Οπως παλιά, κι' από Γενάρη... καλοκαίρι!

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Οπως παλιά, κι' από Γενάρη... καλοκαίρι!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την τροχιοδεικτική πρώτη αγωνιστική του β΄ γύρου, την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού και την αδυναμία των δύο «Δικέφαλων» να τον ακολουθήσουν στην κούρσα για τον τίτλο.

Να, λοιπόν, που η πρώτη αγωνιστική του 2021 μοιάζει καθοριστικά τροχιοδεικτική για την εξέλιξη της εφετινής σεζόν. Διότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα έκανε μούσκεμα στην πρώτη ευρωπαϊκή του περιπέτεια (θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τη δεύτερη προσπάθειά του, στο Europa League αυτή τη φορά), αλλά όλα δείχνουν... επιστροφή της κυριαρχίας του και της αυτοδύναμης και αναμφισβήτητης ερυθρόλευκης κυβέρνησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οχι, όχι, μην πάει το μυαλό σας σε ΕΠΟ, κέντρα εξουσίας και διαιτησία. Μιλάμε μόνο για τα εντός αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα ούτε με αυτοκτονία!

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ... ΚΥΝΗΓΙ

Ακόμα κι αν η ΑΕΚ προβεί σε διορθωτικές/ενισχυτικές κινήσεις για περισσότερη «σκληράδα» και βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας της, ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ βρει τον γκολτζή σέντερ φορ που τόσο του λείπει από την εποχή του Πρίγιοβιτς, ο Ολυμπιακός αυτόν τον τίτλο θα τον χάσει μόνο αν ο ίδιος... προσπαθήσει πολύ. Οταν, όμως, αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό ο οποίος πέρασε από χίλια - μύρια κύματα λόγω της παρατεταμένης κορονο-σεζόν και παρότι απώλεσε τον πιο σημαντικό χαφ του (Γκιγέρμε) και δύο από τα πιο σημαντικά γρανάζια της μηχανής που επί διετία υπομονετικά έστηνε ο Πέδρο Μαρτίνς (Ομάρ – Τσιμίκας) στάθηκε όρθιος παντού, αυτό το ενδεχόμενο... «αυτοκτονίας» ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας. Και δεν μπορεί να στηριχθεί σε κανένα λογικό ή έστω λογικοφανές επιχείρημα. Διότι ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα, λόγω των (όποιων...) μεταγραφικών επιλογών του και της επιστροφής παικτών που είχαν τεθεί νοκ άουτ (Βαλμπουενά – Χασάν) έχει περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει καλύτερο και όχι χειρότερο πρόσωπο, δίχως και το επιβαρυμένο πρόγραμμα του ομίλου στο Champions League. Δυστυχώς για τους δυο «Δικέφαλους», ουδείς μπορεί να βασιστεί σε κάτι για να ισχυριστεί το ίδιο περί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Με αλλαγές προπονητών και αρκετών παικτών συγκριτικά με την περυσινή περίοδο, η σεζόν μοιάζει πλέον καθαρά για τις δυο ομάδες ως «μεταβατική» στη μεγάλη εικόνα και σε ευρύτερο χρονικό πλαίσιο. Θα τους «φτιάξει» τη σεζόν το Κύπελλο αν τα καταφέρει κάποια από τις δυο, θα τους τη «χαλάσει» η πορεία στην ίδια διοργάνωση αν είναι αποτυχημένη. Κι αυτό είναι ένα ενδεικτικό χαρακτηριστικό της... επιστροφής στα παλιά: στην εποχή που ο Ολυμπιακός σχεδόν «κλείδωνε» το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο έχοντας τεράστια απόσταση από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι εν συνεχεία έριχναν ιδιαίτερο βάρος στην έτερη διοργάνωση...

ΑΡΗΣ Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ, ΒΟΛΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Μ' αυτά και μ' αυτά αντιλαμβάνεται κάποιος πώς και γιατί ο Αρης δικαιούται να μιλά για «κεκτημένη» την εικόνα της πιο σταθερής ομάδας μετά τον Ολυμπιακό. Για να μην πούμε και της καλύτερης βάσει μπάτζετ και ποιότητας/βάθους έμψυχου δυναμικού... Θα έχει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον αν και πώς θα παραμείνει στο κυνήγι των Ερυθρόλευκων, αν και - μιλώντας ρεαλιστικά - ακόμα κι αυτή η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης αποτελεί σούπερ υπέρβαση για τον σύλλογο, ο οποίος κατάφερε να υπερπηδήσει πολλά, διαδοχικά και υψηλά εμπόδια από την αρχή της σεζόν...

Δίπλα στον Αρη αξιοσημείωτη είναι πλέον εκτός του Βόλου και η παρουσία – έκπληξη του Απόλλωνα ο οποίος... σχεδόν σώθηκε σήμερα με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ Αστέρας και ΟΦΗ συνεχίζουν τα σκαμπανεβάσματα χάνοντας τη μία μετά την άλλη ευκαιρίες για βαθμούς που χάνουν μέσα από τα χέρια τους. Ο Παναθηναϊκός αποσταθεροποιήθηκε πλήρως μετά τα Χριστούγεννα σε όλα τα επίπεδα, ο Ατρόμητος από την αρχή της σεζόν είναι απίστευτα αδιάφορος στο ποδοσφαιρικό κοινό και ο Παναιτωλικός αρχίζει με τον Τραϊανό Δέλλα να κερδίζει βαθμούς σε παιχνίδια που παλαιότερα θα έχανε. Η ΑΕΛ παραμένει ερωτηματικό, η Λαμία κάνει κινήσει ενίσχυσης για να βγει από τον βυθό του ωκεανού και το μεταγραφικό παζάρι παραμένει φτωχότατο παρότι έγινε μεταγραφή ξημερώματα Πρωτοχρονιάς (Ρέαμπτσουκ)!

Μ' αυτά και μ' αυτά, ας μην λησμονήσουμε να υπογραμμίσουμε ότι δυστυχώς ο κορονοϊός παραμένει παρών παντού αν δεν (τον) προσέξεις. Αποδείχθηκε πεντακάθαρα στην περίπτωση του Παναθηναϊκού όπου έγινε... διασπορά (!), παρά τα τακτικά, επαναλαμβανόμενα τεστ, παρότι ήταν μέχρι πρότινος μια ομάδα με ένα και μοναδικό κρούσμα από το... καλοκαίρι!

Υ.Γ.: Δεν... παίζεται ο Λάζλο Μπόλονι! Μέχρι και το ιατρικό απόρρητο «έσπασε» (χωρίς να το θέλει ασφαλώς) μιλώντας δημοσίως για τα κρούσματα των Κουρμπέλη και Τζαβίδα, όταν προσπάθησε να παίξει... άμυνα στις δηλώσεις του και να δικαιολογήσει την οκταήμερη «εορταστική» άδεια και το γεγονός ότι επετράπη σε πολλούς παίκτες η μετάβαση στο εξωτερικό. Οταν, δηλαδή, θέλησε να φέρει ως παραδείγματα και παίκτες οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό εν Ελλάδι, χωρίς να ταξιδέψουν εκτός χώρας.

Πέρασε πολλά ο Παναθηναϊκός επί Ρόκα, αλλά περνά πολλά και στη θητεία του Ρουμάνου. Τα αποδυτήρια δεν ήταν καλά με τον Μπόλονι σχεδόν εξ' αρχής, η ατμόσφαιρα δεν ομαλοποιήθηκε ούτε με τις τρεις σερί νίκες εκ των οποίων η μία πολύ «πειστική» εναντίον της ΑΕΚ, το τεράστιο χάσμα στη σχέση προπονητή – παικτών δεν καλύπτεται με παιδικού τύπου «χατίρια» (μια μέρα επιπλέον άδειας) και... άντε να δούμε πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Γιάννης Αλαφούζος. Διότι από έναν (καθ' όλα αξιόλογο στη θητεία του) τεχνικό διευθυντή που αποτελεί πρόταση του προπονητή (!!!) δεν μπορεί να περιμένει κάποιος πολλά πράγματα ως προς την εξομάλυνση αυτής της σχέσης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...