Δουβίκας vs Μπαράλες και.. όποιος αντέξει (vids)

Gazzetta team
Δουβίκας vs Μπαράλες και.. όποιος αντέξει (vids)

bet365

Τα «κανόνια» του Βόλου και του Αστέρα Τρίπολης έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού αλλά ανάλογη ευχέρεια στο σκοράρισμα και από την προσωπική τους παρουσία θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, το σημερινό ντέρμπι εξάδας του Πανθεσσαλικού
Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτηρίζεται και είναι το σημερινό (7/2) ματς του Πανθεσσαλικού, όπου ο Βόλος θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες βρίσκονται στο «+9» από τους γηπεδούχους και προβάλουν ως το ακλόνητο φαβορί να μπουν στην εξάδα και να πλαισιώσουν τους «Big 5» που έχουν εδραιωθεί.
Κακά τα ψέμματα ο Θεσσαλοί θα παίξουν ίσως το τελευταίο τους χαρτί, αφού σε περίπτωση νίκης θα πάρουν και την ισοβαθμία, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους και με ισοπαλία θα διατηρηθούν απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους (κυρίως από τη στιγμή που ο Ατρόμητος έχασε χθες τον Παναθηναϊκό) και ο αγώνας είναι ένα ντέρμπι, Με τα όλα του μάλιστα.
Που κρίνονται αναμετρήσεις όπως αυτές; Μα στο γκολ, εκεί βρίσκεται η πεμπτουσία του αθλήματος και αυτόματα κατά νου μας έρχονται δύο ονόματα. Εκείνα του Τάσου Δουβίκα και φυσικά του Χερόνιμο Μπαράλες.
Ο 21χρονος συγκαταλέγεται στις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος και προέρχεται μάλιστα από τον Αστέρα. «Απόφοιτος» των ακαδημιών του, έφυγε το καλοκαίρι με προορισμό την Μαγνησία όπου κάνει... παπάδες. Σε 20 φετινά ματς της Super League έχει βρει δίχτυα 7 φορές, ενώ πιστώνεται και 2 τέρματα που έχουν πετύχει συμπαίκτες του από την άσπρη βούλα, σε εκτελέσεις πέναλτι που καταλογίστηκαν επί του ίδιου (σε αμφότερα σκόραρε ο Μπαριέντος σε Περιστέρι και Φάληρο).
Από τα 7 του γκολ μόνο ένα είναι με πέναλτι (το 1-0 των «Ζωσιμάδων») και τα άλλα 6 προέρχονται με τελικές του μέσα από το αντίπαλο κουτί. Μέχρι στιγμής μετρά 31 άρα χρειάζεται μόλις 4,4 για να βρει δίχτυα, ενώ παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, κρατήστε πως στη Ριζούπολη και στην «επική» μερική ανατροπή της ομάδας του από 3-0 σε 3-3, βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.
Παίζει στο όριο του οφ σάιντ και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του ώστε να βγει στην κόντρα ή να εκμεταλλευτεί κάποια κάθετη. Κάτι που πετυχαίνει με μεγάλη επιτυχία.
Είναι χαρακτηριστικές οι δύο μεγάλες του ευκαιρίες σε Λάρισα και Γιάννινα, όπου στην πρώτη ο Μπάγιτς απέκρουσε το μεταξύ τους τετ α τετ, στη δεύτερη το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Πρόκειται για φορ περιοχής, όπου συχνά-πυκνά εκτελεί με τη μία, αλλά μπορεί και να φτιάξει μόνος του φάσεις. Η κίνησή του στο πρόσφατο 1-1 του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο είναι χαρακτηριστική, όπως και το «ψαλιδάκι» που επιχείρησε να πετύχει στον αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων.
Ο Μπαράλες από την πλευρά του δύναται να χαρακτηριστεί ως ο «κυρίαρχος των αιθέρων». Εκ των κορυφαίων κεφαλοσφαιριστών που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, σε 16 εμφανίσεις του στην κατηγορία έχει ήδη πετύχει 10 γκολ. Ομως με τον Α ή Β τρόπο έχει συμμετάσχει στα 15 από τα 21 τέρματα του Αστέρα στο πρωτάθλημα, ποσοστό που αποτυπώνει πόσο κομβικός είναι για την ομάδα του. Μετά το 2-0 επί του Παναιτωλικού το gazzetta.gr ανέλυσε πως εκείνη τη στιγμή πως η αναλογία ήταν 14/17.
Εκτοτε ο 33χρονος «έχασε» λόγω καρτών τα παιχνίδια με ΟΦΗ, Αρη όπου οι Αρκάδες πέτυχαν 3 τέρματα (νίκες με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα), ενώ σκόραρε στο 1-0 επί της ΑΕΛ, άρα πλέον έχει δηλώσει παρών στα 15 από τα 21.
Φορ «θωρηκτό» που βγαίνει εκτός περιοχής και υποδέχεται την πρώτη μπάλα, εύλογα ελέω σωματοδομής, εξαιτίας της παρουσίας του στην κορυφή της επίθεσης κάθε σέντρα ή στατική φάση του Αστέρα «μυρίζει» (καθαρή) ευκαιρία.
Παράλληλα δεν χρειάζεται πολλές τελικές για να σκοράρει, μόλις 3,5 κατά μέσο όρο, και είναι παίκτης που «φτιάχνει» παιχνίδι. Οχι μόνο γιατί μπορεί να δώσει την ασίστ, αλλά επειδή «τραβά» πάνω του αντιπάλους και υπάρχουν κενοί χώροι για τους συμπαίκτες του. Θυμηθείτε το γκολ του Κρεσπί με τον Ατρόμητο, όπου ο Ισπανός άνοιξε ανενόχλητος το σκορ μετά από απομάκρυνση του Τομάσεβιτς σε δική του κεφαλιά και ενώ η άμυνα των φιλοξενουμένων είχε πάει στον Αργεντινό.
Αν μάλιστα οι Γιαννιώτης και Κλέιμαν δεν είχαν αντιδράσει εξαιρετικά σε απόπειρές του να σκοράρει στα ματς με Ατρόμητο και Βόλο αντίστοιχα (απείλησε με κεφαλιά και από την άσπρη βούλα), τότε το κοντέρ του θα είχε «γράψει» περισσότερα γκολ. Στεκόμαστε σε αυτές τις 2 φάσεις γιατί ήταν on target και δείχνουν άκρως χαρακτηριστικές και όχι σε άλλες κλασικές χαμένες του ευκαιρίες.
Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΩΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ
Για την ιστορία οι δυο τους που ήταν συμπαίκτες πέρσι στον Αστέρα, αλλά συνυπήρξαν στο γήπεδο μόνο σε ένα ματς και για λίγα μόνο λεπτά. Στις 12 Δεκεμβρίου του 2019 οι Αρκάδες είχαν κερδίσει τότε την Ξάνθη με 5-0 και ο νεαρός στράικερ αντικατέστησε στο 89' τον Μαρκ Φερνάντεθ, έτσι έπαιξε παρτενέρ του Αργεντινού μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Σε ακόμη ένα, το 0-0 των play out με τον Πανιώνιο ο Δουβίκας είχε αντικαταστήσει τον Μπαράλες στην ανάπαυλα.
Ετσι τα κέφια των δύο που ναι μεν έχουν διαφορετικό στυλ αλλά ανάλογη ευχαίρια στο σκοράρισμα, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το σημερινό ματς που έχει... άρωμα play off.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα