Καγκάβα και Κλοπ: Μια σχέση λατρείας με δάκρυα! (vid)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Καγκάβα και Κλοπ: Μια σχέση λατρείας με δάκρυα! (vid)

bet365

Ο Κλοπ χαρακτήριζε τον Καγκάβα ως έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου ξεσπώντας σε δάκρυα στην αποχώρηση του. Ο Ιάπωνας άσος δηλώνει ευγνώμων για τον τεχνικό της Λίβερπουλ. Το gazzetta.gr γράφει για μια σπάνια σχέση παίκτη-προπονητή που σφυρηλατήθηκε στη Βεστφαλία.

O Γιούργκεν Κλοπ, ο προπονητής των τίτλων, αναμορφωτής της Λίβερπουλ και ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς του πλανήτη δεν έκρυψε ποτέ την εκτίμηση και τον θαυμασμό του στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Σίντζι Καγκάβα.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ιάπωνας διεθνής, εκμεταλλευόμενος έναν όρο στο συμβόλαιο του, αποχωρούσε από την Σερέζο Οσάκα με προορισμό την Μπορούσια Ντόρτμουντ έναντι μόλις 350.000 ευρώ.

Μέσα σε μια διετία θα καταγράψει με τους Βεστφαλούς 71 συμμετοχές και 29 γκολ, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο.

Ο Κλοπ, ο οποίος συνεργάστηκε με ουκ ολίγους σταρ του ποδοσφαίρου δεν θα διστάσει να χαρακτηρίσει τον Καγκάβα ως έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, δείγμα της τεράστιας εκτίμησης του για τον 31χρονο μεσοεπιθετικό.

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων στον Κλοπ. Όταν έφτασα στη Ντόρτμουντ το 2010 με οδήγησε στην Bundesliga.

Ένιωσα να με πιστεύει από το ξεκίνημα και απόλαυσα δύο χρονιές υπό τις οδηγίες του.

Το 2014 με έφερε πίσω. Εξελίχθηκα πολύ μαζί του», είχε πει ο Καγκάβα, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 έπαιρνε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ.

«Ο Κλοπ μου είπε πως η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας επειδή αγωνιζόμουν στον σύλλογο.

Ασφαλώς υπήρχαν και άλλοι παίκτες, αλλά τα λεγόμενα του ανέβασαν την ψυχολογία μου στα ύψη.

'Δεν χρειάζεται να ανησυχείς' μου τόνισε. Δεν ανησυχούσα. Όσα μου είπε με έκαναν χαρούμενο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή».

Ο νυν τεχνικός της Λίβερπουλ ήταν από τους πρώτους που σήκωσαν ασπίδα προστασίας στον Καγκάβα, όταν ο τελευταίος αντιμετώπιζε προβλήματα στην προσαρμογή του στο «Οντ Τράφορντ».

Ο Γερμανός μάλιστα δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον τρόπο που χρησιμοποιούνταν ο Ιάπωνας διεθνής στους «κόκκινους διαβόλους». Μάλιστα δήλωνε πως όταν ο Καγκάβα αποχώρησε από την Ντόρτμουντ για τουλάχιστον 20 λεπτά ξέσπασε σε κλάμματα!

«Ο Σίντζι Καγκάβα είναι ένα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου και παίζει μόλις 20 λεπτά στο αριστερό άκρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό ραγίζει την καρδιά μου. Πραγματικά κυλούν δάκρυα στα μάτια μου.

Ο καλύτερος ρόλος για τον Σίντζι είναι στη θέση του κεντρικού μέσου. Είναι παίκτης ο οποίος στη θέση του διαθέτει εξαιρετική όσφρηση για γκολ. Από τους καλύτερους που έχω δει ποτέ.

Για τους Ιάπωνες σημαίνει κάτι περισσότερο να αγωνίζεσαι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά στην Ντόρτμουντ. Όταν αποχώρησε από την Ντόρτμουντ κλαίγαμε ο ένας στον ώμο του άλλου για τουλάχιστον 20 λεπτά».

Αλήστου μνήμης και ο παραλληλισμός που έκανε ο Κλοπ για τον Καγκάβα με ένα... χάμπουργκερ!

«Ο Σίντζι είναι ο παίκτης που κινείται εκπληκτικά στις πιο δύσκολες και στενές περιοχές του γηπέδου.

Είναι σαν τo λουκάνικο στο χάμπουργκερ, διότι οι αντίπαλοι έρχονται πάνω του από όλες τις πλευρές».

Δύο χρόνια αργότερα με εισήγηση του Κλοπ ο Καγκάβα επέστρεψε στη Ντόρτμουντ παίρνοντας τη φανέλα με το Νο 7.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν (2014/15) ο 53χρονος τεχνικός έκλεινε τον κύκλο του στη Ντόρτμουντ...

Δείτε τα 10 καλύτερα γκολ του Καγκάβα με την Ντόρτμουντ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα