Ολυμπιακός: Εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ λόγω του θέματος Κρίστινσον!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ λόγω του θέματος Κρίστινσον!

bet365

Η ΕΠΟ, σύμφωνα με την πλευρά του Ολυμπιακού, καθυστέρησε να στείλει έγγραφο της FIFA στους Ερυθρόλευκους σχετικά με τη μεταγραφή του Κρίστινσον και οι ερυθρόλευκοι σκέφτονται να κινηθούν νομικά κατά της ομοσπονδίας.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε η «LIVE Sport», ενημέρωσε την ΕΠΟ πως αναζητά διευκρινίσεις σχετικά με τη μεταγραφή του Κρίστινσον από την ΑΕΛ μετά από αίτημα της πρώην ομάδας του, της Φραμ Ρέικιαβικ, για τροφεία.
Τι ακριβώς όμως έχει συμβεί; Ο κανονισμός για το solidarity των ομάδων έχει αλλάξει από τον περασμένο Ιούνιο. Εάν για παράδειγμα μέχρι τότε ένας Άγγλος έπαιρνε μεταγραφή από έναν ελληνικό σύλλογο σε άλλο εληνικό σύλλογο, η ομάδα από την οποία αναδείχθηκε δεν είχε δικαίωμα να εισπράξει χρήματα.
Ο κανονισμός αυτός άλλαξε όμως και πλέον οι μεταγραφές «εσωτερικού» όταν έχουν διεθνή χαρακτήρα επιφέρουν τη διεκδίκηση σχετικών χρημάτων από τις ομάδες που ανέδειξαν τους παίκτες.
Αναφορικά με τον Κρίστινσον: Ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει τη FIFA πως η Φραμ δεν θα μπορούσε να δικαιούται χρήματα διότι η μεταγραφή έγινε πέρυσι τον Μάρτιο, άρα πριν από την αλλαγή του σχετικού κανονισμού για τα τροφεία. Επειδή όμως πρόκειται για «εσωτερική» μεταγραφή και όχι διεθνής που τη βλέπει απευθείας η FIFA μέσω του συστήματος TMS, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε ένα σχετικό αίτημα προς την πλευρά των Πειραιωτών για το συμβόλαιο και τη σχετική επιβεβαίωση. Και αυτό διότι για εσωτερικές μεταγραφές πρέπει να ενημερώσει η αρμόδια Ομοσπονδία.
Η ΕΠΟ πήρε το έγγραφο αίτημα αυτό από τη FIFA στις 2 Δεκεμβρίου και ενώ υπήρχε προθεσμία έως τις 8 Δεκεμβρίου, έστειλε το χαρτί αυτό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 14 Δεκεμβρίου! Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις οι προθεσμίες παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και η τήρησή τους αυτή η αργοπορία μπορεί να επιφέρει πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους ήδη εξετάζουν την πιθανότητα να κινηθούν νομικά κατά της ΕΠΟ για τη συγκεκριμένη αργοπορία και κατηγορώντας τη για «σκόπιμη καθυστέρηση κοινοποίησης εγγράφου από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα