Αρης: Πώς ο «χαμάλης» Ντάνιελ Μαντσίνι εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή

Αρης: Πώς ο «χαμάλης» Ντάνιελ Μαντσίνι εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης: Πώς ο «χαμάλης» Ντάνιελ Μαντσίνι εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή

bet365

Τελικά είναι απρόβλεπτοι αυτοί οι Αργεντίνοι, σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η περίπτωση του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος πέρυσι ήταν έναν από τους βασικούς αγωνιστικούς προβληματισμούς στον Άρη και φέτος έχει βαλθεί να αποσβέσει την επένδυση των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ!

Έως ότου προχωρήσει στην αγορά των δικαιωμάτων του Ματέο Γκαρσία και σε βάθος τριετίας, ο Ντάνιελ Μαντσίνι αποτέλεσε την πιο ισχυρή επένδυση του Άρη. Γιατί δεν ήταν μόνο το ποσό των 400.000 ευρώ που κατέβαλε στην Μπορντό για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, αλλά και το (περίπου) 1.000.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2022. Βάζοντας κάτω τα νούμερα της επένδυσης αλλά και το επίπεδο ανταπόκρισής του στην περσινή (πρώτη) χρονιά του στον Άρη, κατέληγες σε πρόβλημα. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Αργεντίνος δεν αποκτήθηκε απλά για να διαδραματίσει βασικό ρόλο, αλλά με την προσδοκία της αντικατάστασης του Ματέο Γκαρσία.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (σ. σ. οι δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ο 25χρονος δεν φάνηκε ιδιαίτερα και μοιραία δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Μίκαελ Ένινγκ. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνετέλεσε βέβαια η εκπληκτική χρονιά του Γιάννη Φετφατζίδη, η… δεύτερη νιότη του Μπρούνο Γκάμα και το γεγονός ότι οι άλλοι μεσοεπιθετικοί ήταν στις πρώτες επιλογές του Γερμανού τεχνικού.

Κατά συνέπεια, δεν χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερα από 15 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της περσινής χρονιάς, ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε στα 537 αγωνιστικά λεπτά και γενικώς είχε ρόλο υποστηρικτικό, παίκτη δηλαδή ο οποίος ερχόταν από τον πάγκο. Αυτός άλλαξε στα Playoffs.

Προφανώς ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έχει διαβάσει Θεόκριτο, ο οποίος είχε γράψει ότι η… «πενία τέχνας κατεργάζεται», αλλά ελλείψει παικτών υποχρεώθηκε να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο κι έτσι έπαιξε 791 λεπτά στην τελική φάση του περσινού Πρωταθλήματος και είναι αλήθεια ότι μέσα από τις εμφανίσεις του καλλιέργησε την ελπίδα για κάτι καλύτερο στη φετινή χρονιά.

«ΤΡΕΜΕΙ» Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι σε τέσσερις θέσεις δεν έχει αγωνιστεί, αν και για τη μία (αυτή του αριστερού μπακ) κρατάμε επιφύλαξη γιατί (πρέπει να) είχε υπάρξει παιχνίδι στη διάρκεια του οποίου (θα) χρειάστηκε να ανταποκριθεί και σ’ αυτή την αποστολή. Στην καριέρα του, ο Μαντσίνι δεν έχει χρησιμοποιηθεί στόπερ αλλά και τερματοφύλακας. Αυτό επιβεβαιώνει το γράφημα της ιστοσελίδας transfermarkt στο οποίο καταγράφονται οι θέσεις στις οποίες έχει αγωνιστεί ένας παίκτης και στην περίπτωση του «λεγάμενου», καλύπτονται τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Δεν αποτυπώνεται η θέση του δεξιού μπακ στην οποία χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον εκτός έδρας με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΚΟΡΥΦΗ

Ελλείψει φορ, στα περσινά Playoffs, χρειάστηκε να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Η πρώτη του φορά (στην ίδια θέση) ήταν σε αγώνα της Οσέρ με τη Σοσό τον Απρίλη του 2019. Το περασμένο καλοκαίρι χρησιμοποιήθηκε σε τέσσερα παιχνίδια, το ίδιο έγινε και φέτος στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία. Προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε ότι του ταιριάζει περισσότερο παρότι σε επίπεδο παραγωγής τερμάτων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτελεσματικός, δεδομένου του ότι έχει να επιδείξει το υπέροχο τέρμα που σημείωσε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό κι αυτό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο.

Εντούτοις, κριτήριο αξιολόγησης της παρουσίας ενός παίκτη δεν είναι μόνο το γκολ και ειδικά στην περίπτωση του Άρη, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που έχουν εξίσου μεγάλη σημασία. Για τον Άκη Μάντζιο, ακόμη και ο φορ περιοχής οφείλει να ενισχύσει την πρώτη γραμμή πίεσης, να δημιουργεί χώρους, να έχει τη δυνατότητα εναλλαγής θέσεως και γενικώς να ταιριάζουν τα χνώτα του με τους υπόλοιπους της (μεσο)επιθετικής γραμμής. Προς αυτήν την κατεύθυνση η συνύπαρξη με τους Φακούντο Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία μάλλον έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς ο παίκτης που προβλημάτισε πέρυσι, φέτος άλλαξε την εικόνα του.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Φέτος μετρά οκτώ παρουσίες στο βασικό σχήμα καθώς είναι αλήθεια ότι εν μέρει θυσιάστηκε στον βωμό της προσπάθειας «αναγέννησης» του Ματέα Γκαρσία. Έχει όμως μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι στο μυαλό του Άκη Μάντζιου αποτελεί λύση πρώτης γραμμής, ειδικά από τη στιγμή που ο Άρης παρουσίασε καλύτερη λειτουργία και αποδείχθηκε παράλληλα πιο δημιουργικός με τον Αργεντίνο στην κορυφή της επίθεσης. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Μαντσίνι στοιχειοθετεί ένα από τα μεγαλύτερη αγωνιστικά οφέλη του Άρη στη φετινή χρονιά και με την παρουσία του ουσιαστικά γίνεται απόσβεση της επένδυσης που έχει για χατίρι του πριν από (περίπου) δύο χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα