Νιάς: Η αρχηγία, το δεξί άκρο της άμυνας και η Γιουνάιτεντ

Κώστας Ζάλιαρης
Νιάς: Η αρχηγία, το δεξί άκρο της άμυνας και η Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Σεχ Νιάς είναι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού και ο νεαρός χαφ φαίνεται πως έχει την σωστή νοοτροπία για να βοηθήσει τους «πράσινους» ακόμα και στο άκρο της άμυνας που υπάρχει ανάγκη...

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής ανδρώθηκε στα τμήματα υποδομής της Λιλ, αλλά έχει προλάβει να καταγράψει μόλις δυο συμμετοχές με το ανδρικό τμήμα, παίζοντας ελάχιστα λεπτά σε ένα ματς πρωταθλήματος και 71 λεπτά στο Europa League, τη νύχτα που η ομάδα του απέτυχε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο Λάζλο Μπόλονι και ο Πιέρ Ντρεοσί href="https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1560137/o-panathinaikos-anakoinose-kai-ton-nias">τον ξεχώρισαν από την αγορά του γαλλικού ποδοσφαίρου, η ηλικία του ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του Ρουμάνου κόουτς που θέλει πολύ να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και η αλήθεια είναι ότι έστω και κατ' ανάγκη, έχει εμπειρία ως δεξί μπακ...

id="head-0">Αρχηγός στην δεύτερη ομάδα της Λιλ

Λόγω και της φύσης της θέσης του, αμυντικός χαφ που ασφαλώς γνωρίζει πως να παίξει και ως στόπερ έχοντας καταγράψει συμμετοχές στο κέντρο της άμυνας, ο Σεχ Νιάς είχε κερδίσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην δευτέρη ομάδα της Λιλ.

Βέβαια, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, υπάρχει τεράστια απόσταση από το επίπεδο των υποδομών, μέχρι σε αυτό της Ligue1 της Γαλλίας και μετέπειτα του Europa League από το οποίο φέτος αποκόμισε την πρώτη του εμπειρία, έχοντας βρεθεί και στον πάγκο σε τρεις αναμετρήσεις (τις δύο με την Μίλαν και μια με την Σπάρτα Πράγας).

Με την δεύτερη ομάδα των «λιλουά», όπου φυσικά είχε παίξει και στο Youth League της UEFA, είχε πετύχει ένα γκολ και είχε και μια ασίστ.

id="head-1">Το ματς με την Σέλτικ και η άγνωστη θέση

Ο Σεχ Νιάς για πρώτη φορά στην καριέρα του κλήθηκε να παίξει ως δεξί μπακ στην αναμέτρηση με τους «καθολικούς» στην Γλασκώβη για το φετινό Europa League. Η Λιλ ηττήθηκε με σκορ 3-2 και απέτυχε να εξασφαλίσει την κορυφή του ομίλου της, με τον Νιασέ να παίζει ως δεξί μπακ.

«Η αλήθεια είναι ότι μου ήταν μια παντελώς άγνωστη θέση... Ωστόσο, ο προπονητής μου έδωσε την εμπιστοσύνη που επιζητούσα για να παίξω και ν' αποδώσω σε μια θέση που δεν είναι δική μου δουλειά και δεν την έχω μάθει. Tον τελευταίο καιρό αισθανόμουν έτοιμος για την ευκαιρία μου και περίμενα. Έδωσα τα πάντα και θέλω να πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα» είχε δηλώσει μετά από εκείνο το ματς.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στο δεξί άκρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός πέρα από τον Φακούντο Σάντσες... δεν έχει άλλον, με τον Γιοάν Μολό ν' ανταποκρίνεται μεν σωστά στον ρόλο λόγω και της επιθετικής του φύσης για τις προωθήσεις, όμως, δεξί μπακ δεν είναι. Ούτε ο Νιάς παίζει εκεί, αλλά σίγουρα ο Μπόλονι θα γνωρίζει πως ο νεαρός έχει προσφέρει και εκεί.

id="head-2">Το όνειρο της Γιουνάιτεντ και ο ρεαλιστικός στόχος

Δηλώνοντας λάτρης της Premier League και παρακολουθώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Νιάς δεδομένα θα ήθελε κάποια στιγμή στην καριέρα του να σταθεί τόσο τυχερός και να έχει αποδείξει την αξία του ώστε να χτυπήσει το τηλέφωνό του και ν' ακούσει για ενδιαφέρον των «κόκκινων διαβόλων».

Ήθελε πολύ να κληρωθεί η Λιλ με την ομάδα του Σόλσκιερ για να βιώσει ένα μεγάλο όνειρο, όμως, η γαλλική ομάδα έπεσε πάνω στον Άγιαξ. Το θέμα είναι ότι έπρεπε πλέον να φανεί ρεαλιστής κι αφού προέκυψε ευκαιρία για να πάρει συμμετοχές και ν' αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες από ποδόσφαιρο πρώτης κατηγορίας, ο Παναθηναϊκός ήταν κάτι που έπρεπε να εκμεταλλευτεί.

id="head-3">ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα