Το ξέσπασμα του Γαλανόπουλου και τα «θέλω» του Χιμένεθ

Το ξέσπασμα του Γαλανόπουλου και τα «θέλω» του Χιμένεθ

Κώστας Τόπας
Το ξέσπασμα του Γαλανόπουλου και τα «θέλω» του Χιμένεθ

bet365

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ μετά από 13 ματς έστω και με το «φτωχό» 1-0, κερδίζοντας ηρεμία αλλά και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.
bwin - Ατρόμητος - ΠΑΟΚ με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Μπορεί οι φάσεις στην επίθεση να ήταν μετρημένες, παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ κατάφερε με το γκολ του Γαλανόπουλου να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο, που τόσο καιρό έψαχνε απεγνωσμένα σε προηγούμενες αναμετρήσεις της.

Η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, ξεκίνησε φουριόζικα αλλά παράλληλα και με φοβερό άγχος στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια ξέμεινε από ιδέες, δείχνοντας πως δεν έχει τις λύσεις αλλά και τον τρόπο ώστε να γίνει απειλητική στην αντίπαλη εστία. Από την αρχή φαινόταν πως η ΑΕΚ φοβόταν μη βρεθεί πίσω στο σκορ όπως σε πολλές αναμετρήσεις έχει συμβεί αυτό, ρίχνοντας το βάρος στο πως θα διατηρήσει το μηδέν. Τελικά, κατάφερε να κρατήσει για πρώτη φορά, μετά το ματς με την ΑΕΛ στις 22 Νοεμβρίου, ανέπαφη την εστία της στο πρώτο ημίχρονο. Γεγονός που της έφερε ηρεμία και της απέβαλε το άγχος στη συνέχεια του αγώνα, ειδικά μετά το γκολ που σημείωσε.

​Το ξέσπασμα του Γαλανόπουλου

Το τέρμα το οποίο σκόραρε ο Κώστας Γαλανόπουλος είχε ιδιαίτερη σημασία για την ΑΕΚ. Όχι για το ότι η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, αλλά για το ότι φάνηκε πόσο πολύ ήθελαν οι «κιτρινόμαυροι» να σκοράρουν πρώτοι στο ματς και να μην κυνηγάνε έπειτα το σκορ. Ένα γκολ το οποίο έφερε και το ξέσπασμα των παικτών της Ενωσης. Ο διεθνής χαφ έτρεξε αμέσως να πάρει την μπάλα από τα δίχτυα και με μία δυνατή κραυγή την έστειλε ψηλά στον αέρα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την μεγάλη επιθυμία της ομάδας να επιστρέψει στα γκολ και στις νίκες. Λίγες ώρες πριν το ματς ο Γαλανόπουλος, είχε δηλώσει πως η ΑΕΚ μπαίνει φοβισμένα στα παιχνίδια της, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ψυχολογία στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» ειδικά μετά το γεγονός ότι η ομάδα μετράει τρεις νίκες σε 25 ντέρμπι (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ).

«Μπαίνουμε φοβισμένοι. Η πίεση που είναι δεδομένη πως θα υπάρχει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίσεις, κάποιες φορές μας απενεργοποιεί στο παιχνίδι και μόλις βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα λύνεται, αλλά πλέον είναι αργά», ήταν τα λόγια του 23χρονου μέσου.

Η ομαδικότητα και η αλλαγή νοοτροπίας

Με αυτή τη νίκη σαφώς και δεν ήρθε η άνοιξη για την ΑΕΚ, αλλά ούτε και τα χαμόγελα επέστρεψαν. Για τον λόγο ότι το τρίποντο ήρθε απέναντι σε μία ομάδα, η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και μάλιστα με μόλις ένα γκολ διαφορά. Σίγουρα, για να αλλάξει η ρότα θα χρειαστούν μέρες ίσως και μήνες. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να αλλάξουν νοοτροπία και να παίξουν στο γήπεδο για την ΑΕΚ και όχι για τον εαυτό τους. Να μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια και όχι με σκυμμένα κεφάλια πριν ξεκινήσει η σέντρα.

Παρ’ όλα αυτά το μόνο που μπορεί να κρατήσει κάποιος από την αναμέτρηση με την ομάδα του Αγρινίου, είναι πως το γκολ του Γαλανόπουλου ήρθε από συνεργασία, μετά από σέντρα-σουτ του Μπακάκη και ασίστ του Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ σκέφτηκε έξυπνα να σπάσει στην μπάλα στο συμπαίκτη του, ο οποίος είχε κενή εστία μπροστά του για να σκοράρει και όχι να τελειώσει τη φάση μόνος του. Παρόμοια φάση, είχαμε να δούμε από τον αγώνα με την Λαμία. Τότε που ο Αλμπάνης έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισε στον Ενομπακάρε και ο Νιγηριανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας για να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Ο συγκεκριμένος τρόπος επίτευξης του γκολ με τον Παναιτωλικό είναι ακριβώς αυτό που ζήτησε ο Μανόλο Χιμένεθ, από την πρώτη μέρα της άφιξης του στα Σπάτα. Να υπάρχει ομαδικότητα και όχι εγωισμοί. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τελειώσει μόνος του τη φάση ο Μάνταλος, ο οποίος είχε μπροστά του τον Κνετ. Όμως σαν αρχηγός έπραξε σωστά και έδωσε στον συμπαίκτη του, ο οποίος είχε πιο εύκολο έργο για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Όπως είχε τονίσει ο Ανδαλουσιανός τεχνικός σε δηλώσεις του, η ΑΕΚ πρέπει να βρει ξανά την ομαδικότητά της και να βγάλει πίστη στο γήπεδο, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν ανακαλύψει ότι κάποιος παίκτης λειτουργεί εγωιστικά τότε θα βγει εκτός ομάδας.

«Η νίκη θα έρθει αν βγάλουμε πίστη στο γήπεδο και τη διεκδικήσουμε κόντρα σε μια οργανωμένη ομάδα με γρήγορους παίκτες. Δεν χρειάζεται να λέμε ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να παίζουν καλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές και να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο ένα γκρουπ και όχι ο καθένας μόνος του.

Το γήπεδο να εμφανιστεί ένα γκρουπ παικτών που λειτουργούν όλοι μαζί, όπως και στις τρεις προηγούμενες θητείες του, κάτι που μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν έχει δείξει. Αν ανακαλύψω έναν παίκτη να λειτουργεί εγωιστικά τότε θα βγει αμέσως από την ομάδα», είχε πει χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Είναι σαφέστατο ότι οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να καταλάβουν πως κανείς τους δεν είναι πάνω από την ομάδα και πως αν όλοι αφήσουν το «εγώ» τους στην άκρη, τότε και μόνο θα επανέλθει η τάξη και η ηρεμία, ώστε ο σύλλογος να μπει και πάλι στο μονοπάτι των επιτυχιών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα