ΑΕΚ: Το βραχυκύκλωμα στην επιθετική ανάπτυξη

ΑΕΚ: Το βραχυκύκλωμα στην επιθετική ανάπτυξη

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το βραχυκύκλωμα στην επιθετική ανάπτυξη

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ σουλούπωσε αρχικά την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης επανήλθε, ενώ οι κιτρινόμαυροι προβληματίζονται πλέον και στην επιθετική ανάπτυξη.

Η ήττα από τον Άρη και η απογοητευτική εμφάνιση της ΑΕΚ, έριξαν την Ένωση στην 4η θέση της βαθμολογίας. Οι κιτρινόμαυροι έπειτα από ένα σερί πέντε νικών με τον Μανόλο Χιμένεθ, μετρούν μόλις μία στα πέντε τελευταία παιχνίδια κατά τα οποία δέχονται δύο γκολ ανά ματς, με εξαίρεση το νικηφόρο πέρασμα από το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Ο Χιμένεθ σουλούπωσε την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, ωστόσο στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και στις ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη, η έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένες φάσεις κόστισαν ακριβά στην Ένωση, η οποία ξαναδέχεται εύκολα γκολ. Ήταν ένα φαινόμενο που είχε παρουσιαστεί έντονα επί των ημερών Καρέρα, περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την έλευση του Χιμένεθ, όμως κάνει εκ νέου την εμφάνισή του το τελευταίο διάστημα, κάτι που έχει τονιστεί και από τον Ανδαλουσιανό προπονητή προς τους παίκτες.

Ο μέσος όρος τελικών που παράγει η ΑΕΚ έπεσε

Συνολικά, ο Σεβιγιάνος τεχνικός έχει καταφέρει να διορθώσει την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του καταφέρνοντας να ρίξει τις τελικές που δεχόταν η ΑΕΚ επί Καρέρα. Τότε, μέσο όρο ανά παιχνίδι η κιτρινόμαυρη άμυνα δεχόταν 7,25 τελικές στα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ με τον Χιμένεθ το ποσοστό αυτό έχει πέσει στις 5,5 ανά ματς. Ωστόσο, την ίδια στιγμή με τον Χιμένεθ στον πάγκο η ΑΕΚ εμφανίζει πρόβλημα στη δημιουργία και στην επιθετική ανάπτυξη, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις τελικές που η ίδια κάνει στην αντίπαλη άμυνα. Με τον Καρέρα η Ένωση δημιουργούσε μέσο όρο 10,5 τελικές ανά ματς στο πρωτάθλημα, ενώ με τον Χιμένεθ ο αριθμός έχει πέσει στις 8,3 τελικές ανά παιχνίδι.

Οι χαφ, ο Τάνκοβιτς και ο Μάνταλος

Οι τραυματισμοί των Γαλανόπουλου και Σάκχοφ ήρθαν να μειώσουν τις επιλογές του Χιμένεθ στον άξονα. Οι Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι, όπως φάνηκε και στο ματς με τον Άρη, δεν έχουν τη δυνατότητα να κουβαλήσουν μπάλα και να δημιουργήσουν πατώντας στα όρια ή μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όπως μπορούσαν να το κάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό οι Γαλανόπουλος και Σάκχοφ. Την ίδια στιγμή το ντεφορμάρισμα του Μάνταλου το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό και με τον πρόσφατο τραυματισμό του, στέρησε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να παίρνει πρωτοβουλίες από τον άξονα. Επίσης με τον Χιμένεθ ο χρόνος συμμετοχής του Τάνκοβιτς είναι περιορισμένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύνδεσμος με Ολιβέιρα ή Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ περιμένει τα πάντα από τον Λιβάι Γκαρσία

Έχοντας σημαντικό πρόβλημα δημιουργίας από τον άξονα, η ανάπτυξη της ΑΕΚ περιορίζεται από τα άκρα και εκεί, όπως έχει φανεί ειδικά στα τελευταία ματς, στηρίζεται αποκλειστικά στον Λιβάι Γκαρσία στη δεξιά πτέρυγα. Ο 23χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ξεχωρίζει μέσα σε αυτήν την προβληματική εικόνα των κιτρινόμαυρων, ωστόσο δεν μπορεί από μόνος του να βρει τη λύση στο επιθετικό κομμάτι και σε κάθε παιχνίδι. Ο Γκαρσία θέλει στηρίγματα, ενώ η μονοδιάστατη ανάπτυξη της ΑΕΚ από τη δεξιά πλευρά την κάνει προβλέψιμη στον αντίπαλο.

Η ΑΕΚ σκοράρει μόλις ένα γκολ ανά παιχνίδι

Το αποτέλεσμα στην προβληματική επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ αντικατοπτρίζεται στην παραγωγικότητά της. Στα εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Χιμένεθ η Ένωση βρίσκει μέσο όρο 1 γκολ ανά ματς, τη στιγμή που στα πρώτα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος μπορεί η άμυνα να πελαγοδρομούσε, ωστόσο η ΑΕΚ έβρισκε μέσο όρο 1,9 γκολ σε κάθε αναμέτρηση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα