Kι αν αντέξει το σκοινί, μπορεί να γίνει ο X-Factor του πρωταθλήματος!

Kι αν αντέξει το σκοινί, μπορεί να γίνει ο X-Factor του πρωταθλήματος!

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Kι αν αντέξει το σκοινί, μπορεί να γίνει ο X-Factor του πρωταθλήματος!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης αναλύει την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Παναθηναϊκό για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα εντός των επόμενων 15 ημερών στο πρωτάθλημα.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Επτά βαθμούς εναντίον Αστέρα, Απόλλωνα, ΑΕΛ, Αρη. Χωρίς Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη, Σάντσες, με τον Μαουρίσιο να επανέρχεται μόνο στο τελευταίο παιχνίδι, του «Κλεάνθης Βικελίδης» για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή με την πείρα και την ποιότητά του. Με μηδέν παθητικό χάρη κυρίως στον Σωκράτη Διούδη: σπανίως σε ομάδα οποιουδήποτε βεληνεκούς είναι ο τερματοφύλακας ο MVP της σε τόσα πολλά σερί παιχνίδια!

Τα πολύ δύσκολα φαίνεται ότι τα πέρασε ανέγγιχτος ο Παναθηναϊκός. Τα πολύ δύσκολα που προέκυψαν από την ανόητη (με την ανοχή της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή) απόφαση του Λάζλο Μπόλονι για οκταήμερη «εορταστική» άδεια με ταξίδια στο εξωτερικό, μετά από την οποία επέστρεψαν μολυσμένοι από τον κορονοϊό τέσσερις βασικοί παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις βασικοί μέσοι του, ενώ μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός μετρούσε μόνο ένα καταγεγραμμένο κρούσμα Covid-19, από το… καλοκαίρι.

ΟΙ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ

Θεωρητικά μιλώντας, οι Πράσινοι, χάρη στον Διούδη, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια ορισμένων ξένων παικτών (Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Μολό, Βέλεθ) και τα κίνητρα που γεννήθηκαν σε ορισμένους πιτσιρικάδες (Ιωαννίδης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, σταθερή αξία ο Αλεξανδρόπουλος) πέρασε με επιτυχία το μεγαλύτερο εμπόδιο της σεζόν μετά την «άκυρη» εκκίνηση με το δίδυμο Πογιάτος – Ρόκα. Και τώρα, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ, έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει την ευκαιρία που ο ίδιος δημιούργησε και να αναδειχθεί σε X-Factor ενός πρωταθλήματος του οποίου η πορεία σχεδόν από τα μέσα του α’ γύρου φαινόταν προδιαγεγραμμένη: με Ολυμπιακό πρωταθλητή και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη να κερδίζουν σχετικά εύκολα τα διαβατήρια για το περίφημο Conference League της επόμενης σεζόν. Εχει τη δυνατότητα μέσα σε 15 ημέρες (από σήμερα μέχρι και το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στις 6 Φεβρουαρίου) να καταστεί ο απρόβλεπτος εκείνος παράγοντας που θα «ανακατέψει» τα πράγματα στις θέσεις «2-5», θα φέρει τα πάνω – κάτω και θα νοστιμίσει με μπόλικο αλατοπίπερο μια φαινομενικά άνοστη αγωνιστική περίοδο ως προς τον ανταγωνισμό! Πώς; Κατακτώντας 10-12 βαθμούς στις τέσσερις αναμετρήσεις με ΟΦΗ, Βόλο, Λαμία, Ατρόμητο.

Απίθανο δεν είναι. Ειδικά με τη θετική αύρα που περιβάλλει την ομάδα στα πρόσφατα παιχνίδια της, την ενισχυμένη αυτοπεποίθηση όλων, τη συσπείρωση μεταξύ των παικτών. Ούτε, όμως και εύκολο, αν κάποιος σκύψει και εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός σ΄αυτούς τους δέκα βαθμούς από την αρχή του 2021. Το ξαναλέμε: αν δεν βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, το άστρο κάποια στιγμή θα σβήσει! Προς το παρόν παραμένει λαμπερό και παρέχει στον Παναθηναϊκό το ισχυρότερο φάρμακο στους ιούς που… κυκλοφορούν στον εσωτερικό του οργανισμού του.

ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η σχέση παικτών – Μπόλονι εξ΄ αρχής δεν ήταν ισορροπημένη κι’ όσο πάει γίνεται και πιο «επικίνδυνη». Πολλά τα περιστατικά (μερικά εκ των οποίων μόνο στον Παναθηναϊκό «βγαίνουν» στη δημοσιότητα), με πιο πρόσφατο τον καυγά στο όριο του… «ξύλου» μεταξύ ενός 19χρονου παίκτη (Χρίστος Σέχου) και του βοηθού προπονητή (Σεργκέι Κουζνετσόφ). Το σκοινί παραμένει τεντωμένο. Τσίτα! Παρά τις νίκες και τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αυτό το πρόβλημα στη σχέση προπονητικού τιμ – παικτών, παραμένει άλυτο από τις πρώτες μέρες έλευσης του Ρουμάνου κόουτς στο Τριφύλλι. Κι αν προκύψει ένα αρνητικό αποτέλεσμα, τι θα συμβεί, όταν ακόμα και οι σερί νίκες δεν μπορούν να παίξουν καταπραϋντικό ρόλο στον οργανισμό του Παναθηναϊκού;

Ο Μπόλονι καλείται να αξιοποιήσει την τεράστια πείρα του: 15 ομάδες, οκτώ χώρες, 674 επίσημα ματς ως προπονητής στα 68 του! Καλείται να βρει την ισορροπία στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού τώρα που έχει στη διάθεσή του και τρεις εκ των τεσσάρων απόντων και να πάρει τον καλύτερο εαυτό από όλους για να γίνει ο άνθρωπος που θα έχει οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σ’ ένα εκκωφαντικό comeback και ένα εντυπωσιακό restart που θα ανατρέψει τις ισορροπίες στα υψηλά βαθμολογικά στρώματα και θα εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες που ενδέχεται να προκύψουν σ’ αυτές τις 15 ημέρες όχι μόνο για τον Αρη με το δύσκολο πρόγραμμα (τρία από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια του εκτός έδρας, τα δύο εξ’ αυτών με Αστέρα και ΑΕΚ), αλλά ακόμα – ακόμα και τις απώλειες των δύο «Δικεφάλων», αρχής γενομένης από το αυριανό ντέρμπι στην Τούμπα (την προσεχή Τετάρτη ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο!).

ΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν χρειάζεται να είναι «καλός» με όλους. Δεν πρέπει να είναι «καλός» με όλους. Ούτε να κάνει εκπτώσεις στις επιλογές του αξιολογώντας βάσει βαρύτητας ονόματος του κάθε παίκτη και όχι βάσει θέλησης, απόδοσης, προσφοράς. Αυτό που καλείται να κάνει είναι να ντριμπλάρει τους «παραλογισμούς» (Μαουρίσιο για 80 λεπτά με τον Αρη, Αθανασακόπουλος βασικός με τον Απόλλωνα και μετά εκτός 18άδας, Μπουζούκης - Μακέντα για 90 λεπτά στον πάγκο εναντίον του Αρη) να μην βάζει «ταμπέλες» στο μυαλό του και να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του, χωρίς αποκλεισμούς. Ολοι έχουν κάτι να δώσουν, αρκεί αυτό να το βρει και να το αναδείξει ένας προπονητής ο οποίος κατάφερε τον Δεκέμβριο να δημιουργήσει μια όμορφη και ανταγωνιστική ποδοσφαιρική ταυτότητα σε μια ομάδα που πήγαινε στα… χαμένα μέχρι τον δικό του ερχομό στην Ελλάδα.

Η σεζόν είναι εξ΄αρχής απρόβλεπτη σε όλες τις χώρες, ο ίδιος ο Μπόλονι είναι απρόβλεπτος ως χαρακτήρας και προπονητής, ο Παναθηναϊκός δεν έκλεισε βροντερά το τάβλι, δεν πέταξε στον αέρα τα πούλια του, αλλά έσωσε την παρτίδα τον Ιανουάριο. Τώρα θα φανεί αν μπορεί και να την πάρει κιόλας, πριν από τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, περιμένοντας και – άγνωστο προς το παρόν - τον αντίπαλό του στον προημιτελικό του Κυπέλλου!

Υ.Γ. Κι' όλα αυτά χωρίς μεταγραφές για τα επόμενα τέσσερα ματς. Όποιος κι αν έρθει, θα παίξει από τον Φεβρουάριο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...