Η βοήθεια των ιατρών του Αρη στον Ουαγκέ: Όταν το αυτονόητο εξελίσσεται σε... είδηση!

Gazzetta team
Η βοήθεια των ιατρών του Αρη στον Ουαγκέ: Όταν το αυτονόητο εξελίσσεται σε... είδηση!

bet365

Η αντίδραση του ιατρικού επιτελείου του Άρη στον τραυματισμό του Μούσα Ουαγκέ ήταν η αυτονόητη, θα πρέπει όμως να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στο τοξικό κλίμα του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτά που εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες με την εισαγγελική παρέμβαση έπειτα από την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας πριν το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ή τους αφορισμούς διαιτητών και δηλώσεις οι οποίες ρίχνουν επιπλέον λάδι στη φωτιά. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και η αντίδραση του ιατρικού επιτελείου του Άρη στη φάση του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Μούσα Ουαγκέ στο 60ο λεπτό της χθεσινής αναμέτρησης του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Η αντίδρασή τους ήταν η αυτονόητη τόσο από ιατρικής άποψης , κυρίως όμως προσεγγίζοντάς την από την ανθρώπινη πλευρά.

Η αλήθεια είναι ότι ο ιατρός της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Χρήστου, αλλά και ο φυσιοθεραπευτικής των «κίτρινων», Τάσος Κατσικάς, έτυχε να βρίσκονται πίσω από την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα , χρειάστηκε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Δημήτρη Μάνο έπειτα από χτύπημα που είχε δεχτεί. Καθώς είχαν φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, ο Δημήτρης Γιαννούλης υπέπεσε σε σοβαρό λάθος το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Άρη να βρει ανοιχτό χώρο. Στάθηκαν πίσω από την εστία του ΠΑΟΚ για να παρακολουθήσουν τη φάση καθώς θα μπορούσε να φέρει το 2ο τέρμα των «κίτρινων». Στην πραγματικότητα, εξελίχθηκαν σε μάρτυρες του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Σενεγαλέζου αμυντικού του Δικεφάλου καθώς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα (πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα) διέλυσε το δεξί γόνατό του στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Δικεφάλου.

Το χρονόμετρο της τηλεοπτικής μετάδοσης δείχνει ότι τα μέλη του ιατρικού τιμ του Άρη δεν χρειάστηκαν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να αντιληφθούν ό,τι κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Αμέσως έκαναν νεύμα στον διαιτητή αλλά και στον πάγκο του ΠΑΟΚ και δίχως να σπαταλήσουν δευτερόλεπτα, έσπευσαν πάνω από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Από την πρώτη αντίδραση του Ουαγκέ αναδείχθηκε ο πόνος και η σοβαρότητα του τραυματισμού. «Δεν είπε τίποτε, ήταν σιωπηλός και είχε τα χέρια του στο πρόσωπό του. Εκείνη τη στιγμή ήμουν πολύ κοντά και άκουσα το γόνατό του να χτυπά στο δοκάρι. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Από τη στιγμή που το άκουσα εγώ, σίγουρα θα το άκουσαν και οι γιατροί του Άρη», είπε στο gazzetta.gr, ο φωτογράφος, Γιάννης Μωϋσιάδης, ο οποίος στεκόταν με τη φωτογραφική κάμερά του λίγα μέτρα πιο πέρα.

Το κακό σενάριο επιβεβαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα καθώς χρειάστηκε το αμαξίδιο του γηπέδου για να αποχωρήσει ο Ουαγκέ για να ακολουθήσει η ιατρική διάγνωση για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Η αντίδραση του ιατρικού επιτελείου του Άρη απασχολεί έντονα στα social media, στην πραγματικότητα όμως για τους Γιάννη Χρήστου, Τάσο Κατσικά, η αντίδρασή τους ήταν η αυτονόητη. Αυτό που οφείλει να πράξει κάθε γιατρός και φυσιοθεραπευτής απέναντι σ’ έναν ποδοσφαιριστή, ανεξαρτήτως χρώματος φανέλας που φοράει και φυσικά της όποιας αντιπαλότητας υπάρχει.

Χαρακτηριστική είναι και η σημερινή (14/12) αντίδραση της ΠΑΕ Άρης καθώς μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Μούσα Ουαγκέ, εξέφρασε τη συμπαράστασή της και του ευχήθηκε γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Κι αυτή η ενέργεια συμπεριλαμβάνεται στις αυτονόητες αντιδράσεις που πρέπει να έχουν οι ομάδες, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο στοιχειοθετεί «θέμα» προς ανάδειξη και συζήτηση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα