Άλλη ΑΕΚ πέρυσι στο ΟΑΚΑ κι άλλη φέτος

Άλλη ΑΕΚ πέρυσι στο ΟΑΚΑ κι άλλη φέτος

Κώστας Τόπας
Άλλη ΑΕΚ πέρυσι στο ΟΑΚΑ κι άλλη φέτος

bet365

Η ΑΕΚ, μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται στο -14 από την κορυφή, έχοντας πετάξει βαθμούς σε πολλά παιχνίδια και ιδιαίτερα στο «σπίτι» της.

Η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσε ένα τεράστιο πισωγύρισμα για την ΑΕΚ, που έβαλε παράλληλα κι ένα τέλος στο αήττητο σερί των πέντε αγωνιστικών (τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία) στο πρωτάθλημα. Με την άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ, η Ενωση κατάφερε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει την αμυντική της συμπεριφορά, να γίνει πιο συμπαγής, με την εικόνα της να μην είναι θελκτική, αλλά να είναι άκρως αποτελεσματική. Μετά το ντέρμπι στο Φάληρο, ακολούθησαν τρία παιχνίδια όπου η ΑΕΚ πήρε «καθαρές» νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) κόντρα σε Παναιτωλικό, Λαμία και Άρη. Επειτα ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, όπου εκεί μπορεί να πήρε τους τρεις βαθμούς, ωστόσο είδε την εστία της να παραβιάζεται από πέναλτι. «Με πονάει που δεχθήκαμε γκολ. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει», ήταν τα λόγια του Χιμένεθ, με το τέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τα παράπονα του για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ.

Μετά το 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης για το Κύπελλο, ακολούθησε το ντέρμπι στην Τούμπα. Εκεί όπου η ΑΕΚ μοιράστηκε βαθμούς με τον ΠΑΟΚ, δεχόμενη για δεύτερη διαδοχική φορά γκολ και μάλιστα δύο.

Οι «κιτρινόμαυροι», μετά την ισοπαλία, ήθελαν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα τους. Παρ’ όλα αυτά τα πλάνα τους δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει, γνωρίζοντας την ήττα στο ΟΑΚΑ με 2-0 από τους Γιαννιώτες. Αυτή ήταν και η δεύτερη ήττα που γνωρίζει η ΑΕΚ, μετά τον ερχομό του Μανόλο Χιμένεθ στον σύλλογο. Όπως επίσης και η δεύτερη φορά όπου η Ενωση δεν παίρνει τίποτα από αγώνα που δίνει «σπίτι» της. Η πρώτη ήταν με τον Παναθηναϊκό (1-2) στις 6 Δεκεμβρίου του 2020 και τώρα ακολούθησε ο αγώνας με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Οι επιδόσεις της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έως τώρα, δεν θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις περυσινές της επιδόσεις της. Φέτος η ομάδα στα δέκα παιχνίδια που έχει δώσει στο γήπεδο της, έχει πάρει 18 βαθμούς. Μετράει πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Από την άλλη τη σεζόν 2019/20 οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών να συγκεντρώσουν 23 βαθμούς. Δηλαδή, πέντε παραπάνω απ’ ότι φέτος, με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, η οποία ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Ξάνθη (1-2). Εκτοτε ακολούθησε ένα αήττητο σερί 14 αγώνων στο ΟΑΚΑ, το οποίο έλαβε τέλος στα Play Off και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-2). Συνολικά, η ΑΕΚ πέρυσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, μαζί με τα Play Off, με δέκα νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα δέκα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ το 2019/20 και το 2020/21:

2019/20

2020/21

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2

ΑΕΚ – Λαμία 3-0

ΑΕΚ – Λαμία 2-0

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ – ΟΦΗ 2-1

ΑΕΚ – Βόλος 3-2

ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-1

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ – Αρης 1-1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0

ΑΕΚ – Βόλος 2-2

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-1

ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1

ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

23 βαθμοί: 6 νίκες – 2 ισοπαλίες – 1 ήττα

18 βαθμούς: 5 νίκες – 3 ισοπαλίες – 2 ήττες

Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι την περυσινή σεζόν είχε συλλέξει περισσότερους βαθμούς στο ΟΑΚΑ συγκριτικά με φέτος, είχε σκοράρει και περισσότερα τέρματα. Συγκεκριμένα, είχε βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 25 φορές σε δέκα παιχνίδια, ενώ φέτος το έχει καταφέρει οκτώ λιγότερες φορές. Από την άλλη ο αριθμός τερμάτων που δέχθηκε φέτος είναι ίδιος μιας και πέρυσι μάζεψε 11 φορές την μπάλα από την εστία της.

Ας δούμε όμως και που βρισκόταν η ΑΕΚ την περυσινή σεζόν, μετά το τέλος 19 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Η Ενωση τότε είχε συγκεντρώσει 34 βαθμούς, ούσα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -12 από την δεύτερη θέση και τον ΠΑΟΚ και στο -13 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η φετινή σεζόν βρίσκει την ΑΕΚ πάλι στην τρίτη θέση αλλά με τρεις βαθμούς παραπάνω συγκριτικά με πέρυσι, στο -2 από τον δεύτερο Άρη αλλά και στο -14 από τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα