Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης τα... έσπασε στο ντέρμπι!

Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης τα... έσπασε στο ντέρμπι!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης τα... έσπασε στο ντέρμπι!

bet365

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα κόντρα στην ΑΕΚ, τα έκανε με μεγάλη αποτελεσματικότητα και επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις!

Τα φώτα έπεσαν και λογικά πάνω στον νεαρό Βασίλη Ζαγαρίτη που έλαμψε κόντρα στην ΑΕΚ με αποκορύφωμα την εξαιρετική ατομική ενέργεια στο δεύτερο γκολ, στην ποιότητα του Βιγιαφάνιες που έχει αλλάξει προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό, στον Φεντερίκο Μακέντα που χτίζει παράδοση απέναντι στην Ένωση έχοντας σκοράρει σε τρία παιχνίδια, ακόμη και στον Φραν Βέλεθ που πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Έτσι, λοιπόν, πέρασαν στα ψιλά τα όσα έκανε ο Δημήτρης Κουρμπέλης πάνω στο χορτάρι και με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου, το Wyscout, θα τα φωτίσουμε σήμερα! Γιατί έκανε πολλά περισσότερα από το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και σε μεγάλο βαθμό... καθάρισε το παιχνίδι για την ομάδα του!

Η εμφάνιση του αρχηγού ήταν η καλύτερη φετινή με την πράσινη φανέλα και αυτός είναι ο Κουρμπέλης που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι, να χτίσει σερί νικών και να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης που απομακρύνθηκε σημαντικά από το τραγικό ξεκίνημα στην σεζόν!

Κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή!

Η επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ χτίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, χάρη στην αποτελεσματικότητα των παικτών του Τριφυλλιού και την νίκη στην μεσαία γραμμή, όπου η πράσινη τριάδα ήταν σαφώς πιο επιδραστική και αποτελεσματική στην ροή της αναμέτρησης.

Ο διεθνής μέσος κυριάρχησε στον τομέα ευθύνης του! Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τους εξής απίθανους αριθμούς, οι οποίοι δείχνουν το πόσο σημαντικός ήταν για την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας αλλά και για την σιγουριά που δίνει όταν είναι κάτοχος της μπάλας:

  • 9/9 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες
  • 15 επανακτήσεις κατοχής της μπάλας
  • 5 κοψίματα
  • 31/35 πάσες
  • 5/5 κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες

Η μία επαφή που έκανε την διαφορά!

Τα καθήκοντα του στον άξονα του γηπέδου αλλά και τα χαρακτηριστικά του, δεν του δίνουν την ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στο επιθετικό τρίτο, είτε με καίριες πάσες, είτε με πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. Το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ έκανε μία επαφή στο κουτί και αυτή έφτανε και περίσσευε για να κάνει την διαφορά! Αναφερόμαστε, φυσικά, στην φάση του δεύτερου γκολ του Τριφυλλιού. Ο 27χρονος μέσος έτρεξε κάθετα το γήπεδο, βρέθηκε εκεί που έπρεπε και με προβολή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό σε ένα κομβικότατο σημείο για το 2-0!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα