Παναθηναϊκός: Το φινάλε του πρώτου γύρου είναι η... μισή σεζόν!

Παναθηναϊκός: Το φινάλε του πρώτου γύρου είναι η... μισή σεζόν!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Το φινάλε του πρώτου γύρου είναι η... μισή σεζόν!

bet365

Τουλάχιστον δέκα βαθμούς θέλει ο Παναθηναϊκός στο πρόγραμμα... φωτιά που ακολουθεί μέχρι τα Χριστούγεννα για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της τετράδας!

Το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να μην έχει κόστος και μάλιστα σημαντικό στον φετινό στόχο του συλλόγου, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσα από την είσοδο του στην πρώτη τετράδα. Η επιστροφή στις διοργανώσεις της UEFA μπορεί να επιτευχθεί και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ωστόσο, είναι προφανές πως στο ξεκίνημα της σεζόν πιο εφικτή φάνταζε τουλάχιστον η τέταρτη θέση παρά η επιστροφή στους τίτλους.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, στο θεωρητικά πιο βατό κομμάτι του προγράμματος του πρώτου γύρου το Τριφύλλι κατάφερε να βάλει τον εαυτό του με την πλάτη στον τοίχο! Έχει μόλις δύο νίκες(εκτός με την Λαμία και εντός με τον Απόλλωνα), τρεις ισοπαλίες(εκτός με την Λάρισα και τον ΟΦΗ, εντός με τον Βόλο) και τρεις ήττες(εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης και εντός με Άρη και Ατρόμητο).

Απομάκρυνε τον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα , αντικατέστησε τον Ντάνι Πογιάτος με τον Λάζλο Μπόλονι, έζησε λαϊκά δικαστήρια στο αεροδρόμιο και στην Λαμία, βρήκε δύο κολλητές νίκες αλλά ο... εφιάλτης επέστρεψε στο τελευταία χρονικά παιχνίδι με τον Ατρόμητο πριν την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κατάφερε, διότι περί... κατορθώματος πρόκειται, να μαζέψει μόλις 9 βαθμούς σε 8 παιχνίδια και αυτή την στιγμή να βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Άρης που στα χαρτιά λογιζόταν ως ο πιο άμεσος ανταγωνιστής, με δύο παιχνίδια λιγότερα έχει 16 βαθμούς, βρίσκεται αρκετά μακριά και μπορεί να αυξήσει την διαφορά μέχρι και το +13! Η ΑΕΚ έχει 13 αλλά και εκείνη με δύο ματς λιγότερα ενώ ο ΠΑΟΚ με 15 και χρωστάει ένα.

Με αυτή την βαθμολογική εικόνα, το Τριφύλλι μπαίνει σε ένα πρόγραμμα... φωτιά, σε μία σειρά πέντε αγώνων, όπου οι τρεις είναι ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας!

Αναλυτικά:

21.11: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

29.11: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

6.12: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

12.12: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

20.12: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Τουλάχιστον 10 βαθμούς για να μείνει όρθιος

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες να προλάβει το... τρένο της τετράδας, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει στο σακούλι τουλάχιστον δέκα βαθμούς! Εύκολο; Καθόλου. Πιθανό; Με την έως τώρα εικόνα της ομάδας; Ούτε καν. Απαραίτητο; 100% και δεν υπάρχει και άλλος δρόμος. Από εδώ και στο εξής το σύνολο του Μπόλονι είναι υποχρεωμένο να παίρνει αποτελέσματα που θα μοιάζουν με υπερβάσεις για τις εμφανίσεις της ομάδας στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.

Το Τριφύλλι θα πρέπει να κάνει απλά το καθήκον του στο ΟΑΚΑ, για να φτάσει στο εξάποντο. Αν δεν μπορεί να νικήσει τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ, δεν έχει νόημα να συζητάμε για τετράδα, ας το... κλείσουν το μαγαζί.

Από κει και πέρα, όμως, θα πρέπει να φύγει νικητής σε ένα από τα τρία ντέρμπι και να καταφέρει να ᾽᾽τσιμπήσει᾽᾽ ακόμη έναν βαθμό μακριά από την Καλογρέζα για να φτάσει στο δέκα το καλό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα