Παναθηναϊκός: Η Τούμπα κρίνει την συγκομιδή

Παναθηναϊκός: Η Τούμπα κρίνει την συγκομιδή

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η Τούμπα κρίνει την συγκομιδή

bet365

Το Τριφύλλι είχε ως μονόδρομο τους δέκα πόντους στο φινάλε του πρώτου γύρου, έχει μαζέψει ήδη εννιά και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα παλέψει να πιάσει έναν στόχο που ήταν πιθανός μόνο με την βελτίωση που εμφανίζει!

Το χειρότερο ξεκίνημα στην σύγχρονη ιστορία του δεν άφηνε περιθώρια. Μετά την ήττα και από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του το πιο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος. Μια πεντάδα αγώνων... φωτιά, με δύο βατά εντός έδρας παιχνίδια και τρία ντέρμπι, όλα ως φιλοξενούμενος.

Γράφαμε τότε πως το Τριφύλλι θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον δέκα βαθμούς για να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι της τέταρτης θέσης. Να κάνει το καθήκον του κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ, όπως και το έκανε, να πάρει ένα ντέρμπι, όπως και το έκανε απέναντι στην ΑΕΚ και να ψάξει ακόμη έναν βαθμό μακριά από το ΟΑΚΑ. Δεν τα κατάφερε στο Φάληρο αν και καλύτερος και πηγαίνει την Κυριακή στην Τούμπα για να παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ, με στόχο τον βαθμό ή τους βαθμούς που θα κρίνουν αν πέτυχε τον στόχο του για αυτή την πεντάδα των αγώνων.

Οι εννιά βαθμοί δείχνουν την βελτίωση

Από κει και πέρα, είτε προκύψει το 10, είτε το 10+ είτε ο Παναθηναϊκός ολοκληρώσει αυτή την σειρά αγώνων με 9 πόντους, είναι ξεκάθαρη και δεδομένη η αγωνιστική του βελτίωση στα χέρια του Λάζλο Μπόλονι. Μιλάμε για μία ομάδα που δεν μπορούσε να νικήσει... με τίποτα, μία ομάδα που δεν έκανε ούτε τα βασικά, ένα σύνολο με καταρρακωμένη ψυχολογία. Η εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και οι τρεις διαδοχικές νίκες βελτίωσαν την ψυχολογία, ανέβασαν τον δείκτη της αυτοπεποίθησης και πλέον το Τριφύλλι μπορεί να ελπίζει πως το τρένο της τετράδας δεν χάθηκε.

Πλησίασε μα είναι ακόμα μακριά...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μάζεψε αυτούς τους εννιά βαθμούς και να βρίσκεται σταθερά στην πέμπτη θέση, ωστόσο, είναι ακόμη μακριά από την τέταρτη και θέλει γκέλες των αντιπάλων του εκτός από τις δικές του νίκες για να πλησιάσει. Η ΑΕΚ είναι τέσσερις πόντους μακριά αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, ο ΠΑΟΚ έξι με ένα ματς λιγότερο και ο Άρης οκτώ, επίσης με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι πράσινοι απλά παραμένουν ζωντανοί για την ώρα και δεν είναι τόσο κοντά στην τέταρτη θέση. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμα στην έναρξη του δευτέρου γύρου, να κάνει σερί νικών και να πλησιάσει πραγματικά στον στόχο του.

Η ομάδα του Μπόλονι μετά την Τούμπα έχει τον Αστέρα εντός, τον Απόλλωνα εκτός, την Λάρισα εντός μέχρι το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Άρη. Ένα εννιάποντο που είναι υπεραπαραίτητο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα