ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-3

Νίκος Μαρούδας
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-3

bet365

Ένας καταπληκτικός Απόλλωνας... χόρευε στη βροχή των Ζωσιμάδων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Λισγάρα, όμως η Ελαφρά Ταξιαρχία στη συνέχεια έκανε ό,τι ήθελε και πήρε το τεράστιο διπλό με 1-3 με τα γκολ των Φατιόν, Ιωαννίδη και Τσιλούλη.

Τεράστιο διπλό σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο για τον Απόλλωνα Σμύρνης! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέρασε από τα Γιάννενα επικρατώντας 1-3 του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τέρματα των Φατιόν, Ιωαννίδη, Τσιλούλη. Ο Λισγάρας με αυτογκόλ είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

Έτσι έπαιξαν

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα, με τους Οικονομόπουλο, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πέερσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ντομίνγκεθ, Κάργας, έχοντας δεξιά τους τον Παμλίδη κι αριστερά τον Ελευθεριάδη. Στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Λέο και Κριζμάν.

Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Βέρχουλστ ήταν στο τέρμα, με τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Χουχούμη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Φατιόν με τον Σλίβκα ήταν αμυντικοί μέσοι, με τον Μπεντινέλι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Κολ και αριστερό ο Φερνάντες. Στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ιωαννίδης.

Κυριαρχία «Αίαντα» και προβάδισμα με αυτογκόλ

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι από τον Απόλλωνα Σμύρνης και κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις στο 7'. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ κι αφού πρώτα η μπάλα απομακρύνθηκε, στη συνέχεια έφτασε στον Κρίζμαν που έκανε το γύρισμα με τον Λισγάρα άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης κι άγγιξαν το 2-0 στο 23' με ένα σουτ του Παμλίδη που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ, ενώ τελικά σκόραραν στο 35' όμως το γκολ δεν μέτρησε. Ο Κριζμάν κέρδισε μονομαχία με τον Χουχούμη στον αέρα και μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε για το 2-0. Όμως μετά από χρήση VAR δόθηκε φάουλ του επιθετικού του ΠΑΣ στη μονομαχία του με τον μπακ του Απόλλωνα και το γκολ δεν μέτρησε.

Ο Κριζμάν έφτασε όμως λίγα λεπτά αργότερα μια ανάσα από το 2-0 και πάλι αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή στο 40', το έβγαλε ο Βέρχουλστ.

Από το πουθενά πέναλτι και ισοφάριση!

Κι ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε και πλησίαζε το δεύτερο γκολ, κόντρα στην ροή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν! Ο Ιωαννίδης τσίμπησε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, ο Παντελάκης τον ανέτρεψε και ο ρέφερι σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φατιόν ευστοχώντας και ισοφαρίζοντας στο 43' για τους φιλοξενούμενους σε 1-1.

Κάπως έτσι, ο Απόλλων που δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Δώρο» Χουτεσιώτη κι ο Απόλλων έφυγε με το διπλό από τον... βούρκο!

Το δεύτερο ημίχρονο στα Γιάννενα έγινε σε ένα πάρα μα πάρα πολύ βαρύ τερέν. Η βροχή δεν σταμάτησε να πέφτει λεπτό από την αρχή με αποτέλεσμα στο ημίχρονο το γήπεδο να γεμίσει νερό, κάτι που εκμεταλλεύτηκε τελικά ο Απόλλων!

Αν και οι φάσεις ήταν... ανύπαρκτες κάτι λογικό λόγω αγωνιστικού χώρου, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και δύο φορές μάλιστα. Πρώτα πήρε το... δώρο του Χουτεσιώτη στο 72' και πήρε το προβάδισμα!

Συγκεκριμένα, μετά από μεγάλη μπαλιά από την άμυνα, ο Χουτεσιώτης βγήκε πολύ μακριά από την εστία του απομάκρυνε πάνω στον Εραμούσπε, η μπάλα κόλλησε στη βρεγμένο γήπεδο και ο Ιωαννίδης προ κενής εστίας πλάσαρε για το 1-2. Πλέον τα πράγματα για τους γηπεδούχους σε αυτό το γήπεδο ήταν πάρα πολύ δύσκολα, με τον Απόλλωνα να βάζει... τέλος σε όλα στο 83'.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Μπαξεβανίδης πέρασε κάθετα στη πλάτη της άμυνας του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα στον Τσιλούλη που πλάσαρε εύστοχα τον Χουτεσιώτη για το 1-3.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα το 1-3 να μείνει μέχρι τέλους και ο Απόλλων να φύγει από τα Γιάννενα με ένα μεγάλο διπλό.

MVP: Ιωαννίδης. Ο φορ του Απόλλωνα, είναι μέσα στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Πρώτα κερδίζει το πέναλτι σε ένα κρίσιμο σημείο στο τέλος του πρώτου μέρους την στιγμή που η ομάδα του δεν... υπήρχε στο γήπεδο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο λέει «ευχαριστώ» στον Χουτεσιώτη και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λεό. Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σαν να μην αγωνίστηκε! Ξεκίνησε βασικός, έγινε αλλαγή στο 45' και σίγουρα κανείς δεν θυμάται την παρουσία του στο παιχνίδι. Δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φατιόν. Πολύ καλό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή του Απόλλωνα. Σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης από το σημείο του πέναλτι, βοηθώντας αρκετά την ομάδα του να φτάσει σε αυτό το σημαντικό διπλό.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Χουτεσιώτης που έκανε μια πολύ λανθασμένη έξοδο στη φάση του 1-2 δίνοντας την ευκαιρία στον Ιωαννίδη να σκοράρει. Βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, πέτυχε τον συμπαίκτη του κι έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο φορ να σκοράρει με άδειο τέρμα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Παράπονα υπάρχουν από τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα για το γκολ του Κριζμάν που δεν μέτρησε. Ο ρέφερι, μετά από ένδειξη του VAR, κι αφού είδε ο ίδιος την φάση έδωσε επιθετικό φάουλ του φορ των γηπεδούχων πάνω στον Χουχούμη. Το ριπλέι δείχνει πως πρόκειται για δύσκολη φάση, με τον άρχοντα της αναμέτρησης όμως να είναι αρκετά αυστηρός σε αυτή την περίπτωση. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάποια άλλη τόσο σημαντική φάση που να πήρε κάποια δύσκολη απόφαση ο διαιτητής της αναμέτρησης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήρε μια νίκη που στο πρώτο ημίχρονο άξιζε όσο κανείς! Έπρεπε να καθαρίσει το παιχνίδι όταν μπορούσε και ίσως να το είχε καν αν το τέρμα του Κριζμάν τελικά μετρούσε... Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί καθόλου καλά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, δεν απείλησε και ηττήθηκε. Αντίθετα, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε ένα πραγματικά σπουδαίο διπλό στα Γιάννενα! Τις φάσεις που δημιούργησε τις έκανε γκολ, γύρισε από το 1-0 και με το τρίποντο αυτό ανέβηκε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (79' Λιάσος), Πέερσμαν (88' Δούμτσιος), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Λέο (46' Καρτάλης), Κρίζμαν

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Σλίβκα, Χουχούμης (46' Μπρούτσιτς), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (90' Λαγός), Φερνάντεζ (77' Βιτλής), Ιωαννίδης (77' Ντάουντα), Μπεντινέλι (70' Τσιλούλης), Φατιόν

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα