Η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα, τα εύκολα γκολ που (ξανα)δέχεται και το πισωγύρισμα της ΑΕΚ

Κώστας Τόπας
Η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα, τα εύκολα γκολ που (ξανα)δέχεται και το πισωγύρισμα της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ υπέστη την πέμπτη της ήττα στο πρωτάθλημα και υποχώρησε στην τρίτη θέση, με 40 βαθμούς. Από το 2011 είχε να χάσει η Ενωση δύο κολλητά εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους εκτός των Βig-4, έχοντας ξανά τον Χιμένεθ στον πάγκο!

Η ΑΕΚ γνώρισε με κατεβασμένα χέρια νέα ήττα στο ΟΑΚΑ, την δεύτερη εντός έδρας σερί της στο πρωτάθλημα, σε διάστημα λιγότερο δύο εβδομάδων, με αποτέλεσμα να αφήσει την δεύτερη θέση και να υποχωρήσει στην τρίτη και στο -2 από τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε για τέταρτη φορά στην ιστορία της Α' Εθνικής, εκτός έδρας την Ένωση.

Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι πως τελευταία φορά που ο Άρης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ ήταν στις 5 Φεβρουαρίου του 2011 με 2-1, με την ΑΕΚ να είχε τότε ξανά στον πάγκο της , όπως και την Κυριακή (07/02) τον Μανόλο Χιμένεθ. Με τη διαφορά ότι τώρα οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με καθαρό σκορ (0-2). Βέβαια, πάει καιρός από τότε που η ΑΕΚ γεύτηκε τη χαρά της νίκης στο «σπίτι» της στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν περάσει 22 ημέρες, από τότε που επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1.

Τα εύκολα γκολ που (ξανα)δέχεται και το… déjà vu

Οσον αφορά το παιχνίδι με τον Άρη, η ΑΕΚ είδε την εστία της να παραβιάζεται δύο φορές. Αρχικά στο 29’ ο Ρόουζ με κεφαλιά έκανε το 0-1 και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σίλβα «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του. Η Ενωση έζησε κάτι σαν… déjà vu καθώς και στην προηγούμενη της ήττα στο ΟΑΚΑ, από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δέχθηκε γκολ σχεδόν στα ίδια λεπτά από τον αντίπαλο της. Οι Γιαννιώτες τότε είχαν σκοράρει στο 33’ και στο 87’και το βράδυ της Κυριακής (07/02) οι «κίτρινοι» βρήκαν δίχτυα στο 29’ και στο 90+1’. Η ΑΕΚ κι από τα δύο ματς έφυγε με άδεια χέρια…

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2020 και συγκεκριμένα στις 27 Δεκέμβρη, η ΑΕΚ προχώρησε στην αντικατάσταση του Μάσιμο Καρέρα με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός επτά ημέρες μετά την πρόσληψη του, έκανε ντεμπούτο στο «Καραϊσκάκης» . Ωστόσο, δεν πρόλαβε να «συμμορφώσει» την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η ομάδα να γνωρίσει την ήττα με 3-0. Εκτοτε έχτισε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών. Σημειωτέον δε ότι στις τρεις από τις τέσσερις νίκες, η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς με το «1-0», με Παναιτωλικό (εντός), Λαμία (εκτός) και Άρη (εκτός). Στη συνέχεια πήρε ακόμη ένα τρίποντο αλλά με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο. Ηταν και η πρώτη φορά, μετά το σερί των τριών αγώνων με ανέπαφη εστία, που η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ.

Μπορεί βέβαια να μην το πλήρωσε εκείνη την αγωνιστική αλλά την αμέσως επόμενη στην Τούμπα, οι «κιτρινόμαυροι» είδαν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές και στο τέλος έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη, με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Από τη μέρα που η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στο ΟΑΚΑ και στον αγώνα με τον Ατρόμητο, οι αμυντικές αδυναμίες της ομάδας που είχε η ομάδα από την αρχή της σεζόν βγήκαν ξανά στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι της να σκοράρουν εις βάρος της, με σχετική ευκολία. Συγκεκριμένα από τις 17 Γενάρη μέχρι σήμερα η Ενωση έχει δεχθεί επτά τέρματα και μέσα σε αυτό το διάστημα 22 ημερών μετράει μόνο δύο νίκες, έχοντας μία ισοπαλία και δύο ήττες στο πρωτάθλημα. Σύνολο: Επτά βαθμοί για το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ισοφάρισε την επίδοση της σεζόν 18/19

Η ΑΕΚ υπέστη την πέμπτη ήττα της στο πρωτάθλημα, μετρώντας και 12 νίκες - τέσσερις ισοπαλίες και πλέον υποχώρησε ξανά στην τρίτη θέση, με 40 βαθμούς. Βρίσκεται στο -2 από την δεύτερη θέση αλλά το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι πέντε στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της φετινής Super League Interwetten, είναι στο -17 από τον Ολυμπιακό. Κάτι ανάλογο είχε ζήσει ξανά η Ένωση τη σεζόν 18/19.

Όπως σήμερα έτσι και τότε, η ΑΕΚ μετά από 21 αγωνιστικές ήταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς και στην ίδια διαφορά από τον πρωτοπόρο τότε, ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η τελική κατάταξη την βρήκε στην ίδια θέση με 57 βαθμούς και στο -23 από τους «ασπρόμαυρους». Μόνο τη σεζόν 17/18 που κατέκτησε το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε περισσότερους βαθμούς, μετά το πέρας 21 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, απ’ ότι έχει τώρα. Τότε απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής, ούσα πρώτη με 47 βαθμούς και στο +1 από τον ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, η φετινή διαφορά με τον Ολυμπιακό δεν είναι η μεγαλύτερη που έχει τις τελευταίες έξι σεζόν, μιας και το 15/16 η ΑΕΚ ήταν με 39 βαθμούς δεύτερη και στο -22 από τους «ερυθρόλευκους»!

Αναλυτικά οι πίνακες και η θέση της ΑΕΚ μετά από 21 αγώνες στο πρωτάθλημα:

  • 21η αγωνιστική 15/16: 2η θέση με 39 βαθμούς και -22 από κορυφή

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

Ολυμπιακός

61

ΑΕΚ

39

Παναθηναϊκός

38

Πανιώνιος

34

Αστέρας Τρίπολης

31

  • 21η αγωνιστική 16/17: 5η θέση με 33 βαθμούς και -18 απο κορυφή

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

Ολυμπιακός

51

Πανιώνιος

41

ΠΑΟΚ

39

Παναθηναϊκός

38

ΑΕΚ

33

  • 21η αγωνιστική 17/18: 1η θέση με 47 βαθμούς στο +1

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

ΑΕΚ

47

ΠΑΟΚ

46

Ολυμπιακός

40

Ατρόμητος

39

Πανιώνιος

31

  • 21η αγωνιστική 18/19: 3η θέση με 40 βαθμούς και -17 από κορυφή

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

ΠΑΟΚ

57

Ολυμπιακός

48

ΑΕΚ

40

Ατρόμητος

39

Αρης

33

  • 21η αγωνιστική 19/20: 3η θέση με 38 βαθμούς και -14 από κορυφή

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

ΠΑΟΚ

52

Ολυμπιακός

51

ΑΕΚ

38

Παναθηναϊκός

34

Αρης

29

  • 21η αγωνιστική 20/21: 3η θέση με 40 βαθμούς και -17 από κορυφή

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

Ολυμπιακός

57

Αρης

42

ΑΕΚ

40

ΠΑΟΚ

40

Παναθηναϊκός

38

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα