Ντάνιελ Μαντσίνι: Προς το παρόν, δείχνει χαμένο στοίχημα

Ντάνιελ Μαντσίνι: Προς το παρόν, δείχνει χαμένο στοίχημα

Ντάνιελ Μαντσίνι: Προς το παρόν, δείχνει χαμένο στοίχημα

bet365

Η πιο δαπανηρή επένδυση του Άρη το περασμένο καλοκαίρι, ο Ντάνιελ Μαντσίνι, προς το παρόν εξελίσσεται σε χαμένο στοίχημα καθώς δεν κατάφερε ούτε κατ’ ελάχιστο να ανταποκριθεί στον ρόλο του αντικαταστάτη του Ματέο Γκαρσία.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Αργεντίνοι δεν χαρακτηρίζονται για το υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητάς του, χρειάζονται περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους και ειδικά στην περίπτωση του Άρη, αυτό αποδείχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις με πιο τρανή αυτή του Λεάντρο Γκρασιάν. Βέβαια, στην αντίστοιχη του Ντάνιελ Μαντσίνι υπάρχει μια σημαντική διαφορά η οποία σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Άρης δεν αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του. Γιατί, πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προηγήθηκαν δύο γεμάτα χρόνια παρουσίας στο γαλλικό Πρωτάθλημα. Ενδεχομένως αυτό το στοιχείο να λήφθηκε υπόψη και να εκτιμήθηκε (το περασμένο καλοκαίρι) ότι στοιχειοθετούσε επιλογή χαμηλού ρίσκο καθότι διέθετε ευρωπαϊκή εμπειρία.

Το να σταθεί κανείς στο περασμένο καλοκαίρι και στα κριτήρια της επιλογής του Μαντσίνι δεν στοιχειοθετεί εμμονή, καθώς είναι απαραίτητο να κατατεθούν τα δεδομένα που οδήγησαν σε μια μεγάλη δαπάνη, στην επιλογή του 24χρονου Αργεντίνου ίσως και στην ακύρωση μιας συμφωνίας μ’ έναν άλλον παίκτη.

Αναζητώντας τον αντί-Ματέο

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συζήτηση άρχισε πολύ νωρίτερα από το περασμένο καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, στον Άρη μέτρησαν τις πιθανότητές τους όταν προχώρησαν σε μια ενέργεια υψηλού ρίσκο η οποία (ενδεχομένως) να αποτέλεσε ένα μέρος της διαπραγματευτικής πολιτικής τους. Γιατί η αξιόλογη πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του Ματέο Γκαρσία στη Λας Πάλμας έγινε τον Γενάρη του 2019 και οι «κίτρινοι» ακούμπησαν στο τραπέζι 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Η αρνητική απάντηση έδειξε τις προθέσεις των Ισπανών, την πεποίθησή τους για την εξασφάλιση μεγαλύτερου ποσού και ταυτόχρονα κατέστη σαφές ότι ο Αρης κάποια στιγμή θα αναγκαζόταν να αποσυρθεί από τη διεκδίκησή του. Ο τελικός συμβιβασμός με την απώλεια του Ματέο Γκαρσία έγινε στη διάρκεια της… δημοπρασίας που κήρυξε η Λας Πάλμας. Ο Αρης άντεξε μέχρι ενός σημείου, αντιλήφθηκε ότι ήταν αδύνατο να λογαριαστεί με ομάδες οι οποίες είχαν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα και υποχρεωτικά κοίταξε άλλες περιπτώσεις παικτών.

Στην πραγματικότητα, σχετική προεργασία είχε γίνει και οι «κίτρινοι» βρέθηκαν ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία με τον Ρομέν Φιλιποτό. Αν η επιλογή του Μαντσίνι (εκτιμήθηκε ότι) εμπεριείχε χαμηλό ρίσκο, αυτή του 32χρονου βραχύσωμου Γάλλου επιθετικό είχε… μηδαμινό. Γιατί είχε γεμάτες χρονιές στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού Πρωταθλήματος, την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια με τη φανέλα της Οσέρ έχοντας πέντε τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Φαίνεται όμως ότι υπήρξαν ενδοιασμοί λόγω της ηλικίας του καθώς ο Φιλιποτό διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του. Κι έτσι, η δική του περίπτωση μπήκε στο ψυγείο και προτιμήθηκε αυτή του (κατά οκτώ χρόνια νεότερο) Ντάνιελ Μαντσίνι.

Δεν μπήκε στα παπούτσια του Γκαρσία

Αντικειμενικά, ο Μαντσίνι είχε τη δυσκολότερη αποστολή καθώς οι ίδιοι οι άνθρωποι του Άρη τον «βάφτισαν» αντικαταστάτη του Ματέο Γκαρσία, ασχέτως του ότι στην εξέλιξη της χρονιάς φάνηκε ότι αυτός ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης. Και δεν θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά γιατί ήταν αναγκαία η αιτιολόγηση της καταβολής 400.000 ευρώ στην Οσέρ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του και ταυτοχρόνως, η υπογραφή τριετούς συμβολαίου συνεργασίας. Όταν δηλαδή μια ομάδα «μετρημένων» οικονομικών δυνατοτήτων προχωρά σε επένδυση αυτού του ύψους, προφανώς παραχωρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον αθλητή. Η ανακοίνωση της συμφωνίας του Άρη με τον Μαντσίνι έγινε μόλις τρία 24ώρα πριν το ντεμπούτο του! Στις 28 Αυγούστου η ΠΑΕ προχώρησε στην επίσημη κοινοποίηση της συμφωνίας και στις 31 του ίδιου μήνα, ο παίκτης πήρε φανέλα βασικού στην εκτός έδρας ήττα από τον Βόλο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό (το ντεμπούτο) θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, ωστόσο, έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, ήταν ακόμη περισσότερα τα ελαφρυντικά.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν το ένα από τα μόλις τέσσερα στα οποία ξεκίνησε βασικός ο Μαντσίνι. Λίγο η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιούν οι Μπράνο Γκάμα, Γιάννης Φετφατζίδης οι οποίοι αγωνίζονται στα επιθετικά άκρα, λίγο το σύστημα (4-4-1-1) που χρησιμοποιεί ο Άρης – κυρίως επί ημερών Μίκαελ Ένινγκ – και πολύ περισσότερο η αγωνιστική παρουσία του παίκτη, περιόρισαν στο ελάχιστο τις βασικές συμμετοχές του. Για την ακρίβεια, με εξαίρεση το πολύ καλό παιχνίδι του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», ο Αργεντίνος δεν πέτυχε τίποτε περισσότερο από την απλή παρουσία του στο rotation της ομάδας. Σε σύνολο 17 αγώνων και 635 λεπτών συμμετοχής μετρά μία ασίστ, χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, εξαίρεση αποτέλεσε ο αγώνας Πρωταθλήματος με την Ξάνθη όπου έπαιξε στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχοντας στη διάθεσή του περισσότερους χώρους.

Καταλήγοντας, μέχρι στιγμής ο Ντάνιελ Μαντσίνι στοιχειοθετεί ένα από τα φετινά αγωνιστικά στοιχήματα του Άρη διότι δεν ανταποκρίθηκε στον αγωνιστικό ρόλο για τον οποίον αποκτήθηκε, είτε γιατί δεν μπόρεσε είτε γιατί δεν έπεισε τον Μίκαελ Ένινγκ ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει.
...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα