ, παρότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτή τη θέση.

Σημειώνεται ότι ο Χριστοφιλόπουλος έχει παίξει με τις Εθνικές μας ομάδες στο επίπεδο U15, U16 και U17.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρτίνς: «Οι διαιτητές δεν πηγαίνουν στο VAR για να δείξουν την κυριαρχία τους»

Το παζλ των ακραίων μπακ του Ολυμπιακού και η σύγκριση με την περασμένη σεζόν

Ολυμπιακός: Χωρίς Μπα στο Αλκαζάρ, μέσα ο Χριστοφιλόπουλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα